غدیر فصل ممیز تاریخ اسلام از تاریخ جاهلی است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اجلاس بین المللی دهه غدیر، حجت الاسلام والمسلمین قربانعلی دری نجف آبادی اظهارداشت: عید شریف غدیر خم و دهه امامت و ولایت مناسبتهای ارزشمندی را در خود دارد و یک فرصت طلائی و پربرکت و گرانبها برای درک بهتر معارف اسلامی ، شناخت تاریخ اسلام، آگاهی از عمق معارف و حقایق دین ، تشخیص صحیح خط امامت و ولایت از خطوط انحرافی و روز مبارزه با خرافات ، انحرافات ، استبداد و دیکتاتوری خود کامگی و فساد ، تباهی و تبهکاری ، جهالت و جنایت ارباب قدرت و جباران و ستمگران است.
وی ادامه داد: از یک سو حقیقت غدیر و ولایت و امامت روشن می شود و از سوی دیگر عملکرد نظامهای فاسد و قلدر بنی امیه و بنی عباس و دار و دسته و ازناب و ایادی آنها که عامل بیشترین ظلم و عدوان و فساد و طغیان شدند و مسیر جامعه بشری و اسلامی را به فساد و تفرقه و جنایت آلوده کردند ، آشکار می گردد.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با اشاره به زیارت شریفه امین الله افزود: بخشی از معارف قوی و غنی اسلام و اهل البیت (ع) زیارتنامه هائی است که از ائمه هدی (ع) به ما رسیده در این زیارتنامه ها مسائل و معارف فراوان اسلامی به ما رسیده که هر یک گنج پربرکت و سرمایه معرفت و چراغ هدایت و محبت است و یکی از این زیارتنامه ها که با حجم کم اما دارای محتوای بسیار غنی و سند قابل اعتماد و متن داّل بر صحت سند و مفهوم و محتوای زیارت است زیارت شریف امین الله است که مرحوم مجلسی در کتاب شریف بحار الانوار از قول امام باقر (ع) نقل فرموده که آن حضرت با پدر بزرگوارشان حضرت زین العابدین و سید الساجدین (ع) قبل از اینکه مرقد نورانی امام امیرالمؤمنین (ع) شناخته شود مخفیانه و محرمانه به زیارت قبر نورانی حضرت شرفیاب شدند و این زیارت شریفه را قرائت فرموده اند.
حجت الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی افزود: این زیارت مبارک خود یک دوره کامل سیر و سیاحت و سلوک و معرفت و ایمان و ولایت است و زیارت امیرالمؤمنین (ع) گنجی است انسان ساز و آموزنده ؛ یک دوره سیر و سلوک و آموزش و تعلیم و تربیت است.
وی گفت: کلاس ، کلاس ولایت و هجرت الی الله و وصول به مقام اولیاء الله بلکه به مقام خلّص اولیاء الهی است. کسب فیض از محضر ولی الله اعظم (عج)، تأسی به امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب(ع)، عشق و محبت و مجذوب شدن در بارگاه قدسیان و جذبه الهی است.
حجت الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی تاکید کرد: این دعا از خداوند نفس مطمئنه خواستن است همانطور که در آن می خوانیم «اللَّهُمَّ فَاجْعَلْ نَفْسِی مُطْمَئِنَّةً بِقَدَرِکَ رَاضِیَةً بِقَضَائِکَ مُولَعَةً بِذِکْرِکَ وَ دُعَائِکَ مُحِبَّةً لِصَفْوَةِ أَوْلِیَائِکَ مَحْبُوبَةً فِی أَرْضِکَ وَ سَمَائِکَ صَابِرَةً عَلَى نُزُولِ بَلاَئِکَ ، شَاکِرَةً لِفَوَاضِلِ نَعْمَائِکَ ذَاکِرَةً لِسَوَابِغِ آلاَئِکَ، مُشْتَاقَةً إِلَى فَرْحَةِ لِقَائِکَ»؛ باید توجه کرد پس از سلام بر امین الله امیرالمؤمنین (ع) و عرض ادب به آستان مقدس آن بزرگوار که امین خدا و رسول الله (ص)است؛ در آغاز با جملات کوتاهی نسبت به آن حضرت ادای احترام ، وظیفه و محبت و معرفت نموده و حضور عاشقانه و آگاهانه و مؤدبانه و ارادتمند خود را در بارگاه با عظمتش به ادب نشسته و آنگاه پس از وصل به این حلقه اتصال الی الله و ولی الله و امین الله از خداوند می خواهیم که ما نیز مریدی صادق و عاشقی پاکباخته و مؤمنی راستین و با صفا و با اخلاص باشیم.
وی با بیان اینکه خداوند این توفیق را به ما عنایت فرماید که نفس ما مصداق آیه شریفه یا ایتها النفس المطمئنه گردد اضافه کرد: آنگاه مقامات رضا و تفویض و توکل و تسلیم و صبر و شکر و اشتیاق تا لذت لقاء الله و شادمانی محفل انس و فنا را پی بگیریم و در زمره کروبیان او را بخوانیم و بخواهیم و جز او را نمی بینیم و ندانیم و نخواهیم و نخوانیم؛ «اَللّهُمَّ ارْزُقْنا تَوْفیقَ الطّاعَةِ وَ بُعْدَ الْمَعْصِیَةِ وَ صِدْقَ النِّیَّةِ وَ عِرْفانَ الْحُرْمَةِ وَ اَکْرِمْنا بِالْهُدى وَ الاِسْتِقامَةِ».
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه تنها زیارت شریفه امین الله نیست که چراغ راهنمای اهل دل و سالکان طریق ولایت و شیفتگان قرب وصال و دار قرار و رضوان الهی و مقام سدره المنتهی است ادامه داد: بلکه زیارتنامه های دیگر مانند زیارت شریفه جامعه کبیره ، عاشورا ، اربعین ، وارث ، دعای عالیة المضامین ، زیارت شریف غدیرهر یک گنج بی بدیلی است که چراغ راه سالکان راه و عارفان قرب وصال و تشنگان حضور در بارگاه حضرت ذوالجلال است.
وی گفت: در اینجا باید یادآور شد نه تنها قرآن کریم و مخصوصاً آیات مبارکه ولایت در سوره مائده و هل اتی و کوثر و مباهله و دیگر سور قرآن کریم و روایات شریف مربوط به غدیر خم که به تواتر نقل شده و نیز کلمات اصحاب و بزرگان و اشعار ادبا و فرهیختگان و احادیث مضبوط همه دلالت بر عظمت غدیر و ابعاد نورانی آن دارند؛ البته گوهر غدیر در ولایت خلاصه می شود و تداوم خط نبوت و هدایت را نوید می دهد، بلکه زیارتنامه ها نیز غبار از ره می زدایند و چهره خورشید جهان افروز ولایت را می نمایانند و نشان می دهند و گنجینه معارف است؛ آری حقیقت غدیر تداوم خط ولایت و امامت تا قیام قیامت و تا حضور در محفل جانان و انس با خدای رحمان و جوهر غدیر گوهر گرانبهای حبّ فی الله و بغض فی الله و محبت اولیای خداوند و تبری از اعداء الله است.
حجت الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی دهه غدیر تصریح کرد: غدیر روح و جان تاریخ و فصل ممیز تاریخ اسلام از تاریخ جاهلی است ؛ بر ماست که غدیر را بشناسیم ، اهداف آن را درک کنیم ، برای پیاده کردن آرمانهای غدیر تلاش کنیم و در تبیین آن کوشا باشیم.
وی ادامه داد: غدیر مظهر وحدت و همدلی و عزت و کرامت انسانی انسانهاست؛ غدیر مشعل پرفروغ خیر و صلاح و سعادت است . غدیر رمز برادری و اخوت ، برابری و عدالت ، تقوا و فضیلت است؛ محتوای غدیر انسان کامل و ولایت خداوند و اولیای اوست؛ صورت ظاهری غدیر احیای شریعت و عمل به وظیفه و اخلاص در راه خداوند و پرهیز از تفرقه افکنی و آلوده گی و انحراف است.
حجت الاسلام والمسلمین دری نجف آبادی گفت: غدیر بیانگر رابطه نورانی ثقل اصغر با ثقل اکبر و تبلور عینی مکتب و نشاندهنده راه حقیقت و حلقه وصل همه پیامبران عظیم الشأن الهی و اولیای ربانی و نفوس قدسی و صمدانی تا مقام جمع الجمعی و اتصال به کوثر الهی در قیامت است؛ البته سر حلقه تمامی انبیاء (ع) خاتم پیامبران حضرت محمد بن عبدالله (ص) است که همه زیر چتر نگین آن بزرگوار قرار دارند و او صدر نشین قاب قوسین او ادنی است.
وی اضافه کرد: غدیر در حقیقت روح و جان و باطن عالم است و امام قافله سالار اولیاء الی الله است و یا بعبارت دیگر ولایت باطن نبوت و حقیقت نبوت است و نبوت خود نشأت گرفته از ولایت و نتیجه قرب الی الله تعالی است و بسترساز سیر و سلوک الی الله و وصول به مقام قرب و ولایت است و هدف از نبوت تربیت اولیاء و هموار نمودن راه برای اصفیا و خلص عبادالله است و این همه در غدیر متبلور است و غدیر یک حادثه نبود و نیست، بلکه یک تاریخ و یک مکتب و رمز جاودانگی دین و اسلام است. /928/د102/ج