۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۰
کد خبر: ۲۵۹۰۲۹
در حرم رضوی تبیین شد؛

سخاوت در سیره امیرمؤمنان

خبرگزاری رسا ـ مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی با تبیین اخلاق علوی در حرم رضوی گفت: امام علی(ع) آن چنان در سخاوت مشهور بودند که حتی دشمنان ایشان معترف این موضوع بوده اند.
حجت الاسلام مرتضي امين نيا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام مرتضی امین نیا، مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی، شب گذشته در حرم مطهر رضوی با تبیین اخلاق علوی اظهار کرد: سخاوت درختی در بهشت که شاخه های آن در دنیا است، هر کس به یکی از شاخه های آن چنگ بزند به بهشت می رود.

 

وی بیان کرد: امیرمؤمنان حضرت علی(ع) بسیار اهل جو و سخاوت بودند؛ او کسی است که نان شب خود یا انگشترش را هنگام نماز به فقیر می بخشد از این رو به کاربردن سخاوت در حق ایشان کم است بلکه پیروان مکتب علی(ع) سخاوتمند هستند و خود ایشان ورای سخاوت عمل می کردند.

 

حجت الاسلام امین نیا افزود: امام آن چنان در سخاوت مشهور بودند که دشمن ایشان یعنی معاویه چنان گفته است :«اگر علی (ع) خانه ای از طلا و خانه ای از کاه را مالک شود، خانه طلا را آنقدر صدقه می دهد تا هیچ از آن نماند».

 

دلایل نبود سخاوت

 

وی با اشاره به دلایل نبود سخاوت عنوان کرد: حضرت سیلمان نبی معتقد بودند مالک اموالشان نیستند و همه از آن خداست از این رو بسیار بخشاینده بودند، ما نیز در زندگی وقتی خود را صاحب همه نعمت هایی که در اختیارمان گذاشته شده اند، ندانیم حس بخشش و سخاوت پیدا می کنیم و راحت می توانیم از آن ها بگذریم.

 

مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی افزود: ترس از کم شدن ثروت یکی از دلایل دیگری است که مانع بخشش و سخاوت انسان می شود در حالی که ما هر چه از اموال خود ببخشیم از آن کم نمی شود زیرا خداوند جایش را پر می کند به تعبیر امیرمؤمنان(ع) آن کس که امروز داده فردا نیز می دهد.

 

وی تصریح کرد: عده ای بسیار اهل عبادت، نماز، روزه و زیارت ائمه اطهار(ع) هستند اما از پرداخت خمس، زکات و وجوهات شرعیه کناره گیری می کنند و انسان های بخیل هستند مثل قارون که فردی متدین اما بخیل بود.

 

حجت الاسلام امین نیا بیان کرد: هنگامی که موسی(ع) پیغام زکات را برای قارون ابلاغ کرد، از پرداخت زکاتش که با توجه به ثروتش مقدار چشمگیری بود خودداری کرد بنابراین زن زانیه را طلب کرد و با او قرار گذاشت که در سخنرانی حضرت موسی(ع) برای موعظه بنى اسرائیل به موسى بگو تو با من زنا کرده‏اى  و ما پول زیادى به تو مى‏دهیم.

 

 

 

 

 

 

حجت الاسلام امین نیا خاطرنشان کرد: مردی که بخیل است و آسایش خانواده اش را تأمین نمی کند، فرزندانش گاهی آرزوی مرگش را دارند تا بتوانند در راحتی و رفاه زندگی کنند بنابراین انسان سخاوتمند نه تنها نزد خداوند بلکه نزد مخلوق و بنده های خدا نیز محبوب است./1308/پ202/ب4

مدیر مؤسسه راهبری حق پژوهی در ادامه گفت: سپس موسى در حق قارون نفرین کرد، جبرئیل نازل گفت: خداوند زمین را در اختیار تو گذارده حضرت موسى (ع) گفت: اى زمین قارون را بگیر و حضرت موسى فرمود: هر کس تابع قارون است از او جدا شود زیرا عذاب بر او نازل مى‏شود همه از قارون دور شوند غیر از دو نفر چون موسى گفت: زمین بگیر اینها را زمین تا ساق پاى آنها را فرو گرفت باز موسى گفت: فرو بگیر ایشان را زمین تا کمر آنها را فرو برد قارون و همراهانش به موسى التماس کردند موسى گوش نداد و گفت: بگیر اینها را تا سینه فرو گرفت.

وی افزود: هنگام سخنرانی و موعظه حضرت، پسرعمویش قارون گفت: یا موسى! خودت زنا کرده‏اى و از دیگران نهى مى‏کنى موسى فرمود: چه مى‏گویى؟ قارون زن پیش بینى شده را صدا زد زن فکر کرد که موسى پیامبر خدا است تهمت بزنم در آخرت جواب خدا را چه بگویم. زن در دل خود گفت: آخرت را به دنیا نمى‏فروشم جلو آمد و گفت: اى مردم بدانید قارون به من پول داده که بگویم موسى با من زنا کرده، دانسته باشید که قارون به موسى (ع) تهمت مى‏زند که از دادن زکات راحت شود چون بخیل است و قصد دادن زکات را ندارد.

ارسال نظرات