40 درصد شرکت کنندگان در نمازهای جمعه خراسان شمالی جوانان هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام حسین عابدینی، مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان خراسان شمالی روز دوشنبه در نشستی با خبرنگاران که به مناسبت سالروز انتصاب نخستین امام جمعه بعد از انقلاب در کشور برگزار شد، با اشاره به این که در حال حاضر نماز بابرکت جمعه در 15 شهر خراسان شمالی برگزار می شود، اضافه کرد: این تعداد در زمان منفک شدن شورای سیاست گذاری ائمه جمعه خراسان شمالی از خراسان بزرگ، 9 شهر بود.
وی اضافه کرد: افزون بر این در حال حاضر چهار شهر دیگر استان نیز متقاضی معرفی امام جمعه و برگزاری نماز جمعه هستند.
حجت الاسلام عابدینی این شهرها را شامل حصارگرمخان و چناران در شهرستان بجنورد، غلامان در شهرستان راز و جرگلان و لوجلی در شیروان عنوان کرد و افزود: شورای سیاست گذاری ائمه جمعه خراسان شمالی به محض آماده شدن زیرساخت های شهرهای مزبور برای استقرار امام جمعه نسبت به معرفی ائمه جمعه و برگزاری نماز جمعه در شهرهای فوق اقدام می کند.
وی گفت: همچنین دو شهر ایور در شهرستان گرمه و آواشهر در مانه و سملقان نیز متقاضی برگزاری نماز جمعه هستند اما به دلیل مشکل شرعی کم بودن مسافت بین شهرهای آواشهر و ایور با شهرهای قاضی و گرمه، امکان برگزاری نماز جمعه در این دو شهر وجود ندارد.
حجت الاسلام عابدینی یادآور شد: بر اساس احکام مربوط به نماز جمعه؛ فاصله بین دو محل برگزاری نماز جمعه نباید کمتر از یک فرسنگ( حدود شش کیلومتر) باشد و به دلیل این که فاصله شهرآوا با قاضی و ایور با گرمه کمتر از مسافت است؛ از نظر شرعی امکان برگزاری نماز جمعه در دو شهر مزبور نیست.
به گفته وی با حضور مسؤولان شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان خراسان شمالی در شهرهای ایور و آوا مشکل شرعی مورد نظر به مردم توضیح داده شده و از آنها خواسته شده که برای برپایی نماز جمعه به شهرهای همجوار خود که در فاصله نزدیکی نیز قرار دارند، مراجعه کنند.
این مسؤول در مورد زمان معرفی ائمه جمعه شهرهای حصار گرمخان، چناران، لوجلی و غلامان در خراسان شمالی، اظهار داشت: با توجه به این که نهاد ائمه جمعه نهادی مردمی بوده و به هیچ یک از دولت ها وابسته نیست؛ بالطبع بودجه دولتی نیز ندارد و به همین دلیل باید زیرساخت های استقرار امام جمعه نظیر منزل مسکونی و دفتر از سوی مردم و نهادهای مردمی تأمین شود که در مورد شهرهای مزبور نیز به محض این که زیرساخت های استقرار ائمه جمعه فراهم شود؛ شورای سیاست گذاری ائمه جمعه خراسان شمالی نسبت به معرفی و استقرار امام جمعه و برگزاری نماز بابرکت جمعه در این شهرها اقدام خواهد کرد.
حجت الاسلام عابدینی در ادامه در مورد جایگاه استان خراسان شمالی در بین استان های کشور از نظر میزان شرکت کنندگان در نمازهای جمعه، اظهار داشت: با توجه به این که خراسان شمالی اقتصادی مبتنی بر کشاورزی دارد؛ در فصول مربوط به کشت و کار کشاورزی میزان حضور مردم در نمازهای جمعه کاهشی نسبی دارد اما در سایر ایام سال میزان حضور در نماز جمعه رضایت بخش است.
به گفته وی خراسان شمالی با جمعیت 900 هزار نفری که نیمی از آنها در روستاها سکونت دارند؛ در مواقع عادی سال از نظر میزان شرکت کننده در نمازهای جمعه در رده دهم استان های کشور قرار دارد اما در فصول مربوط به کار کشاورزی این رتبه به رده های شانزدهم و هفدهم تنزل می یابد.
مسؤول دفتر نمایندگی شورای سیاست گذاری ائمه جمعه استان خراسان شمالی همچنین در مورد ترکیب جمعیتی حضور مردم در نمازهای جمعه این استان نیز اظهار کرد: بر اساس بررسی های آماری انجام شده حدود 40 درصد از شرکت کنندگان در نمازهای جمعه خراسان شمالی را جوانان زیر 30 سال تشکیل می دهند که از این نظر خراسان شمالی در بین استان های مختلف کشور جایگاه بسیار خوبی دارد./9314/پ202/ب4