۰۹ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۰
کد خبر: ۱۲۱۹۴۸
محقق حوزه علمیه قم:

نگاه افراطی و تفریطی به مسائل زنان آسیب‌زا است

خبرگزاری رسا ـ عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) گفت: اسلام، ازدواج را به عنوان یک پیوند مقدس و خانوانده را دارای کارکردهای متعدد فردی و اجتماعی قرار داده است.
نگاه افراطی و تفریطی به مسائل زنان آسیب‌زا است


حجت‌الاسلام رضا رمضان نرگسی، عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، بیان داشت: وضع زنان در دنیا، به خصوص جوامع غربی همواره با افراط و تفریط‏‌های بی‏شماری همراه بوده است.

وی ادامه داد: امروزه نیز در جهت همان افراط‏ها و تفریط‏ها، زنان دنیا را به دو دسته تقسیم کرده‏اند: زنان سنتی که در خانه محبوس بوده و از امور اجتماعی بی‏خبر، بلکه نسبت به آن بیگانه‌اند و از مشارکت سیاسی پرهیز دارند و دوم زنانی که متجدّد و امروزی بوده و همدوش مردان وارد بازار کار و اجتماع شده‏اند و در امور اجتماعی دخالت می‏کنند.

این محقق حوزه علمیه قم ادامه داد: بر اساس این طرز تفکر، زنان نیز در جوامع یا راه افراط می‏پیمایند یا راه تفریط؛ یا کاملا از اجتماع فاصله می‏گیرند و اصلا کاری به سرنوشت اجتماع و کشور خود ندارند یا آن‏قدر به قول خودشان اجتماعی و سیاسی می‏شوند که می‏خواهند همدوش و همراه مردان در همه عرصه‏ها حضور داشته باشند، هرچند این همدوشی با فطرت خودشان و آموزه‏های دینی‏شان منافات داشته باشد و حتی بعضی‏ها برای اینکه از قافله عقب نمانند، کاسه داغ‏تر از آش شده، از مردم غرب نیز غربی‏تر می‌شوند.

وی اظهار داشت: بر اساس آموزه‏های شیعی، بسیاری از زنان ایران زمین در عصر حاضر، نه این هستند، نه آن. آنان زینب و زهرا علیهما‏السلام را الگوی اعمال و کنش‏های خود قرار داده‏اند؛ رفتار، افعال و کنش‏های آن‏ها را سرمشق خود قرار داده و با توجه به نقش‏هایی که آن بزرگواران در موقعیت‏های گوناگون ایفا می‌کردند عمل می‌کنند.

این محقق علوم اجتماعی اظهار داشت: در انقلاب اسلامی ایران، حماسه نهضت تنباکو دوباره تکرار شد و همه دیدیم که چگونه زنانی که جز به وقت ضرورت، آن هم با حفظ حجاب کامل از منزل خارج نمی‏شدند، به خیابان‏ها آمدند و با رشادت‏های خود، انقلاب را به ثمر رساندند و هرگاه که انقلاب نیاز به کمک آنان داشت، حمایت‏های بی‏دریغ خود را نثار نمودند.

وی بیان داشت: یکی از رسالت‏های بزرگ زنان مسلمانی که از زهرای مرضیه و زینب کبری علیهما‏السلام الگو گرفته‏اند تربیت فرزند و همسرداری است، تا آنجا که در روایات، جهاد زن، خوب شوهرداری کردن قلمداد شده است.

این محقق حوزه علمیه قم با تاکید بر نقش و اهمیت فعالیت های انقلابی زنان در طول سال های پس از انقلاب اسلامی، بیان داشت: همان‏گونه که پس از رحلت پیامبر، زهرای مرضیه علیها‏السلام به همراه حضرت علی و حسنین علیهم‏السلام شبانه به در خانه مهاجر و انصار می‏رفت و از آن‏ها برای بازپس‏گیری حق حضرت امیر علیه‏السلام یاری می‏جست و تا زنده بود دست از مبارزه برنداشت، زنان ایرانی نیز در هر زمانی که احساس مسئولیت کنند، چه در قالب راهپیمایی‏ها و چه در زمان انتخابات عمومی، با حضور مستمر خود، در صحنه انقلاب مشارکت سیاسی فعّال داشته و مشوّق بزرگی برای همسران و فرزندان خود برای یاری انقلاب در عرصه‏های گوناگون بوده‏اند.

حجت الاسلام رمضان نرگسی تصریح کرد: امروزه نیز ترویج و تشویق مجالس روضه و وعظ و برگزاری آن‏ها در منازل، می‏تواند یکی از راه‏های بسیار مهم در مقابله با تهاجم فرهنگی باشد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نهاد خانواده در اسلام و نقش زنان در این نهاد، اظهار داشت: اسلام، ازدواج را به عنوان یک پیوند مقدس و خانوانده را دارای کارکردهای متعدد فردی و اجتماعی قرار داده است و طلاق را فی نفسه امری منفور و ناپسند معرفی می‌کند و تمام تلاش و کوشش خود را در جهت پرهیز خانواده‌ها از گسستن به کار بسته است.

این محقق حوزه علمیه قم، بیان داشت: امروزه این تفکر غلط در غرب رواج یافته که در بسیاری از ازدواج‌ها زنان بازنده می‌باشند. چرا که آن‌ها از کار و استقلال مالی‌شان در قبال نقش خانه‌داری و مادری دست می‌کشند. بنابراین زنان به خاطر دستیابی به منزلت‌های شغلی که روز به روز در حال افزایش است و خودداری فزاینده آن‌ها از قبول نقش‌های سنتی خانه‌داری و مادری به سوی جدایی‌ها حرکت‌ می‌کنند.

وی ادامه داد: بسیاری از نویسندگان غربی برای توجیه این تغییر نقش، مواردی از شکایت بعضی از زنان خانه‌دار را به رخ می‌کشند درحالی‌که آن‌ها ابتدا با تغییر فرهنگ و ارزش‌های مربوطه، خانه‌داری را به عنوان یک عیب و نوعی بیکاری معرفی می‌کنند و به زنان و دختران آموزش می‌دهند که برای خوشی و شادابی خیالی باید به بیرون از منزل بروند؛ طوری وانمود می‌کنند که انگار همه خوشبختی در بیرون از منزل نهفته است.

این محقق حوزه علمیه قم در پایان بر اصلاح رویکرد اصیل اسلامی به زن و خانواده تاکید کرد و نقش عالمان دینی را در این بین ممتاز برشمرد. /909/ت302/ع

ارسال نظرات