چند خبرکوتاه از رادیو قرآن
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی رادیو قرآن، حاج شیخ احمد مجتهدی تهرانی که سخنان ایشان در میان برنامه بهرهای از کلام بزرگان در بین برنامه صبحگاهی «والشمس» پخش میشود، در بیان روایتی به دلیل غیبت اشاره کردند. محمدرضا خرمیان از قاریان بینالمللی و کثیرالسفر کشورمان در برنامه والشمس با بیان خاطراتی از اثر تلاوت قرآن بر قلبهای مردم مطالبی را عنوان کرد.
یکی از ریشههای غیبت، حسد است
حضرت آیت ا... مجتهدی تهرانی(ره) بیان کردند: حسد یکی از امراض روحی است که منشاء خیلی از گناهان است، بسیاری از افرادی که غیبت میکنند، یکی از ریشههای این کار حسد است، فرد غیبت دیگری را میکند و میگوید: این آدم که پولدار است خیلی حیله گر است، کلاهبرداری کرده تا ثروت جمع کرده باید توجه داشت این شخص براساس حسد است که غیبت میکند و افراد دیگر را که کمتر از او دارند نگاه نمیکند خدا خواسته به دیگری بدهد و به من ندهد.
اگر کسی میخواهد خودش را معالجه کند و غیبت نکند، یکی از راههایش این است که ریشه حسد را از بین ببرد به طورمثال اگر یک طلبه دید که هم درس او پنجاه شاگرد و هم مباحثهای دارد و شخص او پنج شاگرد دارد، پای منبر دوستش زیاد مینشینند، پای منبر او نمینشینند، نگوید فلانی سواد ندارد و غیبتش را کند شاید در فن بیان و تفهیم موضوع دوست او بهتر باشد.
فرزندان یعقوب از حسادت علاقه حضرت به یوسف حسادت برادر خود را از پدر دور کردند؛ پس تلاش کنید نسبت به کسی حسادت نورزید.
ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی از علمای بنام تهران بود که سال86 بدرود حیات گفت، اما سخنرانیها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و میتوانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.
شنوندگان رادیو قرآن هر روز صبح ساعت 6:55 میتوانند در میان برنامه بهرهای از کلام بزرگان نکات اخلاقی این عالم بزرگوار رابشنوند.
تلاوت مهدی عادلی در کرسی تلاوت مسجدامام حسین(ع)
رادیو قرآن سهشنبه 12 آذرماه بیست و هشتمین کرسی تلاوت شورای عالی قرآن در مسجد امام حسین(ع) را که با تلاوت مهدی عادلی، قاری بینالمللی کشورمان همراه بود به طور مستقیم تقدیم شنوندگان کرد که فایل صوتی این تلاوت در پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن منتشر شده است.
مهدی عادلی قاری بین المللی کشورمان نیز در بیست و هشتمین کرسی تلاوت شورای عالی قرآن در مسجد امام حسین(ع) سهشنبه 12 آذرماه آیات 14 تا 24 سوره مبارکه حج را تلاوت کرد.
اگر نمیتوانی به فقرا کمک کنی به کسی که میتواند توصیه کن
آیت ا...مجتهدی تهرانی با بیان روایتی از پیامبر(ص) به اهمیت توجه به همسایه اشاره میکند.
حاج شیخ احمد مجتهدی تهرانی که سخنان ایشان در میان برنامه بهرهای از کلام بزرگان در بین برنامه صبحگاهی والشمس پخش میشود، در بیان روایتی درباره اهمیت حق همسایگی مطالبی را بیان کردند.
آیت ا...مجتهدی تهرانی در بیان اهمیت توجه به همسایه بیان کردند که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود: «حُرْمَةُ الْجَارِ عَلَی الْإِنْسَانِ کَحُرْمَةِ أُمِّهِ؛ حرمت همسایه بر (عهده) انسان مانند احترام مادرش میباشد.»
و در جایی دیگر پیامبر اکرم(ص) فرمود: «ما آمَنَ بی مَنْ باتَ شَبْعانَ وَ جارُهُ جائِعٌ قالَ وَ ما مِنْ اَهْلِ قَرْیَةٍ یَبیتُ وَ فیهِمْ جائِعٌ یَنْظُرُ اللّهُ اِلَیْهِمْ یَوْمَ الْقیامَةِ؛ به من ایمان نیاورده است کسی که سیر بخوابد و همسایهاش گرسنه باشد. و نیز فرمود: اهل قریهای که (سیر) بخوابد، در حالی که در بین آنها گرسنهای (خوابیده) است، خداوند به آنها در روز قیامت نظر (رحمت) نمیکند.»
پس تحقیق کنید که اگر همسایه فقیر دارید به یاریش بشتابید که اگر سکوت کنید مسئولیت شرعی دارد و باید به وضع همسایه رسیدگی کرد بخصوص اگر همسایه متدین و با تقوا باشد باید بیشتر دقت کنید.
اگر در وضعیت مناسبی برای کمک به همسایه فقیر خود نیستید پس به افرادی که بضاعت یاری رساندن دارند توصیه کنید تا به آنها کمک کنند.
ملا محمدعلی مجتهد، معروف به مرحوم آیتالله احمد مجتهدی تهرانی ازعلمای بنام تهران بود که سال 86 بدرود حیات گفت، اما سخنرانیها و پندهای عرفانی و اخلاقی وی به یادگار مانده است و میتوانیم هر چند به صورت مجازی هم که شده پای درس این استاد اخلاق تلمذ کنیم.
شنوندگان رادیو قرآن هرروز صبح ساعت 6:55 میتوانند در میان برنامه بهرهای از کلام بزرگان نکات اخلاقی این عالم بزرگوار را بشنوند.
خاطرات قاری بینالمللی کشور در برنامه «والشمس» از تأثیر تلاوت قرآن بر مردم
محمدرضا خرمیان از قاریان بینالمللی و از مدرسان قرآن کشور است که مهمان ویژه والشمس در روز یکشنبه 10آذرماه بود که خاطرات تلاوتهای قرآنی خود در سراسر دنیا را برای شنوندگان شبکه رادیویی قرآن بیان کرد.
محمدرضا خرمیان قاری بینالمللی قرآن کریم که در کشورهای هندوستان و کشور مالزی مقام اول جهان را در رشته قرائت کسب کرده، برای تبلیغ اسلام و قرآن به بیش از 90 کشور جهان سفر داشته و قرآن کریم را تلاوت کرده است؛ وی در برنامه صبحگاهی والشمس در بیان خاطرات تلاوت خود در این سفرها و تأثیر تلاوت قرآن کریم در دل افراد و روح و جان مردم به برخی از وقایع این سفرها اشاره کرد.
وی با بیان خاطره سفر خود به کشور سودان گفت: در مسجدی از کشور سودان که از کشورهای آفریقایی است و به زبان عربی صحبت میکنند و اکثر مردم آن حافظ قرآنند برای تلاوت قرآن دعوت شدم که این تلاوت به طور زنده از تلویزیون پخش میشد.
چند روز پس از این تلاوت در مراسم دیگری برای نماز جمعه دعوت شدم که جمعیت بسیار زیادی حضور داشتند و زمانی که تلاوت قرآن تمام شد جوانی از وسط جمعیت بلند شد و به زبان عربی گفت: من یک مسیحی هستم؛ هفته گذشته در خانه، همین طور شبکههای تلویزیون را عوض میکردم که یک دفعه صحنهای آمد که شما داشتید قرآن میخواندید و من روی زمین میخکوب شدم، این قدر با جاذبه و حرارت تلاوت قرآن میکردید که مرا جذب کرد و باعث شد که من به اسلام علاقهمند شوم و شنیدم که این هفته شما دوباره به نمازجمعه میآیید، آمدم و الان با صدای بلند شهادتینم را میگویم.
خرمیان در ادامه به خاطره دیگری از اثر تلاوت قرآن کریم در ساحل عاج اشاره کرد و گفت: در ساحل عاج، در مسجدی تلاوت قرآن داشتم که به لطف خدا این تلاوت طوری اجرا شد که اتوبوسها و ماشینهایی که از خیابان رد میشدند و صدای تلاوت را از بلندگو میشنیدند ایستادند و از ماشینها پیاده شدند و آمدند و به تماشا ایستادند.
وی افزود: در همان جلسه یک زن و شوهری مسیحی که از آنجا رد میشدند و صدای قرآن را شنیده بودند، آمدند و گفتند که ما به اسلام علاقمند شدیم و قرآن در قلب ما رسوخ کرده و الان میخواهیم مسلمان شویم که سفیر کشورمان در ساحل عاج هم حضور داشت، شاید این اتفاق 10 دقیقه بیشتر طول نکشید ولی قرآن این قدر در قلب و جان این افراد اثر گذاشت که باعث توجه آنها به اسلام شد.
خرمیان بیان داشت: اثر تلاوت قرآن کریم آنقدر ژرف و عمیق است که استادعبدالباسط نیز در خاطرات خود بیان کردند در یکی از کشور افریقایی که تلاوت قرآن کرد بیش از 54 نفر در آن جلسه مسلمان شدند.
استاد قرآن و از سفیران قرآنی کشورمان در ادامه گفت: دستور است؛ قرآن کریم که معجزه پیامبر اکرم(ص) است با صدای زیبا تلاوت شود تا اثرگذاری آن بیشتر باشد و در همین راستا در حال گردآوری و تالیف کتابی هستم که از صدر اسلام تاکنون افرادی را که با شنیدن تلاوت قرآن کریم به اسلام گرویدند را معرفی کنم که امیدوارم مفید فایده باشد.
خرمیان درباره اهمیت تلاوت فصیح و زیبای قاریان ایرانی و توجه جهان اسلام به این مساله در بیان خاطرهای گفت: در سفر به کشور مصر در حسینیه سیده زینب(س) با حضور و مرحوم شعیشع تلاوت قرآن کردم که شاید جمعیت بیش از ده هزار نفر بود پس از اتمام قرائت، استاد شعیشع بلند شد و با حالت گریه گفت: اگر ما قرآن را زیبا بخوانیم مهم نیست، چون ما زبان مادری مان عربی است و این قرآن هم عربی است؛ اما این که یک ایرانی که زبان مادریاش فارسی است، میآید به این زیبایی قرآن میخواند، او قهرمان است، قهرمان اینها هستند و ایشان، ایرانی است و بعد دو بار دستش را به دیوار کوبید و گفت که والله که ایشان قهرمان است.
وی افزود: تلاوت قرآن در ایران نعمتی است چرا که در قاره آفریقا هر چند مردم مسلمان هستند اما تلاوت قرآن را با لهجه بیان میکنند و قرائت زیبایی ندارند در حالی که مردم ایران با زبان فارسی به طوری زیبا و فصیح، قرآن را به زبان عربی تلاوت میکنند.
شایان ذکر است، خرمیان در سال 1337 در تهران متولد شده است، دارای مدرک کارشناسی حقوق و کارشناسی ارشد علوم قرآنی و حدیث است.
وی، ابتدا در سال های50 تا 57 در محضر استاد محمد تقی مروت تلمّذ کرد و در خلال این سالها و پس از آن نیز در جلسات استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی) و هیأت مجمع قاریان قرآن کریم شرکت میکرد.
خرمیان تاکنون به بیش از 80 کشور از پنج قاره جهان جهت تلاوت و تبلیغ قرآن اعزام شدهاست.
لازم به ذکر است؛ برنامه والشمس به همت گروه اطلاع رسانی و امور مجازی و به سردبیری و تهیه کنندگی محبوبه کلانتر با اجرای مهدی صفری هر روز به غیر از پنجشنبه و جمعهها از ساعت 6:30 تا 8 صبح برروی موج اف ام ردیف100مگاهرتز تقدیم شنوندگان شبکه رادیویی قرآن میشود.
به عهد خود وفا کنید و برای رسیدن به هر جایگاهی ظرفیت آن را از خدا بخواهید
اهمیت پایبندی به عهد و پیمان با توجه به آیه 75 سوره توبه در برنامه والشمس از کلام حجت الاسلام ناصر رفیعی بیان شد.
در برنامه صبحگاهی والشمس که کاری از گروه اطلاع رسانی و امور مجازی رادیو قرآن است حجت الاسلام ناصر رفیعی در بیان موضوع اهمیت ظرفیت انسانها و پایبندی به عهد و پیمان و اهمیت توجه به پیمانها به داستان ثعلبة بن حاطب که باعث شد آیه 75 سوره توبه نازل شود اشاره میکند.
در این ماجرا آمده است که ثعلبة بن حاطب که مرد فقیرى بود و مرتب به مسجد پیامبر(ص) مىآمد اصرار داشت که پیامبر(ص) دعا کند تا خداوند مال فراوانى به او بدهد! و علاقمند به یاری رساندن به فقرا بود پس این انصارى اهل مدینه خدمت پیغمبر(ص) آمد و گفت: اى رسول گرامى! از خداوند بخواه ثروتى به من عطا نماید.
حجت الاسلام ناصر رفیعی در ادامه می گوید: باید توجه کنیم زمانی که دعایی میکنیم و از خدا چیزی میخواهیم در ابتدا ظرفیت آن را بخواهیم چرا که ثروت بدون ظرفیتش میشود قارون و ریاست بدون جنبه و ظرفیت سرانجامش عمرسعد است و گرنه سلیمان هم ثروت داشت هم ریاست چون ظرفیت داشت عاقبت خیر داشت پس در دعا باید به این موضوع هم دقت کرد.
در ادامه این واقعه آمده است که پیامبر(ص) به ثعلبة بن حاطب فرمود: قلیل تؤدى شکره خیر من کثیر لا تطیقه، مقدار کمى که حقش را بتوانى ادا کنى، بهتر از مقدار زیادى است که توانایى ادای حقش را نداشته باشى، آیا بهتر نیست که تو به پیامبر خدا تاسّى جویى و به زندگى سادهاى بسازى؟ ولى ثعلبه دستبردار نبود و سرانجام به پیامبر(ص) عرض کرد به خدایى که ترا به حق فرستاده سوگند یاد مىکنم، اگر خداوند ثروتى به من عنایت کند تمام حقوق آن را مىپردازم.
پیامبر(ص) براى او دعا کرد؛ چیزى نگذشت که پسر عموى ثروتمندى داشت از دنیا رفت و ثروت سرشارى به او رسید و گوسفندى خرید و با زاد و ولد آن چنان زیاد شدند که نگاهدارى آنها در مدینه ممکن نبود، ناچار به آبادیهاى اطراف مدینه روى آورد و آن چنان مشغول و سرگرم زندگى مادى شد که در جماعت و حتى نماز جمعه نیز شرکت نمىکرد.
پس از مدتى پیامبر(ص) مامور جمعآورى زکات را نزد او فرستاد، تا زکات اموال او را بگیرد، ولى این مرد کم ظرفیت و تازه به نوا رسیده و بخیل، از پرداخت حق الهى خوددارى کرد، نه تنها خوددارى کرد، بلکه به اصل تشریع این حکم نیز اعتراض نمود و گفت: این حکم برادر جزیه است یعنى ما مسلمان شدهایم که از پرداخت جزیه معاف باشیم و با پرداخت زکات، چه فرقى میان ما و غیر مسلمانان باقى مىماند؟! دنیا پرستى اجازه بیان حقیقت و اظهار حق به او نمیداد، بهر حال هنگامى که پیامبر(ص) سخن او را شنید فرمود: واى بر ثعلبهاى واى بر ثعلبه! و در این هنگام آیات 75 و ادامه سوره توبه نازل شد.
بعضى از آنان با خدا پیمان بستند، اگر خدا از کرم خود به ما مالى عنایت کند، حتما صدقه و زکات داده از نیکوکاران خواهیم شد، ولى همین که از لطف خویش به ایشان عطا کرد، بخل ورزیدند و از دین اعراض نمودند، به خاطر این پیمان شکنى و دروغ گویى نفاق در قلب آنان تا روز قیامت جایگزین شد.
ثعلبه نتوانست از عهده آزمایش بر آید قول داد و عمل نکرد، پولهایش که خرج مسجد ضرار شد خودش هم عاقبت به شر شد و دنیا را با بدبختى وداع کرد.
لازم به ذکر است؛ شنوندگان رادیو قرآن هر روز صبح از ساعت 6:30 تا 8 صبح میتوانند بر روی موج اف ام ردیف100مگاهرتز شنونده برنامه والشمس از رادیو قرآن باشند.
گسترش فرهنگ قرآنی از مهمترین سیاستهای کمیسیون فرهنگی است
حجتالاسلام احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه والشمس با اشاره به اهمیت تویت زیرساختهای قرآنی و گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه به تشریح فعالیتهای قرآنی کمیسیون فرهنگی پرداخت.
حجتالاسلام احمد سالک رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه والشمس یکشنبه 10آذرماه که به مناسبت درگذشت آیت ا..حسن مدرس و روز مجلس به تشریح فعالیتهای قرآنی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پرداخت.
وی درخصوص اولویتهای قرآنی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: یکی از سیاستهای مهم مجلس شورای اسلامی تقویت زیرساختهای فرهنگی کشور است که از جمله این زیر ساختها توجه به بسترسازی برای موضوع قرآن و گسترش فرهنگ قرآنی در داخل کشور و توسعه آن به خارج کشور است.
وی ادامه داد: رویه اجرایی سازی این امر مهم با حمایت از حافظان، قاریان و مدرسان قرآنی و ارائه تسهیلات برای تحصیل این موارد فراهم شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه به اهمیت رشد و گسترش زیر ساختهای فرهنگ قرآنی در کشور اشاره کرد و افزود: اصل سیاست کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی تقویت زیر ساختهای فرهنگ قرآنی برای رشد و گسترش فرهنگ قرآنی است که برای تحقق آن نیازمند بودجه است که در بودجه 1392 افزایش یافت.
وی با اشاره به اصلاح عنوان ردیفهای قرآنی در بودجه سالانه و بودجههای فرهنگی کشور در سال 1392 گفت: مجلس شورای اسلامی برای بودجه سال 1392، رقم 750 میلیارد را به 3هزار میلیارد برای مسائل قرآنی افزایش داد که با تصویب در ردیف متفرقه بودجه مورد توجه قرار گرفت و امید که در سال 1393 هم در ردیف متفرقه این اتفاق روی دهد.
حجتالاسلام احمد سالک توجه به طرح ملی حفظ قرآن کریم که مورد نظر مقام معظم رهبری است را یکی دیگر از موارد اهتمام کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برشمرد وافزود: فعالیت موسسات قرآنی از مسائل مورد توجه کمیسیون فرهنگی است و حتی مراکز و دستگاههای مرتبط با حوزه چاپ و نشر قرآن کریم نیز برای گسترش فرهنگ قرآنی مورد توجه هستند.
لازم به ذکر است؛ برنامه والشمس به همت گروه اطلاع رسانی و امور مجازی و به سردبیری و تهیه کنندگی محبوبه کلانتر با اجرای مهدی صفری هر روز به غیر از پنجشنبه و جمعهها از ساعت 6:30 تا 8 صبح برروی موج اف ام ردیف100مگاهرتز تقدیم شنوندگان شبکه رادیویی قرآن میشود و در این هفته نیز در یکی از بخشهای برنامه در گفتگو با نمایندگان مجلس شورای اسلامی مسائل قرآنی و فعالیتهای مجلس در این حوزه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد./966/د101/ن