۳۰ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۳
کد خبر: ۲۷۵۸۰۱
نماینده ولی فقیه در قزوین:

انس با قرآن، بالاترین درجه از ارتباط با قرآن است

خبرگزاری رسا ـ نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: انس با قرآن بالاترین و عمیق ترین مرتبه ارتباط با قرآن است و ارزشمند است انسان در سیر ارتباط با قرآن خود را به آن مرحله برساند.
حجت الاسلام و المسلمين عابديني، نماينده لي فقيه در قزوين حجت الاسلام والمسلمين عابديني، نماينده ولي فقيه در قزوين

به گزارش خبرگزاری رسا در قزوین، حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در قزوین  شب گذشته 29 تیر ماه در جلسه هفتگی تفسیر قرآن کریم در امامزاده اسماعیل، درباره مذاکرات هسته‌ای خطاب به مسؤولان اظهار داشت: شما ساده لوحی می‌کنید اگر گمان کنید از آنها به شما خیری می‌رسد چراکه آنها پیشرفت های ملت مسلمان ایران را در زمینه های علمی، نظامی و اخلاقی بر نمی تابند. رهبر معظم انقلاب پرورش یافته محافل قرآنی است و ایشان گفته اند که من به مذاکرات خوشبین نیستم.

 

وی ادامه داد: اگر مسؤولان به سمت وعده های دروغین غربی ها بروند، لطمه ای بزرگ به ملت وارد خواهد شد و نمی‌توان با طناب پوسیده آنها به چاه رفت، خیر دست آنها نیست و خیر را باید از خداوند طلب کرد.

 

امام جمعه قزوین به مراحل اُنس با قرآن اشاره کرد و افزود: انس با قرآن بالاترین و عمیق ترین مرتبه ارتباط با قرآن است و ارزشمند است انسان در سیر ارتباط با قرآن خود را به آن مرحله برساند.

 

وی تصریح کرد: افراد در ارتباط با قرآن رفتارهای مختلفی دارند، عده‌ای می‌گویند ما با قرآن رفاقت نداریم، بلد هم نیستیم یا اگر بلد هستیم ارتباطی با قرآن نداریم یا این‌که اگر علاقه دارم ارتباطی با قرآن نداریم که متأسفانه آمار این جنس آدم ها قابل توجه است.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: عده‌ای هم به گونه‌ای سطحی با قرآن ارتباط دارند و ارتباط آنها به صورت ظاهری برقرار می‌شود، مثلاً وقتی خانه‌ای می‌خرند پیش از ورود به آن و برای تبرک خانه، اول قرآن را به خانه می برند، این نوع رفتار مانند این است که فردی به عالمی احترام بگذارد اما از فعالیت های علمی، دینی و کتابهایی که به نگارش درآورده اطلاع نداشته باشد.

 

این مسؤول بیان کرد: ارتباط عده‌ای هم با قرآن برای ثواب آن و این‌که برای حل فلان مشکل کدام آیه کارگشاتر خواهد بود، محدود می‌شود و این عده به معانی قرآن توجهی ندارند و بیشتر با دید ثواب و حل مشکلات دنیا آیات قرآن را انتخاب و آنرا مطالعه می‌کنند که تعداد این افراد هم در جامعه زیاد است.

 

وی تأکید کرد: مرتبه بعدی افرادی هستند که قرآن را با ترجمه آن می خوانند و سعی می کنند آن را یاد بگیرند و حتی فرض می کنیم تفسیر قرآن را هم یاد می گیرند و اطلاعات قرآنی خود را به بالاترین سطح می رسانند؛ در این مرحله از توانایی و دانش هم ممکن است اُنس با قرآن محقق نشود و لزوماً علم به قرآن نتیجه اش اُنس به آن نیست.

 

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی گفت: با وجود این‌که ابوحنیفه یکی از مفسران بزرگ قرآن بود، اما امام صادق(ع) همواره از نوع نگاه و تفسیر ایشان از قرآن ایراداتی می‌گرفتند، پس می‌شود انسان مفسر باشد و اُنس با قرآن نداشته باشد.

 

امام جمعه قزوین یادآور شد: دلدادگی به خدا و وعده‌های الهی، درک نوازش‌های الهی، دیدن و توجه به گرمی حضور خداوند متعال و عشق و علاقه به خدا و اهل بیت از نشانه های اُنس با قرآن است.

 

وی با تأکید بر این‌که در برخی از متون ارزشمند زمینه‌های اُنس با قرآن وجود دارد افزود: جرج جرداق مسیحی می‌گوید من 200 بار نهج البلاغه را مطالعه کردم و این تکرار در مطالعه نشان می‌دهد وی با این کتاب ارزشمند که از فرمایشات امیر مومنان(ع) است، اُنس داشته است.

 

نماینده ولی فقیه در استان قزوین خاطرنشان کرد: اسیر معانی قرآن شدن و علاقه به تلاوت قرآن به صورت طولانی و سریالی، به گونه ای که پس از پایان هر آیه شوق خواندن دیگری وجود داشته باشد، از نشانه های اُنس با قرآن است.

 

این مسؤول به تشریح چگونگی ایجاد اُنس با قرآن پرداخت و اظهار داشت: مسح قرآن کریم و لمس آن، مباشرت با قرآن و استشمام عطر آن از شرایط ابتدایی اُنس با قرآن است.

 

وی تصریح کرد: امام سجاد(ع) در دعایی از خداوند درخواست می‌کند که شیرینی ذکر و نماز را به ما بچشان، چراکه تحقق آن موجب اُنس بیشتر با خدا و قرآن می‌شود.

 

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی طهارت را یکی دیگر از شرایط اُنس با قرآن معرفی کرد و ادامه داد: طهارت جسم و طهارت روح از انواع طهارت محسوب می‌شود و طهارت روح از ارزش و جایگاه بالاتری برخوردار است و در نتیجه موجب اُنس با قرآن می‌شود.

 

امام جمعه قزوین گفت: شرک موجب دوری از اُنس با قرآن می شود و تشخیص شرک بسیار سخت است و ضروری است برای اُنس بیشتر با قرآن از شرک دوری شود چرا که شرک، سهم قائل شدن برای غیر خداست.

 

وی تأکید کرد: روزه گرفتن و صبر و بردباری در برابر ذات اقدس الهی موجب اُنس با قرآن می شود و ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای اُنس گرفتن با قرآن است.

 

نماینده ولی فقیه درباره نتایج اُنس با خدا و قرآن گفت: خداوند متعال در قرآن کسانی که توکل به خدا دارند را با شیوه های مختلف یاری کرده است و برای شکست دشمنان و کافران از باد و لشگریان غیبی استفاده می کند؛ همانند واقعه ای که برای آمریکایی ها در صحرای طبس اتفاق افتاد و در حالیکه آنها با تجهیزات پیشرفته آمده بودند با شکست خفت باری مواجه شدند و قطعاً این بلا از سوی خدا بر آنها وارد شد.

 

این مسؤول اُنس با قرآن از سوی رزمندگان اسلام را موجب پیروزی در مقابل صدام و حزب بعث عراق و هم پیمانان آمریکایی و صهیونیستیشان در دوران هشت سال دفاع مقدس عنوان کرد.

 

حجت الاسلام والمسلمین عابدینی تأکید کرد: اگر بدانیم دارویی شفا بخش است با تلاش فراوان سعی می کنیم آن را به دست آوریم چرا که به آن ایمان داریم؛ قرآن کریم دریایی از حکمت است که اثر گذار است و برای بسیاری از مسائل و مشکلات راه گشا است و ضروری است که آن را درک کنیم و بیش از گذشته از تعمت آن بهره مند شویم.

 

وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) که در حکمت 111 نهج البلاغه می‌فرماید اگر محبت من به کوه وارد شود، کوه را متلاشی می‌کند ابراز داشت: این مهم وجه مشترکی با قرآن دارد و آن حکمت است، ایشان در جایی دیگر فرموده اند اگر حکمت بر کوه وارد شود، کوه را به لرزه درمی‌آورد، باز در جایی دیگر فرموده اند اگر کسی از حکمت چیزی نصیبش شود صبر و قرارش را برای حکمت های بیشتر از دست خواهد داد و قرآن نیز دریایی از حکمت است و اگر حکمت آیه ای درک شود برای درک حکمت آیه های دیگر بی تاب خواهیم شد.

 

امام جمعه قزوین در پایان شرایط درک حکمت های قرآنی، کسب روزی حلال را یکی از زمینه های درک حکمت های قرآن معرفی کرد و گفت: هر انسانی که در برابر خداوند متعال بیشتر تسلیم باشد و ترس از گناهان داشته باشد، درک بیشتری از حکمت های قرآن خواهد داشت./838/پ202/ب4

ارسال نظرات