پژوهشگر اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی:
تأثیر رفع تحریم ها در وضعیت روانی بازار خواهد بود نه حل مشکلات اقتصادی
خبرگزاری رسا ـ پژوهشگر مسائل اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) فروش منابع زیرزمینی را خواستار شد و گفت: با فروش منابع زیرزمینی کالاهای سرمایهای تهیه کرده و به صنعت کشور کمک کنیم و در موارد ممکن محصولات نفتی و پتروشیمی را با ماشین آلات تهاتر کنیم.

حجت الاسلام جعفر انصاری پژوهشگر مسائل اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا٬ درباره بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع کارگران مبنی بر لزوم توجه به ظرفیت های داخلی برای حل مشکلات کشور، گفت: با توجه به ماهیت انقلاب اسلامی و اصل مهم و کلی خود یعنی مقابله با استکبار جمهوری اسلامی در مناسبات اقتصادی خود نباید چشم به خارج داشته باشد.
پژوهشگر مسائل اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: باید در تعاملات شرکت داشت؛ صادرات و واردات را انجام دهیم اما وابستگی به کالاهای خارجی در سیاستهای جمهوری اسلامی جایی ندارد؛ رفع تحریمها تأثیر روانی بر بازار خواهد داشت اما در حل مشکلات اقتصادی کشور تأثیری نخواهد داشت.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم افزود: پس از انقلاب اسلامی، عدم پیشرفت اقتصادی را در دوران دفاع مقدس و ده سال بازسازی کشور تا سال 75 میتوان دارای توجیه مناسب دانست اما پس از آن باید تحرک جدی در بخش اقتصاد پیدا میکردیم که متأسفانه انجام نشده است.
حجت الاسلام انصاری ابراز داشت: سال 42 صادرات نفتی ایران، کویت و عربستان یک میلیون بشکه نفت بوده است، در دوران جنگ ایران صادرات خود را به شش میلیون بشکه افزایش داد که اگر با همان روند به ده میلیون بشکه رسانده بود دیگر مشکلی در اقتصاد کشور نداشتیم.
وی اظهار داشت: در سالهای گذشته در صنعت نفت و گاز پیشرفت مناسبی نداشتیم و در زمان آقای احمدی نژاد بخشهایی از صنعت نفت و گاز تعطیل یا راکد ماند.
پژوهشگر مسائل اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: به لحاظ وضعیت بد دولت میتوان در بخش نفت، گاز و پتروشیمی با فروش اوراق مشارکت با جمع آوری چهارصد تا پانصد میلیارد تومان توسعه خوبی داشته باشیم و طرحهای نیمه کاره را سریعتر به بهره برداری برسانیم.
عضو انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه قم گفت: تبدیل سرمایه زیر زمینی به صنایع رو زمینی میتواند در اشتغال و بهبود مسائل اقتصادی تأثیر چشمگیری داشته باشد؛ حتی میتوان در زمینه فروش نفت، گاز یا محصولات پتروشیمی صادرات تهاتری داشته باشیم و به جای این محصولات کالاهای سرمایهای وارد کنیم؛ به این وسیله از بالا رفتن نرخ تورم هم جلوگیری میشود.
حجت الاسلام انصاری ادامه داد: استفاده از منابع طبیعی مانند مس، آلومینیوم، سیمان و مواردی از این دست میتواند کشور را متحول کند به شرطی که درآمد حاصل از فروش منابع طبیعی به ماشین آلات و کالاهای سرمایهای مبدل گردد و در جهت اقتصاد بهتر هزینه شود.
وی افزود: توریسم و مسائلی از این دست تنها برای خوش کردن دل بعضی است؛ مشکلات اقتصادی ما اینطور حل نمیشود؛ با همین منابع در دست میتوانیم اشتغال کام، تورم صفر و ثبات اقتصادی را به دست آوریم.
پژوهشگر مسائل اقتصادی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به قوانین اساسی کشور اظهار داشت: قانون اساسی جمهوری اسلامی اصول مترقی دارد که با استفاده از آنها میتوانیم کاملاً اقتصاد کشور را دگرگون کنیم؛ رهبر معظم انقلاب بر کرسیهای آزاد اندیشی تأکید دارند؛ بنابراین مسؤولان دولتی باید با استفاده از محققین و اقتصاددانان درست فکر کنند و نقاط ضعف را دریافته و آنها را بهبود بخشند./836/ت302/ج
ارسال نظرات