۰۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۲۲
کد خبر: ۲۶۴۳۴۱
امام جمعه قشم:

اسراف کردن همچون بدحجابی و ربا از مفاسد است

خبرگزاری رسا ـ امام جمعه قشم با بیان اینکه اسراف همچون بدحجابی، ربا و فحشا از مفاسد است، گفت: باید همواره به اسراف توجه و برای رفع آن تلاش کرد.
امام جمعه قشم

حجت الاسلام رضا جوکار در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به بحث سبک زندگی اسلامی و عوامل ایجاد مودت در خانواده، عدم اسراف در زندگی مشترک را یکی دیگر از این عوامل در جهت حفظ بنیان خانواده دانست و گفت: یکی از عواملی که باعث از هم پاشیدن زندگی های مشترک می شود اسراف است و به اندازه خرج کردن و داشتن دخل و خرج متعارف و متعادل سبب دوام و بقای زندگی های مشترک و افزایش مهر و مودت زوجین نسبت به یکدیگر می شود.

 

وی افزود: همان‌گونه که در قرآن کریم و در آیات مختلف مصحف شریف آمده است، خداوند از اسراف‌کاران رویگردان و به شدت این امر زشت را سرزنش کرده است و از این رو آنان را برادران شیطان و هم سو با فرعون خوانده است.

 

امام جمعه قشم بیان کرد: فرهنگ دینی ما به خوبی ابعاد و انواع مختلف اسراف را ترسیم کرده و به انسان مسلمان می‌آموزد که چگونه خود را از سقوط در این ورطه حفظ کند.

 

وی تصریح کرد: قرآن در جای جای خود به مسأله اسراف اشاره می‌کند و اسراف کننده را مورد سرزنش قرار می دهد و به انسان هایی که زیاده روی و اسراف می کنند توصیه می‌کند که از راهی که در پیش گرفته اند، بازگردند و از رحمت و بخشش الهی مأیوس نشوند.

 

حجت الاسلام جوکار ابراز داشت: در کنار بحث اسراف که همواره در اسلام مورد مذمت قرار گرفته است، مسأله قناعت خصلت و ویژگی ارزشمندی برای یک انسان مسلمان به شمار می رود، در فرهنگ اسلامی صفت قناعت از جمله صفات فاضله و اخلاق حسنه است و از آن به عنوان وسیله ای که سعادت ابدی آدمی را به بار می آورد یاد شده است.

 

وی با بیان اینکه ریشه و اساس هر کاری در جامعه فرهنگ است، اظهارداشت: متأسفانه فرهنگ جامعه به سمت اسراف و تبذیر که در واقع دو حرام بزرگ اسلام است ‌در حال پیشروی است در حالی‌ که این پدیده شوم زندگی سالم و جامعه را به خطر می‌اندازد.

 

امام جمعه قشم یکی از معضلات سبک زندگی سالم، اسراف و تبذیر ‌بین اقشار جامعه خواند و تأکید کرد: ضروری است تمام دستگاه‌های اجرایی و اقشار جامعه در جهت تببین فرهنگ صحیح مصرف و دور از اسراف برای تحقق این مهم اندیشه کنند تا این امر موجب رشد اقتصادی مملکت و همین‌طور تحکیم بنیاد خانواده‌ها باشد.

 

وی با بیان اینکه اسراف با تبذیر متفاوت است، تأکید کرد: اسراف به معنای تجاوز از حد است که مصادیق مختلف اعتقادی، قضایی و اجتماعی دارد و در اقتصاد به معنای مصرف بیش از حد و شأن است.

 

حجت الاسلام جوکار افزود: اسراف نیز همچون بدحجابی، ربا و فحشا از مفاسد است و باید همواره به آن توجه کرد و برای رفع آن تلاش کرد.

 

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اسراف نکردن تصریح کرد: با پرهیز از اسراف می توانیم نیاز کشور را برآورده کنیم چرا که یکی از چیزهایی که ما در این کشور نتوانستیم بر خودمان فائق بیاییم و اصلاح کنیم مسأله اسراف است و یکی از موارد اسراف، اسراف در آب است . /851/ت302/ح

ارسال نظرات