چند خبر کوتاه از خراسان رضوی
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، در نشست هم اندیشی چهاردهمین دوره جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، منطقه 6 کشور که در جوار بارگاه رضوی در مشهد برگزار شد، سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، در سخنانی به شباهت های جریان واقعه عاشورا و جریان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) اشاره کرد و گفت: در جریان عاشورا ما شاهدیم برخی از آدم هایی که به ظاهر پیش بینی نمی شد در رکاب امام حسین(ع) این گونه جانفشانی نمایند، در این واقعه حاضر شدند و برای اهل بیت جانفشانی کردند و برای ماندگاری دین خدا و رسالت پیامبر هر کاری که از دستشان برمی آمد انجام دادند.
وی زهیر بن قین را نمونه این افراد ذکر کرد و افزود: حتی زمانی که امام حسین(ع) به یارانشان فرمودند من بیعتم را از شما برداشتم و شما می توانید این کاروان را ترک کنید باز این افراد باقی ماندند و مثلا زهیر جزو اولین کسانی بود که خطاب به امام گفت: اگر بارها کشته شوم و باز زنده شوم دست از شما برنمی دارم. نمونه دیگرش آن جوان نصرانی تازه مسلمان است که چنان شیفته امام حسین(ع) شد که جانش را برای امام تقدیم کرد و پس از شهادتش مادرش سر او را به دشمن برگرداند و گفت: چیزی که برای خدا داده ایم را پس نمی گیریم.
مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع) با اشاره به این که در جشنواره امام رضا(ع) هم کسانی که تا این حد باورمان نمی شد بهترین و ماندگارترین کارها را انجام دادند و می دهند. در مقابل کسانی که از آن ها توقع داریم و باید بیشتر در میدان باشند به گونه ای سستی می کنند.
جعفری با تاکید بر این که کار برای امام رضا(ع) شرایط معنوی خاص خود و طلبیده شدن از سوی امام را می طلبد، گفت: کسانی که با نیت خالص در این مسیر گام برمی دارند کارهایشان ماندگار می شود و رشد می کنند.
وی با اشاره به این نشست که با حضور مدیران کل ارشاد استان های خراسان برگزار شده است تصریح کرد:خاستگاه جشنواره امام رضا(ع) خراسان رضوی است و انوار تابناک جشنواره از این سرزمین به کل کشور تلألو کرد.
جعفری تصریح کرد: برنامه های اجرا شده در خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی جای تقدیر دارد و این استان ها به بهترین وجه در این جشنواره ایفای نقش کردند.
جعفری با ابراز امیدواری از این که تصمیمات و مصوبات نشست های هم اندیشی مدیران کل ارشاد استان های کشور که به میزبانی هشت استان برگزار شد،به زودی عملیاتی شود، گفت: امروز آخرین نشست مناطق در مشهد برگزار می شود و ما امیدواریم خروجی این نشست ها برای نظام مقدس جمهوری اسلامی و مردمان فرهنگ مدار ایران اسلامی که دل در گرو حضرت رضا(ع) دارند و به طور کلی عرصه فرهنگ و معنویت کشور مفید باشد.
وی به مباحث مطلوبی که در نشست های هم اندیشی مدیران کل ارشاد استان های کشور مطرح شده است، اشاره کرد و ادامه داد: این بحث ها آن قدر مفید بود که جشنواره را 10 سال به جلو برد و به نظر من از تجربه برگزاری نشست های هم اندیشی مدیران کل ارشاد استان های کشور در مناطق هشت گانه با موضوع جشنواره امام رضا(ع)،می توان در سایر بخش ها هم استفاده کرد.
در این نشست سید سعید سرابی مدیر کل فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی با اشاره به این که جشنواره امام رضا(ع) امروز باعث افتخار وزارت اشاد و همه دست اندرکاران برگزاری این جشنواره است، گفت: خداوند را شاکریم که در مقطعی حضور داریم و کار فرهنگی می کنیم که پرچم توسعه و ترویج فرهنگ رضوی در دست ما و همکارانمان قرار گرفته است و ما شاکر این نعمتیم.
همچنین مدیرکل ارشاد خراسان رضوی در این نشست پیشنهاد کرد دستاوردها و آثار جشنواره ها در قالب یک نمایشگاه ارائه شود تا مردم از طریق آن با جشنواره آشنا شوند. در این زمینه سرابی اعلام آمادگی کرد تا نمایشگاه آثار رضوی به میزبانی خراسان رضوی برگزار شود که با پیشنهاد وی در این خصوص موافقت شد.
احمد محبی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این نشست ضمن تقدیر از برگزاری این نشست گفت: به دلیل نظم و برنامه ریزی که در بنیاد بین المللی امام رضا(ع) حاکم است جشنواره امام رضا(ع) به خوبی پیش می رود.
دبیر جشنواره نقاشی خط و حروف نگاری رضوی در خصوص برگزاری این جشنواره که به میزبانی خراسان جنوبی برگزار می شود،اظهار کرد: تفاوت ما با بقیه جشنواره ها در برگزاری کارگاه های آموزشی در حاشیه جشنواره است که نتایج درخشانی را در بر داشته است. ما این کارگاه ها را براساس نیازهایی که هنرمندان دارند برگزار می کنیم و امیدواریم با وجود کمبودهای مالی که وجود دارد،بتوانیم باز هم این کارگاه های آموزشی را برگزار کنیم.
نمایشنامه نویسی به جشنواره تئاتر رضوی اضافه شد
همچنین حسن عابدی معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی که به نمایندگی از مدیرکل ارشاد این استان در این نشست حضور داشت در خصوص برگزاری جشنواره تئاتر رضوی گفت: این جشنواره با شکوه خاصی در بجنورد برگزار شد و برنامه های ویژه مثل همایش گفتمان تئاتر دینی در حاشیه آن برگزار شد که بسیار موفق بود.
افتتاح تماشاخانه شمس که بزرگترین تماشاخانه تئاتر ایران است در طی این جشنواره محقق شد. همچنین اجرای نمایش مشترک تئاتر ایران و تاجیکستان، اولین تجربه مشترک استان خراسان شمالی با یک کشور دیگر آن هم در حوزه کار دینی بود. از این نمایش آن قدر استقبال شد که در خواست برای اجرا در بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر صورت گرفت.
معاون هنری اداره کل ارشاد خراسان شمالی همچنین خواستار افزوده شدن بخش نمایشنامه نویسی به جشنواره تئاتر رضوی شد که این پیشنهاد مورد موافقت قرار گرفت بنابراین جشنواره نمایشنامه نویسی رضوی پس از این در کنار جشنواره تئاتر رضوی در بجنورد برگزار می شود. همچنین وی خواستار حمایت از اجرای تئاتر مشترک ایران و تاجیکستان برای اجرا در کشور بخصوص استان های خراسان شد.
جشنواره امام رضا(ع) نباید از محوریت فرهنگ رضوی خارج شود
در ادامه این نشست مباحث مختلفی درباره گسترش جشنواره امام رضا(ع) از فرهنگ رضوی به فرهنگ و سیره اهل بیت، منطقه ای شدن جشنواره امام رضا(ع)، ادغام بعضی موضوعات با هم، چرخشی برگزار شدن برخی برنامه ها در استان ها و دو سالانه شدن برخی جشنواره ها صورت گرفت که در نتیجه آن؛ گسترش جشنواره امام رضا(ع) از فرهنگ رضوی به سیره اهل بیت ومنطقه ای شدن جشنواره، مورد موافقت اعضا قرار نگرفت.همچنین اعلام شد استان هایی که در زمینه برگزاری یک موضوع به اشباع لازم رسیده اند می توانند موضوعات خود را جابه جا کنند. اتفاقی که به طور معمول در جشنواره در گذشته هم رخ داده است.
در این نشست تاکید شد جشنواره امام رضا(ع) نباید از محوریت فرهنگ رضوی خارج شود زیرا امام رضا(ع) تنها امام میهمان سرزمین ما هستند که در زمینه ایشان کارهای پژوهشی عمیقی صورت نگرفته و تکلیف همه ماست که با تمام دغدغه های دینی که داریم کارهای ویژه و عمیق انجام دهیم هرچند اگر استانی بخواهد می تواند در بخش ویژه جشنواره خود، یکی از معصومین را بگنجاند.
میزبانی خراسان رضوی از جشنواره فیلم بلند رضوی
همچنین برگزاری ویژه برنامه های سالروز ورود امام رضا(ع) به خراسان در مسیر جاده ولایت و جشنواره فیلم بلند (سینمایی) رضوی به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی مورد تصویب قرار گرفت.
در پایان این نشست سید جواد جعفری بر تشکیل اتاق های فکر برنامه های موضوعی به منظور کیفی سازی این برنامه ها در استان ها تاکید کرد و گفت: انتظار می رود در این اتاق های فکر علاوه بر متخصصین امر از کارشناسان دینی نیز استفاده شود. همچنین وی خواستار برگزاری نشست های منطقه ای بین اعضای اتاق های فکر و مسئولان دبیرخانه های برنامه های موضوعی جشنواره در استان ها به منظور تبادل نظر در خصوص برنامه های جشنواره قرار گرفت.
جعفری همچنین بر اهمیت امر آموزش شرکت کنندگان به لحاظ محتوایی و تکنیکی تاکید کرد و افزود: شرکت کنندگان در جشنواره علاوه بر اینکه به لحاظ قالب و تکنیک باید مسلط باشند به لحاظ معرفتی نیز باید آموزش های لازم را کسب کنند.
یادآوری می شود جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) همه ساله در ایام دهه کرامت به مناسبت سالروز ولادت باسعادت حضرت معصومه (س) و حضرت امام رضا(ع) و بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) در عرصه ملی و بین المللی برگزار می شود.افتتاحیه این جشنواره در اولین روز ماه ذی القعده در قم و اختتامیه آن در 11 ذی القعده در مشهد مقدس خواهد بود.
شبهای فرهنگی شهرستان ها در هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد مقدس
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از برگزاری شب های فرهنگی شهرستانی خراسان رضوی در هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد مقدس خبر داد.
یوسف امینی با بیان این خبر افزود: با توجه به برگزاری موفق شبهای فرهنگی شهرستان ها در نمایشگاه کتاب سال گذشته امسال نیز شب های فرهنگی شهرستان ها برگزار می شود.
وی اظهار داشت: شبهای فرهنگی شهرستان های بردسکن، تربت جام و گناباد در هفدهمین نمایشگاه کتاب برگزار می شود و اولین شب فرهنگی، شب فرهنگی بردسکن است که 6 آبان ماه ساعت 15 تا 17 در سرای اهل قلم برگزار می شود.
معرفی برگزیدگان دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال خراسان رضوی
معاون فرهنگی و مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از معرفی برگزیدگان دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال استان همزمان با افتتاحیه نمایشگاه کتاب خبر داد.
دبیر هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد مقدس افزود: کتاب های برگزیده در موضوع کلیات و علوم اجتماعی، دین، ادبیات، علوم تربیتی و روانشناسی، هنر، کودک و نوجوان و ترجمه مورد تقدیر قرار خواهد گرفت همچنین از کتاب های موضوعات ویژه شامل شعار سال با عنوان دولت و ملت همدلی و همزبانی، نماز، حجاب و عفاف(قیام مسجد گوهرشاد) ایثار و شهادت تقدیر می شود.
گفتنی است، هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران در مشهد مقدس روز چهارشنبه 6 آبان ماه ساعت 18 با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مشاور رییس جمهور و رییس مرکز اسناد و کتابخانه ملی و استاندار خراسان رضوی و جمعی از مسوولین استان افتتاحی می شود.
حرم علوی در جوار بارگاه ملکوتی امام رضا(ع)
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت:نمایشگاه عکس بارگاه ملکوتی حضرت علی (ع) آثار «محمد خوشرو» در نگارخان رضوان مشهد برگزار می شود.
سید سعید سرابی با بیان این خبر افزود: نمایشگاه عکس حرم مطهر حضرت علی(ع) شامل 28 تابلو عکس از بارگاه مطهر حضرت امیر المومنین علی(ع) می باشد که این عکاس خوشذوق از سال 89 تا 92 این آثار فاخر را جمعآوری کرده است.
وی اظهار داشت: این نمایشگاه با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای فرهنگ عمومی کشور در برخی از استانها برپا شده است و در مشهد به همت این اداره کل در نگارخانه رضوان روز شنبه 9 آبان ماه ساعت 17:30افتتاح با حضور مسوولین کشوری و استانی افتتاح خواهد شد.
سرابی از همه مردم به خصوص اصحاب فرهنگ و هنر، دانشجویان و دانش آموزان برای بازدید از این نمایشگاه دعوت به عمل آورد.
رونمایی از پوستر هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران مشهد
در جلسه شورای سیاستگذاری و برنامهریزی هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب ناشران ایران،مشهد پوستر این دوره از نمایشگاه رونمایی شد.
سیدسعید سرابی در جلسه شورای سیاستگذاری و برنامهریزی هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب ناشران ایران- مشهد که در دفتر معاون سیاسی و اجتماعی استاندارخراسان رضوی برگزار شد اظهار کرد: هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران ، مشهد امسال از 5آبان ماه مصادف با 13 ماه محرم در نمایشگاه بین المللی آغاز به کار خواهد کرد و تا 12آبان ماه میزبان علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی هستیم.
وی ادامه داد : امسال به دلیل تقارن زمان برپایی نمایشگاه به دهه دوم محرم برنامه های ویژه ای درنظر گرفته شده است که کمیته خاصی تحت عنوان «کمیته محتوای عاشورایی» تشکیل شده و برنامه های متناسب با این ایام را پیگیری میکند.
سرابی ادامه داد : سالهاست که نمایشگاه بینالمللی مشهد همکاری لازم را در برگزاری این نمایشگاه به صورت رایگان انجام دادهاند که امید است امسال نیز مانند سنوات گذشته ستاد برگزاری این نمایشگاه را یاری کند چرا که تنها هزینه غرفهها 70 میلیون تومان اعتبار را می طلبد که این در حالی که چنین نمایشگاهی در طول یک هفته حدود 500 میلیون تومان هزینه در بر دارد.
ارائه 700 میلیون تومان بن الکترونیک کتاب با تخفیف 20 درصدی در هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از ارائه 700 میلیون تومان بن الکترونیک کتاب با تخفیف 20 درصدی در هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران ، مشهد همچون سنوات گذشته خبر داد و افزود: بیش از 500 ناشر کشوری و استانی در این نمایشگاه حضور دارند و به ارائه آخرین کتب منتشر شده خواهند پرداخت .
وی از برگزاری دوازدهمین دوره انتخاب کتاب سال استان خراسان رضوی در این دوره از نمایشگاه خبر داد .
وی با اشاره به ضرورت حضور پررنگ رسانهها در نمایشگاه کتاب مشهد خاطرنشان کرد: تمامی تلاش خود را در این راستا میکنیم زیرا اعتقاد داریم بخشی از بار نمایشگاه مربوط به ابعاد اطلاع رسانی آن است و رسانهها میتوانند با حضور کیفی خود در کیفیت بخشی به نمایشگاه نیز ایفای نقش کنند.
در ادامه این جلسه یوسف امینی معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در ادامه افزود: این نمایشگاه مستمر و پایدار است چراکه هدف اصلی آن ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.
یوسف امینی با اشاره به اینکه 20 کمیته اجرایی، نظارتی و برنامهریزی در این نمایشگاه فعال هستند، تصریح کرد: 10 بخش از جمله مذهبی، دانشگاهی، آموزشی، کودک و نوجوان، نشر الکترونیک، ادارات و نهادها، مشاوره، انتخاب کتاب سال، کتابهای خارجی، غرفه مطبوعات و خبرگزاریها در این نمایشگاه تعریف شده است.
وی پیرامون جزئیات این نمایشگاه خاطرنشان کرد: معرفی بهترین کتاب سال، شبهای فرهنگی شهرستانها، شب شعر عاشورایی، کافه کتاب، نمایشگاه بینالمللی کاریکاتور و سایر موضوعات از جمله برنامههای مهم این نمایشگاه محسوب میشود.
معاون فرهنگی و مطبوعاتی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تاکید کرد: حضور مدیران روابط عمومی دستگاههای مختلف در مراسم افتتاحیه و توزیع بن کتاب میان پرسنل هر دستگاه دولتی و غیردولتی میتواند از جمله برنامههایی باشد که سبب افزایش میزان استقبال از این نمایشگاه شود.
در ادامه این جلسه، سید محسن صادقی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: حضور 500 ناشر در این نمایشگاه از بزرگترین رخداد فرهنگی شرق کشور خبر میدهد و برگزاری 16 دوره گذشته آن نشاندهنده ظرفیتهای فرهنگی است.
وی با تاکید بر این که تمام کمیتهها در این نمایشگاه باید از نظر محتوایی فعال باشند، تصریح کرد: هماهنگی دستگاههای مختلف در این نمایشگاه باید به گونهای باشد که انتظارات برآورده شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان رضوی با اشاره به اینکه مکاتبههای مختلفی پیرامون حمایت مالی در سطوح مختلف استانداری، شهرداری و سایر دستگاهها باید انجام شود، افزود: تشکیل کمیته آموزش و پرورش همراه با شهرداری در توزیع بن کتاب و فراهمکردن امکانات لازم برای حضور دانشآموزان در قالب اردو ضروری است.
صادقی پیرامون برگزاری این نمایشگاه از ساعات صبح تا پایان شب در مشهد تاکید کرد: گرچه هنوز جلساتی با ناشران مبنی بر اطلاع از مخالفت آنها برای برگزاری نمایشگاه در ساعات صبح اجرایی نشده است اما در صورت خستهشدن آنها باید طوری برنامهریزی شود که در دو شیفت امکان خدمترسانی به بازدیدکنندگان فراهم شود.
وی خواستار تشکیل کمیتهای با عنوان نظارت و ارزیابی غرفهها بر اساس ساز و کار مناسب هر کدام از این غرفهها شد و بیان کرد: ستاد برگزاری این نمایشگاه گفتوگو با چند دانشگاه اصلی مشهد را برای ارائه تسهیلات به دانشجویان و اساتید در دستور کار خود قرار دهد.
معاون سیاسی، امنیتی استاندار خراسان رضوی از کارگروهی که با حضور 6 استان خراسان شمالی، جنوبی، سیستان و بلوچستان، یزد و کرمان در این استانداری تشکیل شده است خبر داد و گفت: در صورت امکان میتوان تسهیلات ویژهای را برای حضور و استفاده این استانها از هفدهمین نمایشگاه کتاب ناشران ایران - مشهد فراهم کرد.
صادقی، توجه به عدالت اجتماعی در توزیع بن کتاب در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب ناشران ایران، مشهد را ضروری دانست و خاطرنشان کرد: در صورتی که به فرمانداران شهرستانهای مختلف به ویژه آن دسته از شهرستانهای نزدیک مشهد ابلاغ شود تا تسهیلات لازم برای حضور مردم در این نمایشگاه فراهم شود، آنها میتوانند از این ظرفیت بزرگ فرهنگی استفاده کنند.
وی با تاکید براستفاده تمام ظرفیتهای مجازی و شهری در راستای تبلیغات مناسب برگزاری این نمایشگاه تصریح کرد: ارائه خدمات مناسب به غرفهداران و نحوه جانمایی غرفهها از مهمترین موضوعاتی است که در اجرایی شدن این نمایشگاه از اهمیت بسیاری برخوردار است./934/203/ب3