۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۰
کد خبر: ۲۳۳۷۲۶
لاریجانی در برنامه زنده تلویزیونی مطرح کرد؛

قبول ندارم در مجلس چوب لای چرخ دولت می گذارند/ تحریم برای آمریکا معجزه نکرد/ پاسخ به گمانه زنی درباره تشکیل حزب

خبرگزاری رسا ـ رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این که قبول ندارم اقلیتی در مجلس چوب لای چرخ دولت می گذارند، گفت: ممکن است برخی روند دولت را قبول نداشته باشند اما برآیند کلی مجلس حمایت از دولت است که باید به آنها فرصت و مجال داد.
دكتر علي لاريجاني
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی در ویژه برنامه نگاه یک که به مناسبت روز ملی مجلس و سالروز شهادت شهید آیت الله مدرس به صورت زنده از شبکه اول سیما پخش شد، ابعاد شخصیتی شهید مدرس را متنوع دانست و گفت: ایشان دردانه ای در تاریخ سیاسی ایران هستند، فقیهی جامع الاطراف هستند، فراز و فرودهای شرایط ایران را به خوبی درک کرده بودند.
 
وی با بیان این که ایشان شخصیتی شجاع و با شهامت بود، تصریح کرد: ایشان در دوره ای پر از اضطراب توانست از حقوق ملت دفاع کند و در این راه به درجه رفیع شهادت نائل شد.
 
رییس مجلس با بیان این که ایشان فهم دقیقی از مشکلات کشور داشت، گفت: ایشان علاوه بر استکبار ستیزی روی توسعه ایران و شکوفا کردن اقتصاد و رونق تولید حساس بود و البته این بعد کمتر مطرح شده است.
 
لاریجانی افزود: در زمانی که بحثی از راه آهن نبود، شهید مدرس به فکر این مساله بود و تاکید داشت که باید این مساله بومی و ملی باشد، ایشان فکری مترقی در مسائل مختلف داشت.
 
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که شهید مدرس شخصیتی استثنایی است، گفت: ایشان در قوانین کشور بسیار دقیق بود.
 
وی با تاکید بر این که مجلسی که نمایندگانش مدرس گونه باشند، ایده ال است، تصریح کرد: نماینده در همه امور می تواند نظارت کند، بنابراین هر چه تفوق او به مسائل بیشتر باشد بهتر می تواند کار خود را انجام دهد.
 
رییس مجلس گفت: البته مدرس در هر زمانی معنای همان زمان را می دهد.
 
لاریجانی در ادامه درباره جایگاه مجلس در نظام اسلامی، گفت: شهید مدرس می گوید مجلس از همه قوا مهم تر است، در قانون اساسی ما نیز این گونه است، بر مجلس هیچ کجا نظارت نمی کند و هیچ کجا نمی تواند مجلس را منحل کند.
 
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که پایه اساسی دمکراسی در مجلس تبلور می یابد، گفت: این به معنای این نیست که سایر نهادها دمکراتیک نیستند، در تاریخ پس از انقلاب نیز جایی که شرایط کشور مضطرب می شد این مجلس بود که به صحنه می آمد.
 
در زمانی که بنی صدر رییس جمهور شد به کشور ضربه زیادی زد و خیلی اذیت کرد، در آن شرایط او به دنبال تضاد ایجاد کردن بود، با مجلس، قوه قضاییه و امام و افکار ایشان درگیر می شد، ایشان فرد ناراحتی بود و مجلس با عزل او کشور را راحت کرد.
 
وی بیان کرد: در مساله لانه جاسوسی امام حل مساله را به مجلس تفویض کردند، بنابراین مجلس تکیه گاه ملت وسایر قوا است.
 
رییس نهاد قانون گذاری اضافه کرد: تفکیک قوا در عین حال که امری لازم برای ساختار کشور است، اما اهمیت و نقش مجلس در ریل گذاری و ساختار سازی بسیار مبرهن است.
 
وی اضافه کرد: اختلاف ها و نزاع هایی که گاه پیش می آید و البته عجیب هم نیست مشکلی ایجاد نمی شود، مهم این است که به مشاجره تبدیل نشود، باید همه قوا و نهادها تمرین کنند که این نظارت ها می تواند مفید باشد.
 
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه قانون گذاری متناسب با نیازهای کشور را یکی از مهم ترین وظایف نمایندگان دانست و گفت: بخش دیگر وظیفه نمایندگان نظارت است.
 
دولت قبل به بخش تولید توجه نکرد
لاریجانی افزود: دولت قبل در هدفمندی یارانه ها به تولید توجه نکرد و بخشی از مشکلاتی که الان است ناشی از همین مساله است، در همانجا گزارشی از سوی مجلس تهیه و به قوه قضاییه داده شد.
 
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در مورد برخی برداشت ها از بانک مرکزی که خلاف بود نیز گزارشی تهیه و به قوه قضاییه ارسائل شد، یک بخش از نظارت ها نیز تحقیق و تفحص، یک بخش سؤال یک بخش نیز استیضاح است.
 
ساختار کشور باید اصلاح شود
رییس قوه مقننه تاکید کرد: ساختار کشور باید قدری درست شود، اصل وظیفه نمایندگان نظارت و قانون گذاری است، اما به دلیل نقص ساختار کشور بخش قابل توجهی از وقت نمایندگان صرف مسائل منطقه ای می شود.
 
وی با بیان این که شوراهای شهر و روستا برای حل مشکلات چندان اختیاری ندارند، گفت: در کشورهای دیگر مقداری از وظایف حاکمیتی را به شوراها منتقل می کنند، در قانون جنبه نظارتی برای شوراها ترسیم شده و البته شورای نگهبان نیز در این باره به نص قانون عمل می کند.
 
قبول ندارم در مجلس چوب لای چرخ دولت می گذارند
لاریجانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر این که عنوان می شود اقلیتی در مجلس هستند که سعی دارند در مسیر دولت سنگ اندازی کنند، گفت: من به این مساله باور ندارم و معتقدم ممکن است عقاید در مجلس مختلف باشد و این امری طبیعی است.
 
وی افزود: این اختلاف نظر مفید است، یک پارلمان ساکت و صامت چه خاصیتی می تواند داشته باشد، این اقلیت و اکثریت که گفته می شود می خواهند چوب لای چرخ دولت بگذارند درست نیست، البته ممکن است برخی روند دولت را قبول نداشته باشند اما برآیند کلی مجلس حمایت از دولت است که باید به آنها فرصت و مجال داد.
 
مسیری که دولت در پیش گرفته در اکثر حوزه ها صحیح است
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مجلس باور دارد در بسیاری از عرصه ها که مسیری که دولت پیش گرفته درست است، البته اختلاف نظر وجود دارد اما این که گفته شود سنگ اندازی می کنند من قبول ندارم و بیشتر حالت پروگاندا و تبلیغات دارد.
 
وی با بیان این که رویکرد مجلس حمایتی و در عین حال حفظ استقلال است، درباره تعامل مجلس با دولت، تاکید کرد: الان تعامل مجلس با دولت بسیار خوب است و این دو قوه اختلاف اساسی ندارند، ما در مسائل مهم کشور گفت وگو داریم و صحبت می شود و قبول داریم که مساله اقتصادی کشور بسیار مهم است و باید برای آن علاج پیدا شود و دولت را به این سمت هول داد.
 
راه نجات کشور اقتصاد مقاومتی است
رییس قوه مقننه راه نجات کشور را اقتصاد مقاومتی دانست و اقدامات و فعالیت های مجلس در راستای سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب را تشریح کرد و گفت: در مجلس کمیسیونی اختصاصی برای این امر قرار داده ایم.
 
رییس مجلس شورای اسلامی شاه بیت و محور اصلی اقتصاد مقاومتی را رونق تولید داخلی عنوان کرد.
 
در عمل به سیاست های اقتصاد مقاومتی کند عمل می کنیم
لاریجانی در ادامه برنامه نگاه یک در پاسخ به این سؤال که آیا در عمل به سمت اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی حرکت کرده ایم، گفت: ما در عمل کند هستیم، یک آشفتگی در مساله تولید وجود دارد و با این مساله نمی توان اقتصاد مقاومتی را شکل داد.
 
وی افزود: باید زمینه های رشد تولید را فراهم کنیم، بهره وری را افزایش دهیم، واحدهای تولیدی که با ظرفیت پایین کار می کنند را باید حمایت کنیم.
 
رییس قوه مقننه تاکید کرد: اگر در تولید رقابت ایجاد نشود بهره وری محقق نخواهد شد، علت این که بخش خودروی ما دچار مشکل است چون رقابت نداریم.
 
وی درباره نامگذاری سال 93 و اقدامات دولت در بخش فرهنگ، گفت: ما در این زمینه احتیاج به قانون گذاری آنچنانی نداریم، البته رادیو تلویزیون نیاز به قانون جدید دارد امیدواریم در دوره جدید این مساله را به نتیجه برسانیم.
 
مشکل عرصه فرهنگ کاستی قانون نیست، مشکل اجرا است
وی تاکید کرد: در حوزه فرهنگ نیاز به قانون گذاری آنچنانی نداریم، نیاز به توجه و عمل داریم، مشکل ما قانونی نیست، مشکل ما اجرایی است و تلاش ما در بودجه ریزی به این سمت معطوف شده است.
 
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که تولید در هر بخشی به صورت کارمندی و اداری ایجاد نمی شود، گفت: تلاش ما کمک به مؤسسات فرهنگی است، با شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این باره تعامل داریم.
 
وی اضافه کرد: بخشی نیز تلاش داریم تسهیلاتی را برای مراکز دینی از جمله مساجد و حوزه های علمیه در نظر بگیریم.
 
رییس مجلس درباره مشکلات صدا و سیما نیز اظهار داشت: صدا و سیما را باید حمایت کرد، اما باید یک طراحی کرد که رادیو و تلویزیون چگونه می خواهد کار کند، اگر بخواهیم به صورت دولتی محصول تولید کنیم گران تمام می شود و به عقیده ما باید به سمت خصوصی حرکت کنیم و کارها و تولیدات را سفارش دهیم.
 
به صدا و سیما کمک خواهیم کرد
وی با تاکید بر این که بهره وری کار در صدا و سیما باید ارتقا یابد و از نیروی انسانی درست استفاده شود، گفت: در آقای سرافزار ایده های خوبی دیدیم و ما به ایشان کمک خواهیم کرد.
 
دلیلی ندارد نگاه منفی به مذاکرات داشته باشیم
رییس مجلس در ارزیابی خود از مذاکرات هسته ای، گفت: مذاکرات رو به پیش است و دلیلی ندارد نگاه منفی داشته باشیم، گام هایی که برداشته اند نشان می دهد در درون مذاکرات می توان اختلافات را کم کرد.
 
وی اضافه کرد: ما در برخی زمینه ها اختلافات جدی داشتیم، یکی از عرصه ها این بود که نمی خواستند ایران غنی سازی داشته باشد، اما مقاومت ملت و راهنمایی رهبری باعث شد ما از این مرحله عبور کنیم و الان تولید می کنیم.
 
وی اضافه کرد: در این شرایط دلیل ندارد نزاع داشته باشیم، ما هیچ وقت ما از مذاکره تحاشی نداشته ایم، ما همیشه پای میز مذاکره بوده ایم، مذاکرات در قسمت اول به پیش رفت و البته نقدهایی که برآن است نیز طبیعی است.
 
رییس مجلس گفت: در مذاکرات اخیر قدری جلو رفته اند، ارزیابی من منفی نیست، این که تمدید کردند نیز امری طبیعی است، برخی نقاط شاید نیاز باشد که زمان کافی در اختیار باشد.
 
برخی موجودات در منطقه به دنبال خلل در ایجاد هرگونه آرامش در منطقه هستند
وی افزود: برخی از موجودات در منطقه هستند که همیشه به دنبال این هستند در کارهایی که می تواند آرامش در منطقه ایجاد کند، خللی ایجاد کنند و از دید ایران کار آنها مخفی نیست و البته این بندگان خدا گرفتار مسائلی هستند که وجهی ندارد.
 
رییس مجلس خاطرنشان کرد: معتقدم می توانند به نتیجه برسند، این زمان نیز فرصتی برای مذاکرات بعدی است.
 
تحریم ها برای آمریکا معجزه نکرد
رییس مجلس درباره اظهارات آمریکایی ها مبنی بر این که تحریم ایران را پای میز مذاکره کشانده است ،گفت: آنها باید به افکار عمومی پاسخ دهند که چرا تحریم کردند و ایران تکان نخورد، نباید سخنان آمریکایی ها را جدی گرفت.
 
وی اضافه کرد: آمریکایی ها در درون مذاکرات به دنبال به نتیجه رسیدن هستند و این نشان می دهد از تحریم ها معجزه ای صادر نشده است.
 
رییس مجلس خاطرنشان کرد: ایران کشوری بزرگ با استعدادهای فراوان است و با توجه به درون می توانیم کارهای بزرگی انجام دهیم، یکی از اشکالات ما اتکای به نفت است، اینها تا حدی متوجه شده اند ایران اگر اقبالش به درون بیشتر شود تحریم چندان تاثیرگذار نخواهد بود.
 
سهم حداکثر سی درصدی تحریم در مشکلات اقتصادی کشور
وی اضافه کرد: البته تحریم ها مشکلاتی را ایجاد کرده است، اما سهم آن در مشکلات کشور بیست الی سی درصد است. ما باید با رفع نقایص، به بخش تولید کمک کنیم.
 
رییس مجلس گفت: ما باید از ظرفیت داخلی خود به خوبی استفاده کنیم، مشکل اشتغال را حل کنیم و یاد بگیریم از منابع خود به بهترین شکل ممکن استفاده کنیم.
 
پول نفت نباید به بودجه تبدیل شود
رییس قوه مقننه گفت: فروش نفت و تقسیم آن در کشور مشکل چندانی را حل نمی کند، پول نفت نباید تبدیل به بودجه شود.
 
وی درباره پیوند زدن مشکلات کشور به مذاکرات، گفت: این حرف دقیق نیست، مذاکرات حتما می تواند کمک کننده باشد، اما مشکلات اقتصادی ما بسیاری از آن ربطی به تحریم ندارد بلکه روش اداره است.
 
نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: این که بخش جاری ما فربه شده، ربطی به تحریم ندارد، این سلیقه مدیریتی بوده است، رهبری سیاست های اصل 44 را ابلاغ فرمودند، در مجلس نیزقانون گذاشته شد، اما چرا انجام نشده است.
 
سی سال زمان نیاز است تا پروژه های کلنگ خورده را به اتمام برسانیم!
وی اضافه کرد: 400 هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ زده شده در کشور داریم، و حداقل سی چهل سال طول می کشد که اینها به سرانجام برسد، اینها نتیجه روش غلط است، برای چه این همه پروژه کلنگ زده شده است؟
 
رییس مجلس شورای اسلامی گفت: ما ظرف این سال ها وادارات بسیاری داشته ایم که عمده آن تولید کنندگان را بیچاره و بدبخت کرده است؛ این چه ربطی به تحریم دارد.
 
رییس قوه مقننه افزود: همین الان که تحریم هستیم پولی که از نفت بدست می آوریم بیشتر از پولی است که در برخی دوره ها از فروش نفت داشته ایم، پس چرا مشکل داریم اینها مشکل مدیریتی است، برخی از آن در دولت فعلی بهتر شده است و برخی نیز دچار اشکالاتی است.
 
وی تاکید کرد: اقبال به سیاست های اقتصاد مقاومتی هرچه بیشتر باشد بهتر می توانیم از این فرصت ها استفاده کنیم.
 
زن و بچه دارم/ برای تشکیل حزب به نتیجه نرسیده ام
رییس مجلس درباره این که آیا قصد دارید حزب تشکیل دهید، گفت: ما زن و بچه داریم، من مدافع تشکیل حزب هستیم، معقدم برای پایداری دمکراسی حضور احزاب قوی و دارای مرام برای کشور بسیار مفید است.
 
وی اضافه کرد: البته در کشور ما تلقی ها منفی در این باره بوجود آمده است، حزب جمهوری اسلامی تقریبا کامل بود و مرام و اصل و نسب داشت.
 
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: البته حزب های بادی مفید نیستند، اگر به خاطر قدرتی ایجاد شوند و چهار تا اطلاعیه بدهند این که نشد حزب و کار حزبی.
 
وی تاکید کرد: برخی از دوستان که با من صحبت می کنند تشویق شان می کنم ولی این که خودم بخواهم تشکیل دهم هنوز به این نتیجه نرسیده ام؛ اما عقیده دارم اگر حضور من به حزبی کمک کند حتما این کار را خواهم کرد. /924/ز503/ج
 
ارسال نظرات