رسوخ علم و مطالب تحقیق در محقق بر رفتار هم تأثیر گذار خواهد بود

حجت الاسلام ناصر نیسی امام جمعه شهرستان هویزه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به این که در آیات قرآنی نسبت به علم آموزی و اهمیت توجه به آن تأکید شده است، ابراز داشت: خداوند در آیه «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُواْ مِنکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُواْ الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِیرٌ» به این معنا که خدا آنهایی را که ایمان آورده اند و کسانی را که دانش یافته اند به درجاتی برافرازد و خدا به کارهایی که می کنید آگاه است.
وی اظهار داشت: باتوجه به آموزه های دینی و براساس فرمایش امام علی(ع) مبنی براین که «لا ینفع اجتهاد بغیر تحقیقٍ»، هر تلاشی که در آن تحقیق و حقیقت جویی نباشد، بهره ای ندارد.
این مقام مسؤول با اشاره به اهمیت اهتمام طلاب به انجام فعالیت های پژوهشی افزود: درباره پژوهش به ویژه در زمینه دین آمده است که مذاکره علم و برای آن برای دیگران سبب افزایش علم و یاد گرفتن ندانسته ها می شود؛ در این خصوص روایت های بسیار زیادی از وجود ائمه معصومین(ع) و پیامبراکرم(ص) رسیده است.
امام جمعه شهرستان هویزه با اشاره به روایتی از ائمه اطهار(ع) مبنی بر این که «لا سنه افضل من التحقیق» با این معنا که هیچ راه و آیینی برتر از تحقیق و حقیقت جویی نیست، اظهار داشت: در روایت آمده که بنویسید، مطالب را حفظ کنید، کتابخانه ای ایجاد کنید و آن را برای فرزندان خود به ارث بگذارید؛ چرا که روزی می رسد که مؤمن تنها با مطالعه، تحقیق و پژوهش انس می گیرد.
حجت الاسلام نیسی با اشاره به ضرب المثل معروف عربی مبنی براین که «العلم حرف و التکرار الف» به این معنا یاد گیری یک بار و تکرار کردن آن هزاران بار است، خاطرنشان کرد: در صورت رسوخ مطالب و علوم در انسان با تمام وجود بر رفتار و برخورد او تأثیر خواهد گذاشت.
وی با اشاره به این که در روایت است که عالم بدون عمل، همچون درخت تنومند، اما بدون ثمره است، بیان داشت: نوشتار، تحقیق و پژوهش یک محقق به نسل های آینده بیانگر عقل و خرد انسان است؛ بانگی که از قلم انسان طنین انداز و پژواک او در نهایت به به جامعه انسانی و خود او می رسد و این برگرفته از تحقیق و پژوهش است./9453/303/ب3