چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، آثار رسیده به دومین جشنواره خبرگزاری ها، نشریات الکترونیک و رسانه های برخط رضوی، از سری برنامه های دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)،همزمان با برگزاری همایش علمی پژوهشی «امام رضا(ع) و پاسخ گویی قرآن به پرسش های عصر» از سری برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، در تهران داوری می شود.
برزین ضرغامی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، با اعلام این خبر گفت: آثار رسیده به دومین دوره جشنواره خبرگزاری ها، نشریات الکترونیک و رسانه های برخط رضوی، که قرار بود در سال 93 برگزار شود،همزمان با همایش علمی پژوهشی امام رضا(ع) و پاسخ گویی قرآن به پرسش های عصر که از سری برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره امام رضا (ع) برگزار می شود، داوری شده و مراسم تقدیر از برگزیدگان آن نیز در همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه همایش مذکور انجام خواهد شد.
دبیر جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها با اعلام این خبر گفت: در دوره های گذشته گیلان فقط میزبان بخش مطبوعات در جشنواره مطبوعات رضوی بود که امسال بخش خبرگزاری هم هم به این دوره از جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها اضافه شده است.
فیروز فاضلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، اظهار کرد: اختتامیه جشنواره سراسری جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها، از سری برنامه های سیزدهمین جشنواره بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) به مناسبت میلاد با سعادت عالم آل محمد (ص)، حضرت علی بن موسیالرضا (ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) و همزمان با دهه کرامت 29 مرداد ماه سال جاری در رشت برگزار خواهد شد.
وی گفت:آثار منتشره در مطبوعات در بخش های «تیتر»، «سرمقاله و یادداشت»، «خبر»، «گزارش»، «مصاحبه» و «مقاله» و خبرگزاری ها در بخش های «خبر»، «گزارش»، «مصاحبه» و « عکس» در دوره زمانی اول شهریور ماه 1393 تا 25 تیرماه 1394 در جشنواره شرکت داده می شوند.
فاضلی افزود: علاقه مندان جهت شرکت در این جشنواره می بایست آثار خود را به دبیرخانه جشنواره از طریق پست و همچنین تکمیل فرم الکترونیک در سایت جشنواره به آدرس gilan.shamstoos.ir تا 31 تیرماه سال جاری اقدام کنند.
دبیر جشنواره جلوه های فرهنگ رضوی در مطبوعات و خبرگزاری ها اذعان داشت: افزوده شدن بخش خبرگزاری ها به جشنواره مطبوعات رضوی، همکاری معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برای جهت جمع آوری آثار خبرگزاری ها، افزایش مبلغ جوایز برگزیدگان، استفاده از ظرفیت های ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت اثر و استفاده از افراد صاحب نظر جهت تشکیل اتاق فکر جشنواره تغییرات جشنواره 94 نسبت به سال های گذشته است.
سیزدهمین جشنواره بینالمللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از یکم تا یازدهم ذیالقعده در دهه کرامت برابر با 25 مرداد تا چهارم شهریور سال 1394 در تمام استانهای ایران و 220 نقطه از جهان برگزار میشود. مراسم افتتاحیه این جشنواره هم زمان با میلاد باسعادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه(س) در شهر مقدس قم برگزار می شود و آیین اختتامیه این جشنواره در شب میلاد فرخنده ثامن الحجج(ع) در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.
مناجات بانوی هنرمند لاهوری با امام رضا
خانم مدیحه رسول خادم نمونۀ فرهنگ رضوی دوازدهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا (ع)، از شهر لاهور، پایتخت فرهنگی کشور همسایه میهمان امام مهربانی ها شده. هنرمند است و نقاش، با روحیهای لطیف و زنانه. او لحظه های حضورش در بارگاه رضوی را بیتکرار توصیف می کند و از سحرگاهی که برای اولین بار انگشتانش را به شبکههای پنجرۀ فولاد حرم امام هشتم حلقه کرد و با امام رضا (ع) سخن گفت به عنوان زبیاترین خاطره زندگی اش یاد می کند.
انگشتر فیروزهای که در دست دارد را نشانم میدهد و میگوید: «وقتی همراه بقیۀ میهمانهای جشنواره به نیشابور رفتم این فیروزه را هدیه گرفتم. این انگشتر یادگار سفری عزیز است و همیشه همراهم خواهد بود».
بانوی 45 ساله میهمان جشنواره امام رضا(ع)، احساسش از زیارت حرم مطهر رضوی را اینگونه شرح میدهد: «حس اولین بار که حرم رضوی را زیارت کردم مثل راه رفتن روی ابرهابود. در حرم امام آرامش و سکون خاصی حاکم است، هم ظاهر و هم باطن آن فضا حس عجیبی به انسان منتقل میکند. همانجا آرزو کردم که کاش هر سال امام رضا (ع) مرا بطلبند و این سفر روزیام شود».
مبهوت معماری این مکان مقدس
زیباییهای حرم مطهر رضوی مدیحه رسول را سخت تحت تأثیر قرار داده است. او با هیجانی که در چشمها و صدایش نمایان است میگوید: «من همیشه از حضور در خانۀ فرهنگ جمهوری اسلامی در لاهور لذت بردهام. چون آنجا همیشه حس خوبی به من می دهد. خانۀ فرهنگ مرا با هنر و معماری ایرانی آشنا کرد. هنری که زیبا و بینظیر است و معنویت در آن موج میزند. در خانۀ فرهنگ جمهوری اسلامی بود که کتابهایی دربارۀ امام رضا (ع) و بارگاهشان دیدم و از طریق آنها با حرم امام رضا (ع) آشنا شدم و مبهوت معماری این مکان مقدس شدم».
مدیحه رسول در حالی که نقاشیهایش از حرم زیبای امام هشتم (ع) را به من نشان میدهد میگوید: «بر اساس تصاویر کتابهایی که در خانۀ فرهنگ دیدم، این طراحیها و نقاشیها را انجام دادهام».
وقتی به مدیحه رسول میگویم در میان ما ایرانیها باوری هست که میگوید زائری که نخستین بار به زیارت امام هشتم میآید، هرچه از ایشان بخواهد دعایش در حرم مستجاب خواهد شد، چشمانش خیس اشک میشود. به نقطهای مبهم خیره میشود و طوری که انگار همین حالا دارد با امام رضا (ع) مستقیم حرف میزند با احساس خاصی که مرا هم تحت تأثیر قرار میدهد میگوید: «اولین باری که به حرم رفتم به ایشان گفتم من بیشتر از هر زمانی به دعای شما نیاز دارم. از شما میخواهم هم برای این دنیای من و هم برای آن دنیایم دعا کنید».
مدیحه با لحنی مظلومانه ادامه میدهد: «از امام رضا (ع) خواستم برای مسلمانان مظلوم پاکستان دعا کنند. خودشان بهتر از هر کسی میدانند که ما با چه مشکلات عجیبی دست و پنجه نرم میکنیم».
از خوششانسترین انسانهای روی زمین
از احساسش دربارۀ اینکه به عنوان خادم نمونۀ فرهنگ رضوی در جشنوارۀ امام رضا (ع) انتخاب شده سؤال میکنم. میگوید: «در طول سفر خودم را یکی از خوششانسترین انسانهای روی زمین میدیدم چون میدانستم از میان صدها هنرمند مسلمان انتخاب شدهام و این را هم خوب میدانم که نظر لطف امام رضا (ع) شامل حالم شد تا توانستم این عنوان را به دست آورم».
«تا قبل از شرکت در جشنواره بسیار نگران بودم چون نمیدانستم چه اتفاقی میافتد. اصلا خود را لایق و شایستۀ این عنوان نمیدیدم. باگذشت زمان در من احساس رضایت و خشنودی و آرامش بیش از اندازهای به وجود آمد. به علت بیماریای که دارم باید داروهای متعددی مصرف کنم ولی در این سفر حتی از آنها غافل شدم. با این حال، حالم از هر زمانی بهتر بود و اینها همه از برکات وجود امام رضا (ع) است».
گفتگو به پایان می رسد و مدیحه رسول با لحنی اندوهگین میگوید: «دلم برای امام رضا (ع) تنگ شده. بیمارم و نمیدانم زنده میمانم تا دوباره به زیارتشان بیایم یا این اولین و آخرین دیدار ما خواهد بود. از شما میخواهم هر وقت یاد من افتادید سلامم را به عالم آل محمد (ص) برسانید».
«ماه مهربانی» میزبان روزه داران کوچک
ویژه برنامه ماه مهربانی از اول ماه مبارک رمضان هر روز میزبان روزه داران کوچک منطقه است.
ویژه برنامه ماه مهربانی امسال نیز به سنت سال گذشته ساعاتی قبل از افطار میزبان کودکان و نوجوانان منطقه است و سعی می کند تا ساعاتی به یاد ماندنی، آموزند ه و شاد برای آنان محیا کند.
ماه مهربانی عنوان ویژه برنامه ای شامل بخش های نمایش عروسکی، بازی، مسابقه، قصه های قرآنی و بخش ویژه تلاوت یک جزه قرآن می باشد که حسن مطلع برنامه است.
شایان ذکر است، مجتمع امام خمینی بیش از ده سال است که با ویژه برنامه ربیع القرآن در ماه مبارک رمضان همراه همسایه های خود در منطقه بود که از سال گذشته و با توجه به تغئیر رویکرد مجتمع و در راستای کار برای کودک و نوجوان این برنامه نیز با تغیئر عنوان به ماه مهربانی و تغئیر آیتم های برنامه کودکان و نوجوانان منطقه را همراه خود نموده است.
گفتنی است، این ویژه برنامه هر روز از ساعت 16 الی 19 در مجتمع فرهنگی هنری امام خمینی برگزار می شود./934/پ203/ب4