۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۶
کد خبر: ۲۵۷۴۳۴
معاون نیروی دریایی ارتش:

گرامیداشت روز ملی خلیج فارس یادآور مبارزه مردم ایران در برابر مستکبران و متجاوزان است

خبرگزاری رسا ـ معاون نیروی دریایی ارتش با بیان این که چنانچه پای حق خود بایستیم هیچ گاه فردی نمی تواند به آن تعرض کند، گفت: روز ملی خلیج فارس روزی است که در تاریخ ما ثبت شده است و یادآور مبارزه مردم ایران در مقابله با استکبار و بیرون راندن متجاوزان پرتغالی از سواحل جنوبی کشور است.
خليج فارس

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، امیر دریادار پیمان جعفری طهرانی، معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ظهر امروز در جشن بزرگ «خلیج ایرانی» در دانشگاه فردوسی مشهد که به مناسبت روز خلیج فارس برگزار شد، به مروری بر سابقه تاریخی کشور در زمینه دریانوردی پرداخت و گفت: در زمان هخامنش نیروی دریایی کشور دارای قدرت بوده و در زمان قاجاریه در بدترین شرایط قرار داشته است.

 

وی با بیان این که اقتدار نیروی دریایی در زمان افشاریه و زندیه هم وجود داشته است، تصریح کرد: از زمان داریوش، نام خلیج فارس به نام دریایی که ازپارس می آید، شناسایی شد و در دوران ساسانیان هم رشد داشته است.

 

جعفری با بیان این که چاپ اولیه بعضی از کتب راهنمای دریانوردی هم به دوران ساسانیان ربط داده شده است، تصریح کرد: روز ملی خلیج فارس روزی است که در تاریخ ما ثبت شده و یادآور مبارزه مردم ایران در مقابله با استکبار و بیرون راندن متجاوزان پرتغالی از سواحل جنوبی کشور است.

 

وی در ادامه به بیان خاطره ای درباره خلیج فارس پرداخت و اظهار کرد: در ابتدای سال 93 به همایشی در کشور استرالیا دعوت شدیم که در این مراسم یکی از سخنرانان که طرفدار یکی از ایالت‌های استرالیا بود از نام جعلی خلیج عربی به جای خلیج فارس استفاده کرد و من طی یادداشت کتبی به دبیر همایش به این مسأله اعتراض کردم.

 

 وی ادامه داد: هنگامی که نیمه ابتدایی همایش به پایان رسید به سخنران مربوطه مراتب اعترض خود را یادآور شدم، زمانی که سخنران بعد بر روی سن آمد در طول سخنرانی خود سه بار از کلمه خلیج فارس استفاده کرد که این مسأله نشان از این دارد که چنانچه پای حق خود بایستیم هیچ گاه فردی نمی تواند به آن تعرض کند.

 

مرور اتفاقات شاخص دریانوردی در ایران  

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی با اشاره به این که 32 بار در قرآن از کلمه بحر استفاده شد، گفت: سلطه ایران به کشورهای ساد و جزایر اژه، تبدیل ایران به یک امپراطوری دریایی، تغییر رویکرد دریانوردی ایرانیان از نظامی به تجاری و تاسیس نیروی دریایی توسط شیخ خزعلی از جمله اتفاقات شاخص دریانوردی در ایران است.

 

 

جعفری طهرانی در ادامه به برخی از اتفاقات شاخص دریانوردی اشاره کرد و افزود: دریا مجموعه ای از نعمت‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است که چنانچه بتوانیم به درستی از آن استفاده کنیم خواهید دید بسیاری از مشکلات کشور از جمله بیکاری مرتفع خواهند شد.

 

 وی ضمن اشاره به این که امروز کشورهایی که قطب اقتصادی هستند، کشورهایی هستند که در کنار دریا قرار دارند، تصریح کرد: مرز خشکی ایرانی حدود 54درصد از کل کشور، مرز رودخانه‌ای 15 درصد و مرز دریایی حدود 31درصد از کل کشور را به خود اختصاص می‌دهد و 93درصد از واردات و صادرات از مسیر دریا و مابقی از طریق خشکی است.

 

معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، تجارت دریایی را بستری مناسب جهت توسعه فرهنگی ایرانی اسلامی دانست و خاطرنشان کرد: به واسطه حمل و نقل دریایی شیرازی‌ها مهاجرت گسترده به زنگبار داشته‌اند و همین امر باعث شده فرهنگ ایرانی اسلامی به آنجا برده شود و زمانی که به کشور زنگبار نگاهی بیندازید خواهید دید که بسیاری از آنان در پسوند یا پیشوند نام خود از کلمه شیرازی استفاده کرده‌اند.

 

 وی تصریح کرد: موقعیت جغرافیایی، مشخصات فیزیکی، وسعت دریایی سرزمینی، جمعیت، ویژگی‌های مردم و خط و مشی دولتمردان از عوامل ایجاد یک کشور دریایی هستند که در رابطه با خط و مشی دولت‌ها باید گفت در یک دوره گذر هستیم به طوری که آنان می‌خواهند در این زمینه سرمایه گذاری کنند.

 

شیطنت‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس

جعفری طهرانی با بیان این که بیگانگان به ویژه کشورهای حاشیه خلیج فارس شیطنت‌های بسیاری انجام می‌دهند و این وظیفه ما است که از این منطقه پاسداری کنیم، گفت: خلیج فارس انبار انرژی جهان است چرا که 60درصد ذخایر نفت و 45 درصد ذخایز گاز دنیا را در خود جای داده، همچنین 41درصد از صادرات نفت دنیا از این طریق انجام می‌شود.

 

 معاون هماهنگ کننده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: تنگه هرمز یکی از هشت گذرگاه آبی جهان است که سالانه بیش از 37 هزار کشتی در این منطقه تردد می‌کنند که 20 هزار کشتی از این تعداد تجاری و مابقی نفت کش هستند.

 

 وی به تاکیدات رهبرمعظم انقلاب پیرامون توجه به دریای مکران و اقیانوس هند اشاره و اضافه کرد: تا کنون یک هزار و 800 فروند کشتی را در منطقه خلیج فارس اسکورت کرده‌ایم که 171 مورد از این تعداد با دزدان دریایی درگیری داشتند و دو کشتی را که توسط دزدان دریایی گرفته شده بود، آزاد کردیم.

 

 جعفری طهرانی با یادآوری این که دریاچه خزر بزرگترین دریاچه دنیا است، گفت: این دریاچه یک هزار و 200 کیلیومتر مساحت دارد و بین پنج کشور محور شده، 20درصد این درپاچه تحت حاکمیت ایران است./934/پ202/ب5 

ارسال نظرات