۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸
کد خبر: ۲۴۷۳۲۶
عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی:

روح حج را در زندگی خود کاربردی کنیم

خبرگزاری رسا ـ عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: حج الگوی مطلوب اسلامی برای زندگی مسالمت‌آمیز بوده و در حقیقت زندگی مومنانه و دوستانه محسوب می‌شود و این الگو به خوبی در حج قابل مشاهده است.
پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی بعثه مقام معظم رهبری، حجت‌الاسلام رحیم کارگر با اشاره به آثار و نتایج درخشان حج اظهار کرد: نخستین مسئله‌ای که در حج روی می‌دهد ایجاد تحول فرهنگی است یعنی حج می‌تواند فرهنگ‌ساز باشد و فرهنگ جدیدی ارائه دهد.



وی خاطرنشان کرد: حج متناسب با شایستگی‌ها و امور بایسته زندگی یک انسان مومن ظرفیت عظیمی دارد تا بتواند ایجاد تغییر و دگرگونی کند، یعنی جامعه و فرد را از رکود، خمودگی، سستی و عادی بودن درمی‌آورد.



عضو سابق کمیته اسرار و معارف حج با بیان اینکه حج سرمنشاء تحولات مهم فرهنگی است گفت: ساختن فرهنگ شخص با کمک حج بیشتر و بهتر امکان‌پذیر است و مسیری را در برابر ما می‌گشاید و در مسیر تحول فرهنگی برای ما مسیر را مشخص می‌کند.



وی خاطرنشان کرد: انسان به کمک حج سعی می‌کند که فضای جامعه را نورانی کند و فرهنگی که از دل و جان حج تراوش می‌شود، فاخر، برجسته و وارسته است.



کارگر عنوان داشت: حج منشأ وارستگی جامعه است و کسی که بتواند از این ظرفیت استفاده کند بهره‌های فراوانی خواهد برد.



وی یادآور شد: حج از نظر سیاسی بعد بالاتری دارد و از نظر سیاسی نه تنها می‌تواند سبب انسجام، همدلی و وحدت بین مومنان شود بلکه می‌تواند طائفه‌های مختلف اسلامی را در کنار یکدیگر قرار دهد.



مدیر گروه آینده‌پژوهی پژوهشکده مهدویت و آینده‌پژوهی تصریح کرد: حج الگوی مطلوب اسلامی برای زندگی مسالمت‌آمیز بوده و زندگی مومنانه و دوستانه محسوب می‌شود و این الگو به خوبی در حج قابل مشاهده است.



وی ادامه داد: وحدت و همدلی موجود در حج صف و جبهه مومنان را در برابر جبهه مفسدان قرار می‌دهد و آن شامل شرک‌زدایی، فسادزدایی و کفرزدایی از جامعه است.



کارگر با بیان اینکه برائت از کفر، شیاطین و استکبار مهم‌ترین شعار حج است گفت: کسی ‌که بتواند ظرفیت حج را به خوبی درک کند و در جامعه خودش به کار ببرد، به خوبی خواهد توانست از منظر سیاسی به جامعه و فرد نگاه کند.



وی عنوان داشت: حج جامعه را به سمت زدودن از نمادها و علایم شرک، کفر، فساد و استکبار می‌کشاند، بنابراین گستره نفود حج از این منظر فوق‌العاده زیاد است.


نویسنده کتاب حج عارفان یادآور شد: حج به ما نشان می‌دهد که در جامعه جهانی چگونه با کفر، شرک و استکبار مبارزه کرده و برائت خود را نسبت به آنها ابراز کنیم.



وی با بیان اینکه حج در زمینه‌های فردی و زمانی دارای اثرگذاری خاص خودش است گفت: حج دانشگاه انسان‌سازی و اقیانوس پاکی فرد است و دروازه رحمت، مغفرت الهی و دگرگونی فردی و اجتماعی محسوب می‌شود.



کارگر خاطرنشان کرد: زمانی که حج در فضاهای معنوی، عاطفی و احساسی قرار می‌گیرد، دگرگونی‌های فراوانی در آن هنگام انجام می‌دهد.


وی عنوان داشت: باید تلاش کنیم تا روح حج را در زندگی خود کاربردی کنیم و زمانی که لباس اهرام می‌پوشیم تعلقات دنیوی را از خود دور کنیم.



عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ادامه داد: با تشرف به حج سعی می‌کنیم از خودنمایی، تظاهر و خودپرستی دوری نماییم، بنابراین، این موارد درس، الگو و پیام است.



وی عنوان داشت: نباید صرفا به چند روز ایام حج بسنده کنیم و باید در نظر داشت که مشکل از ماست که نمی‌توانیم به درستی بهره‌برداری کنیم و بدون تردید نگاه و بینش ما نسبت به حج ناقص است./840/د101/ف

ارسال نظرات