۲۲ تير ۱۳۹۲ - ۰۵:۰۵
کد خبر: ۱۷۶۰۱۵
آیت‌الله مصباح یزدی:

غرب با شعار آزادی به دنبال ترویج اباحه‌گری و بی‌بندوباری است

خبرگزاری رسا ـ آیت الله مصباح یزدی با انتقاد از فرهنگ لیبرالی غرب، هدف اصلی این فرهنگ را ترویج لاابالی گری و بی بندوباری در جوامع مختلف دانست و تاکید کرد: این نوع افراد در کلام قرآن همانند چارپایان هستند و شباهتی با انسان‌ها ندارند.
درس اخلاق آيت الله مصباح يزدي در حسينيه امام خميني(ره) قم درس اخلاق آيت الله مصباح يزدي در حسينيه امام خميني(ره) قم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی، استاد اخلاق حوزه علمیه جمعه شب در جلسه اخلاق خود که در دفتر مقام معظم رهبری در قم(حسینیه حضرت امام خمینی) برگزار شد، آزادی‌های بی حد و مرز در دنیای غرب را مورد توجه قرار داد و گفت: آنها کار را به جایی رسانده‌اند که با لباس‌های نامناسب حتی در مکان‌های مقدسی چون کلاس‌های دانشگاه هم حاضر می‌شوند و این کارشان هیچ منطق قابل قبولی هم ندارد.
وی با اشاره به اهداف مکاتب مادی و غربی افزود: شکستن ارزش‌های اجتماعی هدف اصلی این مکتب‌ها است و برای این امر هیچ قید و شرطی را قبول ندارند و در عین حال افتخارشان هم همین است، این نوع افراد در کلام قرآن همانند چارپایان هستند و شباهتی با انسان‌ها ندارند.
فرهنگ لیبرال هیچ قید و شرطی را در آزادی انسان نمی پذیرد
استاد اخلاق حوزه علمیه قم تعهد به انجام تکالیف الهی و پرهیز از محرمات را مرز میان انسان و حیوان دانست و خاطرنشان کرد: انسانیت بر این اصل استوار است که آدمی زیر بار قوانینی برود که خداوند وضع کرده است اما امروز جهان غرب با فرهنگ لیبرالی و با شعار آزادی‌خواهی به دنبال ترویج اباحی‌گری بوده و در بالاترین درجات قانون‌مداری عدم مزاحمت برای دیگران را کافی می‌داند.
آیت‌الله مصباح یزدی رعایت بایدها و نبایدها در زندگی فردی و اجتماعی را مورد توجه قرار داد و بیان داشت: همین امور هستند که سعادت و شقاوت را در دنیا و آخرت برای آدمی به ارمغان می‌آورند.
وی مقاومت در مقابل عوامل گناه و نیز انجام تکالیف را دارای زمینه‌ها و شرایطی دانست و افزود: اصلی‌ترین این مقاومت‌ها انسان بودن آدمی است، اگر آدمی چنین چیزی را نداشته باشد در واقع با حیوانات تفاوتی نخواهد داشت.
صبر در برابر برخی عوامل به معنای مقاومت است
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: برخی عوامل در زندگی انسان‌ها وجود دارند که آدمی را از انجام تکالیف و دستورات الهی باز می‌دارند و صبر در برابر چنین عواملی به معنای همان مقاومت است، مقاومت گاهی در برابر عوامل و انگیزه گناه، گاهی در شکل انجام واجبات و تکالیف و برخی مواقع نیز صبر در هنگام مصائب است.
وی با تأکید بر شناخت درست از خویشتن، راه صحیح زندگی و هدف از آفرینش انسان، گفت: بدین ترتیب می‌توان راه سعادت و شقاوت را به درستی پیدا کرد؛ بعضی انسان‌ها تنها اهداف مادی را دنبال می‌کنند و ممکن است 60 سال از زندگی خود را صرف خوشی در 10 سال پایانی کنند که آن هم به دست نیاید.
صبر جوهره انسانیت محسوب می‌شود
آیت‌الله مصباح یزدی ابراز داشت: لازم است انسان‌ها در همه عرصه‌های زندگی خود صبر داشته باشند و مقاومت کنند و رفتارشان توأم با این خصوصیت انسانی باشد، کنترل همه اعضای بدن در این راستا باید صورت بگیرد که صبر و تحمل آدمی افزایش یابد زیرا صبر جوهره انسانیت محسوب می‌شود.
استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این‌که بسیاری از افراد بشر قیامت و آخرت را جزو خیالات می‌دانند، تصریح کرد: حد و مرز علم و آگاهی چنین افرادی همین مقدار است وگرنه در می‌یافتند که این دنیا جایگاه ابدی آنها نیست.
وی ادامه داد: برخی اوقات بعضی عوامل بیرون و مادی همچون برخی اشخاص یا رویدادها در آدمی تأثیراتی دارند اما تغییر و تحول واقعی زمانی در انسان روی می‌دهد که انگیزه‌ای قدرتمند برای رسیدن به کمال داشته باشند بنابراین شناخت مسیر صحیح زندگی امری ضروری است.
صبر و شکر درجات بالای انسانیت هستند
آیت‌الله مصباح یزدی با بیان این‌که شناخت مسیر و راه رسیدن به کمال رویکرد آدمی نسبت به پروردگار و جهان هستی را تغییر می‌دهد، گفت: تنها در این صورت است که صبر و مقاومت جزو ویژگی‌های ذاتی انسان می‌شود و برکات الهی را نازل می‌کند.
رییس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به تأکیدات قرآن بر روی صفات صبور بودن و شکور بودن اظهار داشت: زمانی که انسان به این درجات برسد آنگاه نشانه‌هایی را در عامل مشاهده می‌کند که در حالت عادی نمی‌توانست آنها را درک کند.
وی افزود: صبر اقتصای انسانیت و آدمی است و کمال او نیز زمانی به دست می‌آید که خود او راه صحیح کمال را بشناسد و در این راه از شیطان و وسوسه‌های او پرهیز کند./907/پ201/ج
ارسال نظرات