۲۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
کد خبر: ۲۱۰۰۷۹

چند خبر کوتاه از خراسان رضوی

خبرگزاری رسا ـ دبی رعلمی همایش «مدیریت اسلامی در فرهنگ رضوی» گفت: در پنج محور موضوعات همایش تاکنون 121 مقاله به دبیر خانه رسیده است.
اخبار کوتاه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، اداره کل کمیته امداد امام خمینی(ره) خراسان رضوی با مشارکت دانشگاه امام صادق(ع)، بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نخستین همایش «مدیریت اسلامی در فرهنگ رضوی» از سری برنامه های دوازدهمین جشنواره امام رضا(ع) را در دهه کرامت روزهای چهارشنبه و پنج شنبه 12و13 شهریورماه 1393در مشهد مقدس برگزار می کند.

 

حبیب اله آسوده مسؤول دبیرخانه و دبیر همایش در نشست خبری روز گذشته 28 خرداد  گفت: هدف ما ایجاد فضای خدمت اسلامی برگرفته از متون دینی است و سبک مدیریت بخصوص در نهاد های حمایتی باید اسلامی شود. تولید محتوای علمی وکاربردی برای استفاده بهینه و افزایش بهروری جهت خدمت بهتر به محرومین از اهداف دیگر ماست. از 30 استان کشور مقاله بدست ما رسیده و حتی اعضای کمیته علمی همایش هم از دانشگاه های مختلف کشور هستند.

 

غلامرضا گودرزی، رییس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) و دبیرعلمی همایش بیان کرد: در پنج محور موضوعات همایش تا کنون 121 مقاله به دبیر خانه رسیده است که 45مقاله در موضوع مدیریت اسلامی و ارتقای فرهنگی، 9مقاله در موضوع مدیریت اسلامی و حمایت های اجتماعی، 14مقاله دربخش مدیریت اسلامی و نهادهای حمایتی، هفت مقاله در بخش مدیریت اسلامی و همبستگی اجتماعی، 13 مقاله دربخش مدیریت اسلامی و ظرفیت سازی های مالی و اقتصادی و 33 مقاله در موضوع خاصی ارائه نشده  است.

 

وی افزود: باید در کمیته علمی بررسی شود و 516 ثبت نام در سایت همایش صورت گرفته که پیش بینی می شود تا 700 مقاله برسد. همچنین قرار است سلسله نشست های تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و مدیران مجموعه داشته باشیم. ما از ایده های نو برای پیشرفت به جلو استقبال می کنیم و آنهایی را که قابل اجرا و مطابق نیاز کشور است را به مسئولین انتقال می دهیم.

 

نادر جعفری، عضو کمیته علمی همایش اظهار داشت: کمیته امداد با این کار می خواهد دست نیاز به سوی فکر و ایده مردم دراز کند و پیوندی بین جامعه علمی و کارکرد اصلی خود ایجاد کند. می توان در یک ماه باقی مانده ازمهلت ارسال مقالات از مددجویان سازمان هم دعوت ویژه جهت شرکت در همایش صورت گیرد.

 

علی اصغر حاجی، نقی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان خراسان رضوی و رییس همایش نیز تصریح کرد: ما در استان با حدود یک میلیون نفر ارتباط داریم که این افراد هم نیکوکاران و هم نیازمندان سطح استان هستند که این یک سرمایه انسانی بزرگی است.

 

وی افزود: ما باید از آن بهره برداری مناسبی کنیم.با این رویکرد علمی تغییر نگاه در مددکاران بوجود آمده است زیرا قبلا از مددجویان سوال می شد چه ضعف هایی دارید ولی حالا می گوییم چه داشته هایی دارید و برای خروج از فقر خود مددجو چه کاری می تواند انجام دهد و ما در آن زمینه به او کمک می کنیم.

 

 برگزاری هشتمین کرسی تلاوت روخوانی قرآن کریم در جوار بارگاه منور رضوی

 

رییس اداره علوم قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، از برگزاری هشتمین کرسی تلاوت روخوانی و روانخوانی قرآن کریم، در دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی خبر داد.

 

مهدی لسانی با بیان این خبر عنوان کرد: آستان قدس رضوی با اتکا به معارف قرآنی و سنت و سیره رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز ترویج فرهنگ قرآنی و سنت نبوی در جهان اسلام شناخته شده است که در کارنامه‌ خود فعالیت‌های بزرگ و بی‌نظیری را به ثبت رسانده است.

 

وی اظهار داشت: اداره آموزش قرآن و حدیث آستان قدس رضوی، ضمن اهتمام ویژه در برپایی محافل قرآنی و انس و الفت بیش‌تر زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی با معارف بلند قرآنی، برگزاری سلسله جلسات آموزشی روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را برای عموم زائران تدارک دیده است.

 

رییس اداره علوم قرآن و حدیث با اشاره به حضور 200 فراگیر در این جلسات بیان کرد: 8 نفر از این فراگیران به نمایندگی اجرای تلاوت داشتند، و در حین اجرا از نکات آموزشی استاد حاضر در جلسه بهره‌مند شدند.

 

سالانه حدود 300 میلیون زائر به اماکن متبرکه رضوی مشرف می‌شوند

 

معاون اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی با بیان اینکه میانگین حضور زائران در حرم مطهر رضوی 38 دقیقه است،  گفت: سالانه حدد 300 میلیون بار تشرف زائران را به اماکن متبرکه رضوی داریم.

 

محمود ممتاز در نشست «صمیمتِ زائر» که با حضور 500 نفر از زائران اقصی نقاط کشور در مرکز همایش‌ها و نمایشگاه‌های دائمی آستان قدس رضوی برگزار شد،گزارشی از فعالیت‌های این معاونت را بازگو کرد.

 

وی با بیان اینکه سالانه حدود 25 تا 28 میلیون نفر به حرم مطهر رضوی مشرف می‌شوند، ابراز داشت: 30 هزار نیرو آماده خدمت‌رسانی شبانه روزی به عموم زائران هستند که از این تعداد 29 هزار نفر نیروی افتخاری می‌باشند.

 

اقتخار خدمت‌رسانی به زائران حرم رضوی

 

وی با اشاره به این مطلب که افراد در سطح‌ها و رده‌های مختلف شغلی و اجتماعی در این بارگاه منور مشغول خدمت‌رسانی به زائران می باشند، افزود: خدمت در این آستان مقدس مقدس برای تمامی خدمتگزاران زینت و افتخار است.

 

ممتاز در ادامه با اشاره به مجموعه خدمات رفاهی و بهداشتی که به زائران در اماکن متبرکه رضوی ارائه می‌شود، گفت: به منظور رعایت بهداشت، سالانه 150 میلیون لیوان یک‌بار مصرف و 75 هزار لیتر صابون در حرم مطهر رضوی مصرف می‌شود.

 

معاون اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی ابراز داشت: سالانه 11 تن گلاب، 4 هزار و 500 لیتر اسانس و 2 هزار و 800 کلیو گرم اسپند و کندر برای خوشبویی و معطرسازی اماکن متبرکه رضوی مصرف می‌شود.

 

وی در ادامه به خدماتی که در بخش امانت‌داری به زائران حرم مطهر حضرت رضا(ع) ارائه می‌شود، اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته زائران 17 میلیون و 665 هزار قطعه وسیله، حدود 26 هزار قطعه طلا و 14 میلیون تومان پول نقد را به دفاتر امانات تحویل داده‌اند که پس از زیارت به این زائران عودت داده شده است.

 

جابجایی بیش از پنج میلیون زائر توسط صندلی چرخدار و زائربرها

 

ممتاز درباره خدمات بخش صندلی چرخدار بیان کرد: یک میلیون و 25 هزار و نودو پنج زائر در اماکن متبرکه رضوی توسط صندلی‌های چرخدار و چهار میلیون و 348 هزارو 660 زائر طی سال گذشته جابجا شده‌اند و 500 هزار مرتبه صندلی چرخدار به منظور سهولت در رفت و آمد زائران کهنسال و ناتوان در اماکن متبرکه رضوی به این دسته از افراد تحویل داده شد.

 

این مقام مسئؤول در مجموعه اماکن متبرکه رضوی، ارائه خدمات فوریت‌های پزشکی را از دیگر فعالیت‌های این معاونت برشمرد و عنوان کرد: میانگین حضور تیم پزشکی بر سر زائران بیمار از زمان اطلاع تا زمان حضور بر بالین فرد 2 دقیقه است و طی سال گذشته به 91 هزار و 268 زائر خدمات فوریت‌های پزشکی ارائه شده است.

 

وی تنظیم و شست و شوی 23 هزار و 439 دستگاه لوستر، نورافشان و دیوارکوب، تعویض 12 هزار و 839 لامپ سوخته، نظافت و شست و شوی 120 هزار مترمربع آینه و تعمیر 273 دستگاه لوستر و نورافشان را از دیگر برنامه‌های این معاونت در مجموعه حرم مطهر رضوی ذکر کرد.

 

ممتاز ادامه داد: به طور میانگین روزانه 430 نفر از زائران به دفاتر خدمات پیداشدگان و رسیدگی به امور گمشدگان مراجعه می‌کنند و در سال گذشته 157 هزار و 207 نفر به این دفاتر مراجعه کردند.

 

مفروش کردن روزانه 150 هزار متر مربع

 

معاون اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی با بیان اینکه در سال گذشته به 102 هزار غیرایرانی و اقلیت مذهبی چادر داده شده است، خاطرنشان کرد: روزانه 150 هزار مترمربع فرش در اماکن متبرکه پهن و جمع می‌شود.

 

وی اظهارداشت: در بخش مهمانسرای حضرت رضا(ع) سالانه از 3 میلیون زائر و خدمه پذیرایی می‌شود و در ماه مبارک سال گذشته 350 هزار نفر از مجاورین میهمان ضیافت اکرام رضوی بودند و 2 میلیون بسته افطاری در بین نمازگزاران روزه‌دار حرم مطهر رضوی توزیع شد.

 

در ادامه این نشست صمیمی زائران به ارائه پرسش‌ و پیشنهادهایی برای ارائه خدمات بهتر به زائران پرداختند و معاون اماکن متبرکه و امور زائرین آستان قدس رضوی به سوال‌های مطرح شده، پاسخ داد.

 

نشست ناظران جشنواره بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد

 

نشست ناظران دوازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با حضور سیدجواد جعفری و ناظران این دوره از جشنواره در محل دفتر مرکزی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) برگزار شد.

 

سیدجواد جعفری در این نشست با اشاره به این که امام رضا (ع) نماینده ائمه اطهار در کشور ایران هستند گفت: آن حضرت به نمایندگی از خاندان اهل بیت(علیهم السلام) در سرزمین ایران حضور دارند و ما زیر سایه ایشان در این کشور نفس می کشیم پس تکلیف داریم تا درباره ایشان به نحو شایسته کار کنیم.معارف اهل بیت به ویژه معارف و آموزه های رضوی را بشناسیم و آن را به دیگران بشناسانیم.

 

دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع) این جشنواره را یک فرصت و قالب برای شناخت معارف رضوی و شناساندن آن به جامعه عنوان کرد و افزود: جشنواره هدف نیست بلکه محمل و قالبی است تا هنرمندان و اصحاب قلم و اندیشه بتوانند از طریق آن بیشتر اهل بیت به ویژه حضرت ثامن الحجج(ع) را بشناسند.

 

جعفری به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر این که فرهنگ باید غصه همه آدم های جامعه باشد اشاره کرد و گفت: این غصه و دغدغه آنقدر بزرگ است که باید ذهن همه ما را درگیر کند و ما همه توان و انرژی خود را در این میدان صرف کنیم.

 

وی با تاکید بر این که سه راهبرد برنامه ریزی مناسب، اجری مناسب و نظارت مناسب در جشنواره امام رضا(ع) پی گیری می شود،اظهار داشت: دو رسالت اول را بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در طول سال و به طور مستمر انجام می دهد و رسالت نظارت بر عهده ناظران جشنواره است.

 

جعفری ناظران جشنواره امام رضا(ع) را سفیران حضرت ثامن الحجج(ع) در نقاط مختلف کشور دانست و افزود: حضور این سفیران در نقاط مختلف کشور باعث دلگرمی  برگزار کنندگان جشنواره است ضمن این که دست اندرکاران می توانند از راهنمایی ها و اندیشه های ناظران بهره گیرند.

 

وی با اشاره به این که جشنواره امام رضا(ع) به لحاظ کمی به رشد مناسبی دست یافته و ما به دنبال ارتقای کیفی این جشنواره هستیم،گفت: در حال حاضر رشد کمی جشنواره مناسب بوده است طوری که  این جشنواره از یک استان برگزار کننده در سال82 اکنون به همه استانهای کشور و 200 نقطه جهان ارتقا یافته است اما به لحاظ ارتقای کیفی بیش از پیش به کمک صاحب نظران  نیازمندیم.

 

بر اساس این گزارش، دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذی‌القعده (موسوم به دهه کرامت) برابر با ششم تا شانزدهم شهریور 1393 در تمام استان‌های ایران و 75 کشور جهان برگزار می‌شود. مراسم اختتامیه این جشنواره در شب میلاد فرخنده ثامن الحجج(ع) در مشهد مقدس برگزار خواهد شد و طی آن از هشت خادم برگزیده رضوی در داخل و هشت خادم برگزیده رضوی در بخش بین‌الملل تقدیر به عمل می‌آید.

 

علاقه‌مندان برای ثبت‌نام و آگاهی از نحوه شرکت در هر یک از برنامه‌ها می‌توانند به سایت «شمس توس» به نشانی www.shamstoos.ir مراجعه کنند. همچنین سامانه پیام کوتاه: 30007888 و شماره تلفن‌: 05112283044 به عنوان پل ارتباطی میان جشنواره و مخاطبان معرفی شده است./934/203/ب4 

ارسال نظرات