۲۸ تير ۱۳۹۳ - ۰۵:۳۳
کد خبر: ۲۱۳۶۳۸
آیت‌الله مکارم شیرازی:

عربستان سعودی بیشترین حمایت را از گروه های تروریستی و تکفیری دارد

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی تاکید کرد: بیشترین تعداد قرآن را عربستان سعودی چاپ کرده و به دنیا می‌فرستد، ولی وجدانا به چه میزان به آن عمل می‌کنمد، در حالی که همین ها از تروریست‌ها بی رحم، آدمکش، بیگانه از بشریت و اسلام در سوریه و شمال عراق که جان، مال و ناموس مردم را هدف قرار می‌دهند همه نوع حمایت می کنند.
 آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید همزمان با شب بیست و یکم رمضان المبارک در جمع عزاداران مدرسه علمیه امیرمؤمنان(ع) با اشاره به آیاتی از سوره قدر نزول قرآن، دارا بودن ارزش هزار ماه، تعیین مقدرات، سرنوشت‌ها و سلامت کامل تا هنگام طلوع فجر را از فضایل شب قدر برشمرد.

وی گفت: نخستین فضلیت و امتیاز شب قدر نازل شدن قرآن در این شب است؛ البته قرآن نزول تدریجی و دفعی دارد، یعنی یک بار به صورت دفعی در شب قدر بر قلب پاک پیامبر(ص) نازل شده است، بار دیگر نیز در طول 23 سال به صورت تدریجی در مناسبت‌‌های مختلف از سوی خدا بر نبی‌اکرم(س) نازل شده است.

برنامه‌های زندگی مادی و معنوی در قرآن است

این مرجع تقلید شب قدر را شب نزول قرآن به صورت جمعی بر قلب رسول‌الله(ص) خواند و این کتاب الهی را نور و هدایت دانست، اظهار داشت: تمام برنامه‌های زندگی مادی و معنوی بشر در قرآن جمع شده است و کسانی که آمادگی لازم را داشته باشند به جاده‌های سلامت هدایت می‌شوند.

وی افزود: قرآن سبب تحول در عالم شد، به گونه‌ای که جمعیت عرب عقب افتاده زمان جاهلیت را به کجا رسانده و چه حکومت اسلامی در پرتوی آن تشکیل شد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به سخن امیرمؤمنان(ع) درباره قرآن که می‌فرمایند «بدانید کسی که قرآن دارد غنی و بی نیاز است، اگر هیچ چیزی نداشته باشد و کسی که قرآن ندارد اگر همه چیز نیز داشته باشد بازهم فقیر و نیازمند است»، اظهار داشت: چنین قرآنی در شب قدر نازل شده است.

وی تصریح کرد: ارزش شب قدر از هزار ماه بالاتر و برتر است؛ عبادات‌، توبه‌ها و دعاهای که در این شب انجام می‌شود به اندازه‌ هزار ماه است.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با بیان این‌که برخی اعمال به سبب شرایط مکانی و زمانی خاص ارزش فراوانی پیدا می‌کنند، خاطرنشان کرد: در زندگی امیرمؤمنان(ع) نیز شرایطی پیش آمده و ایشان با کارهایی سبب نجات اسلام شدند و احدی این کارها را نکرده است.

امیرمؤمنان زمانی که اسلام به تار مویی بند بود آن را نجات دادند

وی خوابیدن امیرمؤمنان(ع) در بستر پیامبر(ص) در شب لیلة المبیت را از جمله خدمات امام علی(ع)‌ به اسلام دانست و خاطرنشان کرد: ایشان در آن شب جانشان را در طبق اخلاص گذاشته و کاری که یک دنیا ارزش دارد را انجام دادند؛ چه فردی در میان اصحاب پیامبر(ص) چنین فضیلتی دارد.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره جانفشانی مولای متقیان در جنگ احد نیز بیان داشت: در روایت شیعه و سنی نوشته شده که در آن لحظه بحرانی همه فرار کردند، ولی علی بن ابی‌طالب(ع) همانند پروانه در کنار پیامبر(ص) چرخیده و از ایشان دفاع می‌کردند، در روایت نقل شده که ایشان در این جنگ 90 ضربه خوردند.

وی تأکید کرد: در آن لحظه حساس که اسلام به مویی بند بود امیرمؤمنان(ع) به یاری پیامبر شتافتند؛ در اسلام چه فردی یک صدم این کارها را انجام داده است، آیا بازهم در فضیلت علی(ع) برای افراد شک و تردید است؟

مفسر برجسته قرآن کریم در ادامه سخنانش به حوادث جنگ احزاب اشاره کرد و گفت: در این جنگ نیز اسلام به تار مویی بند بود، چرا که تمام گروه‌های دشمن متحد شده و عمر بن عبدود نیز در این جنگ حضور داشته است، در این جنگ احدی حاضر به مقابله با این فرد نشد، تا جایی که عمر بن عبدود مسلمانان را مورد اهانت قرار داد.

خدا به وسیله امیرمؤمنان دین را تضمین کرد

وی یادآور شد: در این جنگ علی(ع) سه بار از نبی‌اکرم(ص) اجازه رفتن به میدان خواستند، تا این‌که رسول‌الله(ص) ایشان را به میدان فرستاده و فرمودند «امروز تمام ایمان در مقابل تمام کفر ایستاده است»، یعنی این دو نفر سرنوشت ایمان و کفر را تعیین می‌کند، اگر علی‌بن ابی‌طالب(ع) پیروز شود اسلام بیمه می‌شود و اگر عمر بن عبدود پیروز شود کفر بیمه شده است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: حضرت محمد(ص) می‌فرمایند «ضربه‌ای که علی در این جنگ بر عمر بن عبدود زد از تمام عبادت جن و انس بالاتر است»، دعا و عبادت همه مسلمانان از برکت این ضربه امام علی(ع) است.

وی تأکید کرد: هر چند خدا بودن اسلام را تضمین کرده است ولی این کار با وسیله صورت می‌گیرد و وسیله آن را علی(ع) قرار داده است؛ ‌چه فردی این افتخار را دارد، مولای متقیان در حساسیت‌ترین شرایط به میدان آمدند، جای تعجب است که برخی در فضیلت ایشان شک می‌کنند.

این مرجع تقلید در ادامه سخنانش با تأکید بر قدر دانستن شب‌های قدر خواستار توبه در این شب‌ها شد و عنوان کرد: این شب بسیار پر ارزش است، اگر استجابت دعا، اراده، ایمان قوی و فرزندان برومند می‌خواهید در این شب‌ها از خدا بخواهید.

خدا براساس لیاقت افراد به آن‌ها مقدرات نازل می‌کند

استاد برجسته حوزه علمیه قم نزول فرشتگان برای رساندن مقدرات و سرنوشت یک سال افراد خدمت امام زمان(عج) را از دیگر فضایل شب قدر خواند و اظهار داشت: شب قدر شب سرنوشت و مقدرات است.

وی یادآور شد: البته نگوید با این وجود مقدرات اجباری است، این سخن اشتباه است، برای تفهیم شدن این مطلب مثال تهیه بودجه از سوی دولت در اواخر سال و ارائه آن به مجلس جهت تصویب شدن را فرض کنید، این بودجه برنامه مقدرات یک کشور است، ولی دولت نگاه می‌کند که هر سازمان چه میزان قدرت جذب و استعداد دارد تا بودجه را براساس آن قرار دهد، با این وجود اجباری نیست؛ خدا نیز براساس لیاقت و استعداد برای افراد مقدرات را نازل می‌کند و این عین اختیار است.

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به آیه «سلام هی حتی مطلع الفجر» شب قدر را شب سلامت خواند و بیان داشت: مفسران درباره آن دیدگاه‌های مختلفی دارند، برخی می‌گویند امشب شب سلامت است، یعنی ملائکه پی در پی تا طلوع فجر سلام می‌کند، برخی نیز می‌گویند شب سلامت است چرا که شیطان در زندان بوده و اگر گناهی صورت می‌گیرد مربوط به هوای نفس است.

تقارن شب قدر با شب شهادت امیرمؤمنان بر فضیلت این شب افزوده است

این مرجع تقلید تقارن شب قدر با شب شهادت امیرمؤمنان(ع) را از دیگر فضایل این شب دانست و گفت: بنده این تقارن را ساده نمی‌دانم، ‌خدا در این شب درهای رحمت را باز می‌کند که یکی از درهای رحمت این است که شفیعی آبرومند همانند علی بن ابی‌طالب(ع) برای شفاعت به درگاه الهی ببریم.

مفسر برجسته قرآن کریم در بخش دیگری از سخناش به فرازهای از وصیت‌نامه لحظات پایانی عمر امیرمؤمنان(ع) به فرزندان اشاره کرد و این وصیت نامه را بیانگر مهم‌ترین برنامه‌های زندگی بشر و سعادت انسان دانست و بیان داشت:  امام علی(ع) می‌فرمایند «مسلمانان مراقب قرآن باشند»، بر حفظ و قرائت آن تأکید نمی‌کنند، منظور ایشان این است که غیر مسلمانان در عمل به قرآن از مسلمانان پیشی نگیرند.

وی ادامه داد: ایشان در خطبه همام می‌فرمایند «پرهیزکاران کسانی هستند که در هنگام تلاوت قرآن وقتی به آیات عذاب می‌رسند آن را با گوش و جان می‌شوند و چنان در نظرشان مجسم می‌شود که گویا صدای آتش جهنم را می‌شنوند و وقتی به آیات نعمت می‌رسند خوشحال شده و گویا نعمت‌های بهشتی را با چشم می بیند».

کم‌کاری در ادارت نمونه ای از کم فروشی است

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به آیه حجاب در قرآن کریم خاطرنشان کرد: بد نیست فرد به این آیه فکر کند؛ ببیند آیا خانواده، شهر و دولتش طرفدار حجاب است یا خیر؛ آیا بی تفاوت هستند یا خیر؟

وی تصریح کرد: خواندن آیات قرآن بدون توجه کردن که کار نشد؛ در قرآن آمده است «وای بر کم فروشان»، فرد باید فکر کند آیا کم فروشی دارد یا خیر؛ کم فروشی تنها در فروش اجناس نیست، گاهی مأمور اداره وقت کافی برای کارهای خود نمی‌گذارد، گاهی طبیب وقت کافی برای مریض خود اختصاص نمی‌دهد این‌ها همه کم فروشی است.

این مرجع تقلید قرآن را برنامه هدایت دانست و با تأکید بر بهره‌مندی از آن در طول سال گفت: به گونه‌ای نباشد که در شب قدر قرآن را بر سرمان بگذاریم ولی خدای ناکرده فرادیش پشت سر بیندازیم؛ قرآن فقط تلاوت با صدای خوب نیست، باید براساس آن عمل کرد.

وی یادآور شد: بیشتر قرآن را عربستان سعودی چاپ کرده و به دنیا می‌فرستد، ولی وجدانا به چه میزان به آن عمل می‌کند، در حالی که آیا حمایت از تروریست‌ها بی رحم، آدمکش، بیگانه از بشریت و اسلام در سوریه و شمال عراق که جان، مال و ناموس مردم را هدف قرار می‌دهند کار درستی است؟

حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی رفتار رباخواران را در قیامت همانند دیوانگان توصیف کرد و اظهار داشت: دقت کنیم آیا زندگی ما آلوده به ربا است یا خیر، آیا بانک‌های اسلامی همه اسلامی هستند یا برخی اسلامی و برخی غیر اسلامی هستند.

وی تأکید کرد: عجیب است اسامی مقدس برای آن‌ها انتخاب کردند، ولی گاهی می‌گویند 28 درصد کارمزد می‌گیرند، کارمزد 2 یا 3 درصد، ربا خواری را تؤام با ریاکاری به نام کارمزد می‌گیرند./993/پ201/ج

 

ارسال نظرات