۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۸
کد خبر: ۲۲۶۶۹۷

کتاب «نیست انگاری و شعر معاصر» رونمایی شد

خبرگزاری رسا ـ کتاب نیست انگاری و شعر معاصر نوشته یوسفعلی میر شکاک با حضور رییس فرهنگستان علوم ایران و پژوهشگر حوزه فلسفه برگزار شد.
کتاب نيست انگاري و شعر معاصر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آئین رونمایی از کتاب نیست انگاری و شعر معاصر نوشته یوسفعلی میر شکاک بعد از ظهر امروز در تالار مهر حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 

این همایش با حضور اساتیدی چون رضا داوری اردکانی، رییس فرهنگستان علوم ایران و محمد رجبی، پژوهشگر حوزه فلسفه و جمعی از دانشجویان و علاقمندان به شعر و ادب پارسی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم داوری اردکانی ضمن ممتاز خواندن کتاب نیست انگاری و شعر معاصر با اشاره به موضوع کتاب مذکور که نقد شعر است پیرامون هنر نقد کردن گفت: نقد جرات،‌ وقوف و تعمق می خواهد، کسی که آشنا با شعر نباشد نمی تواند نقاد شعر باشد.

 

وی ادامه داد: آیا منتقد حق دارد زمانی که می خواهد شعر را نقد کند ملاک را شخصیت و زندگی شاعر آن قرار دهد؟ اگر ما چنین حقی داشتیم بسیاری از بزرگان شعر و ادب مانند بودلر از گردونه هنر خارج می شدند، زمانی که ما شخصیت کسی را نپسندیم ممکن است برای توجیه تفکر خودمان چند رذیله اخلاقی دیگر را نیز به آن اضافه کنیم، اما این صحیح نیست و در نقد شعر نباید شخصیت شاعر را ملاک قرار داد.

 

داوری اردکانی ضمن تجلیل مجدد از کتاب مذکور تصریح کرد: در این کتاب صورت و مضمون شعر با هم در نظر گرفته شده است و این ویژگی ممتاز این کتاب است.

 

ربیس فرهنگستان علوم در ادامه با اشاره به بخش هایی از کتاب نیست انگاری و شعر معاصر پیرامون اشعار افرادی مانند اخوان ثالث عنوان کرد: برخی مدعی اند اشعار اخوان متاثر از کودتای سال 32 است در حالی که در همان زمان نیز ما شاعران دیگری داریم که با وجود حضور در فضای آن سال ها دچار نهلیسم نشدند حتی اشعار غمناکی نیز خواندند اما با نهلیسم تفاوت داشت، پس این که بگویم شاعر متاثر از فضای اطراف می سراید صحیح نیست.

 

وی در ادامه با بیان این که خوانندگان باید با نظر باز کتاب بخوانند گفت: کتاب خوب در نظر ما کتابی نباشد که مطابق با نظر مشهور سخن گفته باشد، این نوع از کتاب ها مانند داروی آرامبخش، خواننده را از تامل باز می دارد، کتابی که خواننده با آن سر ستیز نداشته باشد، کتاب خوبی نیست.

 

در ادامه این مراسم محمد رجبی طی بیان سخنانی پیرامون مقام شعر بیان کرد: شاعر در مقام سرایش شعر، خودش نیست و با شخصیت خودش فاصله وجودی دارد تا جایی که گاه خودش در مقام اولین خواننده و نه سراینده به شعر خود می نگرد.

 

وی ادامه داد: این مقام باعث می شود که برای نقد شعر به شخصیت شاعر رجوع نکنیم، اما این در مواردی که شعر شاعر هوای نفس خود باشد صدق نمی کند، بسیاری از شاعران تنها از هوای نفس خود شعر می گویند و برای نقد شعر این افراد باید به پرونده آن ها رجوع کرد زیرا شعرشان نشات گرفته از هوای نفسشان است.

 

گفتنی است رونمایی از این کتاب بدون تشریفات معمول و تنها با بالا گرفتن کتاب در مقابل دوربین خبرنگاران صورت پذیرفت که این موضوع به خواست نویسنده کتاب صورت گرفت./9599/پ202/ب4

ارسال نظرات