۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹
کد خبر: ۲۵۱۹۲۱
وقتی پازل "تهمت استعمار" به ایران از سوی دولتمردان کامل شد؛

نگاهی به واکنش‌های منفی رسانه‌های عربی به سخنان نسنجیده دستیار رییس جمهور

خبرگزاری رسا ـ اظهارات اخیر مشاور ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی درباره روابط ایران و عراق موجی از واکنش‌ها را از سوی محافل رسانه‌ای و سیاسی در منطقه برانگیخته است.
حجت الاسلام علي يونسي، مشاور ويژه رييس جمهور در امور اقوام و اقليت‌هاي ديني و مذهبي

 

به گزارش خبرگزاری رسا، در حالی که ارتش عراق و کمیته‌های مردمی این کشور این روزها با حمایت‌های ویژه جمهوری اسلامی ایران توانستند گام بلندی را در بیرون راندن داعش از عراق بردارند و شهر تکریت را که از مهم‌ترین مناطق تحت کنترل تکفیری‌ها بود آزاد سازند، متأسفانه شاهد آغاز موج جدیدی از ایران هراسی از سوی رسانه‌ها و دولت‌های منطقه هستیم.

 


درحالی که رسانه‌های بزرگ عربی از قبیل العربیه و الجزیره همواره تلاش داشتند که جنگ ارتش عراق با داعش در مناطق سنی نشین را طایفه‌ای و حمایت‌های ایران را غرض ورزانه القا کنند؛ سخنان روز یکشنبه حجت الاسلام علی یونسی، دستیار رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی کشور را می‌توان نوعی بازی در پازل دشمن ارزیابی کرد.

 
علی یونسی روز یکشنبه ۱۷ اسفند در «همایش بزرگ هویت ایرانی» در مرکز همایش‌های بین‌المللی رایزن با بیان اینکه  در حال حاضر عراق نه فقط حوزه تمدنی نفوذ ماست بلکه هویت، فرهنگ، مرکز و پایتخت ماست و این مسئله هم برای امروز است و هم گذشته افزود: چرا که جغرافیای ایران و عراق غیر قابل تجزیه است و فرهنگ ما غیر قابل تفکیک است. پس ما یا باید با هم بجنگیم و یا یکی شویم.

 

دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های مذهبی در ادامه با تأکید بر این‌که از منافع مردم منطقه دفاع می‌کنیم چرا که همه آنها مردم ایران هستند، افزود: همه کسانی که در فلات ایران زندگی می‌کنند مورد حمایت ما خواهند بود و از آنها در برابر خطر تحجر اسلامی، تکفیر و الحاد، سلطه عثمانی جدید، سلطه وهابیت، سلطه غرب و صهیونیستم دفاع می‌کنیم.

 

وی در ادامه سخنان خود گفت که ایران از زمان تولد جهانی بوده‌است و به صورت یک امپراطوری متولد شده‌است وی به اظهارات اخیر نخست‌وزیر اسرائیل نیز اشاره کرده و گفت: نتانیاهو صریحاً اعتراف به عظمت و نفوذ ایران کرده‌است و گرچه مدعی شده ایران ۴ کشور منطقه را بلعیده‌است اما ایران تلاش بر کمک به این کشورها داشته‌است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز دوشنبه ۲۷ بهمن گفته‌بود که "امپراطوری ایران" در حال احیا است.

 


همین چند جمله نسنجیده کافی بود که دوست و دشمن در برابر دولت ایران موضع منفی بگیرند. رسانه‌‎های وابسته عربی از قبیل الجزیره و العربیه با پرداختن به اظهارات یونسی، این سخنان را دلیلی بر حس استعمارگری ایران عنوان کردند. الجزیره در برنامه ویژه خبری به تحلیل سخنان یونسی پرداخت و با انتقاد شدید از اقدامات ایران در سوریه، عراق، لبنان و یمن، کشورمان را به اشغال این کشورها متهم کرد. سایت العربیه نیز با تیتر " بغداد پایتخت امپراطوری ایران" شدیدترین اتهامات را متوجه نظام جمهوری اسلامی ایران کرد.

 


واکنش های منفی  به سخنان حجت الاسلام یونسی به حدی بود که حتی حامیان رسانه ای محور مقاومت نیز نسبت به آن واکنش نشان دادند. عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه الکترونیکی رأی الیوم که در حمایت از جمهوری اسلامی و محور مقاومت شناخته شده است در سرمقاله روزگذشته این روزنامه با انتقاد شدید از حجت الاسلام یونسی گفت: اگر این سخنان بر زبان یک شخصیت عادی ایرانی جاری شده بود، نیاز به واکنش نمی‌دیدم اما جایگاه حجت الاسلام یونسی مهم است.

 

این تحلیلگر بزرگ سیاسی جهان عرب گفت: حمایت ما از جمهوری اسلامی ایران همواره به دلیل پشتیبانی از مقاومت اسلامی بوده است اما اگر بنا باشد که ایران مانند رژیم صهیونیستی دارای ایدئولوژی استعماری باشد، کشورهای عربی نیازی به کمک جمهوری اسلامی ایران ندارند.

 


بازتاب اظهارات حجت الاسلام یونسی در عراق

 


اهمیت اظهارات دستیار ویژه حسن روحانی، زمانی مشخص می‌شود که حتی وزارت امور خارجه عراق نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد. وزارت امور خارجه عراق در بیانیه‌ای ضمن ابراز تعجب و انزجار از سخنان منسوب به علی یونسی، دستیار ویژه رییس جمهوری ایران، اعلام کرد که عراق اجازه نمی‌دهد به حاکمیت ملی آن تعرض شود.

 


در بیانیه وزارت خارجه که در سایت رسمی این وزارت منتشر شد، آمده است: عراق کشوری دارای حاکمیت است که از سوی خود عراقی‌ها اداره می‌شود و روابطی مثبت با کشورهای همسایه و از جمله آن‌ها ایران دارد، و اجازه نمی‌دهد که هیچ کشوری در امور داخلی این کشور دخالت و یا به حاکمیت ملی آن تعرض شود.

 


ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق نیز که به رابطه حسنه با جمهوری اسلامی ایران معروف است تاکید کرد که این کشور به هیچ دولت و کشوری اجازه نداده و نخواهد داد که حاکمیتش را نقض کند.

 


کار به جایی رسید که  نماینده آیت الله سیستانی در کربلا در خطبه‌های نماز جمعه امروز که در حرم امام حسین (ع) برگزار کرد، از ادعای تسلط بر حاکمیت عراق از سوی سایر کشورها به شدت انتقاد کرد و گفت: از همکاری برادران و دوستانمان سپاسگزاریم اما این به معنای کوتاه آمدن از هویت و استقلالمان نیست و حتی نمی توانیم جزئی از اندیشه اشتباه این مسؤولان باشیم.

 


تدبیر دولتمردان؛ نیاز جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی منطقه

 

 

به نظر می‌رسد ذکر این نمونه ها از موج به راه افتاده علیه جمهوری اسلامی ایران که به واسطه سخنان حجت الاسلام یونسی صورت پذیرفت نشان می دهد که دولتمردان باید در ابراز نظر درباره مسائل منطقه با دقت و تدبیر بیشتری رفتار کنند. جایگاه دستیار رییس جمهور باعث شده که شخصیت های رسانه‌ای و سیاسی این سخنان را موضع دولت ایران بدانند. این در حالی است که رهبر معظم انقلاب بارها به حفظ استقلال و هویت کشورها تاکید کرده و حمایت ایران از جریان مقاومت را وظیفه ای شرعی و الهی مطرح کردند که در راستای گفتمان اصیل انقلاب اسلامی یعنی مبارزه با استکبار قرار دارد.

 


اگرچه حجت الاسلام یونسی در مصاحبه با شبکه ماهواره ای العالم تلاش کرد که سخنان خود را تبیین و تشریح کند اما انعکاس منفی رسانه ای اظهاراتش را جبران نکرده است. باید توجه داشت در حالی که محور مقاومت با حمایت جمهوری اسلامی ایران در حال مبارزه با جریان تکفیر و دست سازهای آمریکا و غرب است مسؤولان دولتی با اظهارنظرهای نسنجیده هزینه ای هنگفتی را برای کشور به بار نیاورند./983/ز503/ک


حسین سعدی

ارسال نظرات