۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۳
کد خبر: ۲۵۹۴۷۸
استاد حوزه و دانشگاه تشریح کرد؛

خدامحوری و ظلم‌ستیزی در سیره زندگی حضرت زهرا

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که خدا محوری، عدالت گری و ظلم‌ستیزی از جمله صفات بارز حضرت زهرا(س) است، گفت: بنابراین هر کجا ظلم و ظالم دیده شد باید محکم و استوار در مقابل ظالم ایستاد.
حجت الاسلام خلفي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام علی خلفی، استاد حوزه و دانشگاه امروز در سلسه جلسات سبک زندگی حضرت زهرا(س) در سالن اجتماعات نهاد رهبری، با تبیین ابعاد شخصیتی این بانوی بزرگوار به تشریح سیره زندگی ایشان در ابعاد مختلف پرداخت و اظهار داشت: امربه معروف و نهی از منکر از جمله مواردی است که حضرت زهرا(س) به آن توجه ویژه‌ای داشتند همچنین خو‌ش‌زبانی با دیگران از صفات بارز ایشان بود.

 

وی افزود: خوش‌زبانی و نرمی سخن می‌تواند تأثیر مثبت‌تر در جهت انجام عمل داشته باشد و در تسریع آن مؤثر است.

 

استاد حوزه با بیان اینکه حضرت زهرا(س) بیانات پیامبر(ص) می‌نوشتند، تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های بارز شهید مطهری این بود که نکته و مطلب جدیدی را یادداشت می‌کرد و این مسئله‌ای است که در جامعه ما کمرنگ شده است. ما باید هر نکته‌ای جدید و سودمند مشاهده می‌کنیم یادداشت کرده و به دیگران نیز این مسأله را بیاموزیم، نوشتن را از دوران کودکی به فرزندان خود عادت دهیم.

 

وی تکریم مصیب‌دیدگان را از دیگر ویژگی بارز حضرت زهرا(س) برشمرد و تصریح کرد: این بانوی بزرگوار به تکریم مصیبت‌دیدگان تأکید ویژه‌ای داشتند، هر گاه شخصی از اطرافیان ایشان از دنیا می‌رفتند به بازماندگان تسلیت می‌گفتند و حتی درمواردی برای آن‌ها غذا می‌بردند بدون شک این ویژگی یک نوع اخلاق اجتماعی است.

 

حجت‌الاسلام خلفی هرگونه اسراف در این‌گونه مراسم‌ها به دور از یک اخلاق اسلامی دانست و عنوان کرد: که اکنون این مسأله برعکس شده است و بازماندگان با هزینه‌های ‌گزاف مراسم عزا را برگزاری می‌کنند و این مسأله اصلا اسلامی نیست و از جمله مسائلی است که با سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) فاصله همخوانی ندارد چرا که راویت است کسی که عزیزی از او فوت شد تا سه روز به او طعام دهیم، ختم‌ها و مراسم عزا باید به گونه‌ای باشد که برای بازماندگان گرفتاری ایجاد نکند.

 

این استاد حوزه و دانشگاه از دیگر صفات برجسته بانوی اول جهان یاد کرد و افزود: تسلی دادن و همدردی کردن با داغ دیدگان از جمله مواردی است این حضرت بر آن بسیار تاکید داشتند و این یک بحث کاملا اسلامی است.

 

وی ادامه داد: توجه به زیردستان، فقرا و افرادی که با ایشان بودند از مباحثی است که مورد تأکید و توجه حضرت زهرا(س) بود، سفره حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) از سفره‌هایی است که فقرا نیز بر سر آن طعام می‌خوردند.

 

حجت‌الاسلام خلفی با اشاره به اینکه مهمان روزی را با خود می‌آورد خاطرنشان کرد: ایثار و انفاق حضرت زهرا مثال زدنی بود یادآوری این نکته نیز لازم است که حضرت زهرا و امام علی فقیر نبودند بلکه ایثارگر و انفاق کننده بودند و دارایی خود را به دیگران می‌بخشیدند و خود از حداقل‌ها استفاده می‌کردند و اینکه در روایات صحبت از فقر آن‌ها آمده است منظور فقر الی الله است.

 

حضرت زهرا(س) شریک اقتصادی امام علی (ع)

استاد حوزه و دانشگاه پیامبر(ص)، امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) را والاترین شخصیت‌های انسانی خواند و گفت: کار کردن را به عنوان یک عیب و نقص نبینیم کار کردن عار نیست و شخصی گمان نکند که کار کردن با شخصیت و موقعیت او منافات دارد چرا که حضرت زهرا با ابنکه دردانه پیامبر(ص) بودند ولی در همه کارهایی که مناسب ایشان بود فعالیت داشتند و به نوعی در اقتصاد خانواده دخیل بودند.

 

وی با بیان اینکه کار را باید به فرهنگ تبدیل کنیم، ابراز کرد: اگر کار به یک فرهنگ تبدیل شد آن زمان است که مسیر سبک زندگی حضرت زهرا و همسر بزرگوارش را پیموده‌ایم، همچنین خدا محوری، عدالت گری و ظلم‌ستیزی از جمله صفات بارز این بانوی عفیفه است و هر کجا ظلم و ظالم دیده شد باید محکم و استوار در مقابل ظالم بایستیم و تاپای جان از حق دفاع کنیم./815/پ202/ح

ارسال نظرات