۱۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۳:۳۲
کد خبر: ۲۶۵۸۷۷
حجت‌الاسلام وافی:

زبان دعا از عناصر مشترک و مهم همه انسان‌ها و فرهنگ‌ها است

خبرگزاری رسا ـ استاد فن خطابه حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که علمای اخلاق نیز به خواندن این دعاهای پانزده‌گانه که هرکدام مقتضی یک حالت خاصی است سفارش زیادی کرده‌اند، گفت: زبان دعا از عناصر مشترک و مهم همهٔ انسان‌ها و فرهنگ‌ها است.
حجت الاسلام مرتضي وافي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام مرتضی وافی، استاد فن خطابه در دومین جلسه از سلسله کلاس‌های آموزش فن تبلیغ ویژه ایام ماه مبارک رمضان که یک شنبه شب بعد از نماز مغرب و عشا در محل نمازخانه مدرسه دارالشفاء برگزار شد، با بیان این‌که در تبلیغ ایام ماه مبارک رمضان بهترین فرصت معرفی محتوای دعاها از سوی مبلغان دینی است، اظهار کرد: زبان دعا از عناصر مشترک و مهم همهٔ انسان‌ها و فرهنگ‌ها است.

 

وی افزود: دعا جایگاه ویژه‌ای در فرهنگ شیعی دارد و این زبان مبارک منشأ فطری و تاریخی به قدمت تاریخ انسان دارد.

 

حجت‌الاسلام وافی با بیان این‌که دعا یک ارتباط حقیقی میان عاشق و معبود است و ارتباط ویژه و مقدّسی بین فقیر محض و غنی مطلق برقرار می‌کند، گفت: هر دعایی که در این راستا و هماهنگ با فطرت انسانی باشد از طرف معصومین به ما شیعیان آموزش داده‌شده است.

 

وی ادامه داد: خواندن دعاهایی مانند مناجات پانزده گانه که آموزشی از سوی امام سجاد (ع) است به خودسازی و ترک گناه کمک شایانی می‌رساند.

 

استاد فن خطابه حوزه علمیه قم با اشاره به این‌که علمای اخلاق نیز به خواندن این دعاهای پانزده‌گانه که هرکدام مقتضی یک حالت خاصی است، سفارش زیادی کرده‌اند، عنوان کرد: همان‌طور که مرحوم محمدتقی مجلسی؛ پدر علامه مجلسی می‌گوید: «شایسته است که سالک الی الله مداومت بر خواندن مناجات خمس عشر داشته باشد».

 

وی افزود: در بخشی از این دعاهای ناب می‌خوانیم «خدایا از دشمنی که گمراهم می‌کند و از شیطانی که به بی‌راهه‌ام می‌برد به تو شکایت می‌کنم، شیطانی که سینه‌ام را از وسوسه انباشته و زمزمه‌های خطرناکش قلبم را فرا گرفته است، شیطانی که با هوی و هوس برایم کمک می‌کند، و عشق به دنیا را در دیدگانم زیور می‌بخشد و بین من و بندگی و مقام قرب پرده می‌افکند».

 

حجت‌الاسلام وافی با بیان این‌که نام‌های این ادعیه پانزده‌گانه معرف اقتضای احوال مناجات کننده است، گفت: مناجات التّائبین «مناجات توبه کنندگان»، مناجات الشّاکین «مناجات شکوه داران»، مناجات الخائفین «مناجات ترسناکان»، مناجات الرّاجین «مناجات درخواست کنندگان»، مناجات الرّاغبین «مناجات راغبان و مشتاقان حق»، مناجات الشّاکرین «مناجات شکرگزاران»، مناجات المطیعین للّه «مناجات اهل طاعت خدا»، مناجات المُریدین «مناجات اهل ارادت و اشتیاق»، مناجات المُحبّین «مناجات محبان خداوند»، مناجات المتوسّلین «مناجات اهل توسل به خدا»، مناجات المفتقرین «مناجات نیازمندان به درگاه خدا»، مناجات العارفین «مناجات عارفان»، مناجات الذّاکرین «مناجات اهل ذکر»، مناجات المعتصمین «مناجات معتصمین» و مناجات الزّاهدین «مناجات اهل زهد» مناجات امام سجاد (ع) در حالات پانزده‌گانه انسان است./921/پ202/ح

ارسال نظرات