۰۴ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۳۱۲۵۴۰
مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران:

وقف ابزاری ارزشمند در جهت رونق علم و پژوهش است

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه مازندران با بیان این که وقف مهم‌ترین ابزار حمایت‌کننده برای توسعه علم و پژوهش است، گفت: باید از این ظرفیت ارزشمند دینی در جهت رونق علوم مختلف در جامعه بهره گرفت.
وقف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در ساری، حجت‌الاسلام ستار علیزاده مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران عصر امروز در نشست نقش وقف و امور خیریه در دانشگاه‌ها که در دانشگاه پیام‌نور مازندران برگزار شد، اظهار کرد: راهکار علمی که موجب تحول در اذهان عمومی برای وقف شود می‌تواند تأثیرگذار باشد.

 

وی بابیان این که اساتید و اعضای هیأت‌علمی دانشگاه می‌توانند نقش تأثیرگذاری در احیای رقبات داشته باشند، بیان کرد: اتاق مشاوره وقف در دانشگاه راه‌اندازی شود.

 

حجت الاسلام علیزاده با تأکید به ارتباط متقابل وقف و دانشگاه به راه‌اندازی کمیته حوزه وقف در حوزه علم و پژوهش، راه‌اندازی کارگروه آموزشی، تجلیل از مجامع علمی در حوزه وقف، تجلیل از واقفان خیراندیش تأکید کرد.

 

مدیر کل اوقاف و امور خیریه مازندران با اشاره به نقش تأثیرگذار دانشگاه در حوزه وقف گفت: در همه زمینه‌ها حاضر به همکاری با دانشگاه هستیم و در این خصوص از هیچ کمکی دریغ نمی‌کنیم.

 

وی با بیان این که وقف یکی از سنت‌های اصیل اسلامی، اثرگذارترین و بهترین عمل خیر خواهانه است، اظهار داشت: با نگاهی اجمالی به تعریف وقف متوجه می‌شویم وقف در همه مقوله‌های دین، علم و فناوری، تربیت و سلامت جامعه، پرورش نخبگان دینی و گسترش فضای معنوی و غیره تأثیرگذار است.

 

حجت الاسلام علیزاده بابیان این که وقف زحمات دنیوی انسان را در قالب خیرات و مبرات نگه می‌دارد و نام انسان را ماندگاری کند، گفت: نگاه جامعه نسبت به وقف و موقوفات نگاه مصرفی است که باید تغییر کند.

 

مدیرکل اداره اوقاف و امور خیریه مازندران یکی از شاخص‌های اصلی هر جامعه را میزان توسعه‌یافتگی آن جامعه دانست و افزود: اگر جامعه‌ای در حوزه فرهنگ رشد و توسعه یابد در حوزه‌های دیگر هم این رشد امکان‌پذیر است.

 

حجت الاسلام علیزاده بابیان این که اسلام زیربنایی‌ترین مبنای توسعه را توسعه فرهنگ بر مبنای دین می‌داند، خاطرنشان کرد: اسلام دین کاملی است و همه ابعاد زندگی انسان را دربرمی‌گیرد اما شالوده اصلی و شاه‌بیت اسلام بعد فرهنگی است که ابعاد دیگر را در بر می‌گیرد.

 

وی با تأکید به این که در مسیر توسعه فرهنگی باید به دنبال عوامل فرهنگی باشیم، با اشاره به نقش فرهنگ بابیان این که بیشترین هشدار مقام معظم رهبری در بحث فرهنگی است، گفت: وقف یکی از عوامل مؤثر فرهنگی در ابعاد مختلف است و خود به‌تنهایی پیشرو توسعه فرهنگی است.

 

این مسؤول بابیان این که بخش عمده موقوفات در سراسر دنیای اسلام به مراکز علمی، دانشگاهی، حوزه علمیه و تکایا اختصاص دارد، اظهار داشت: بیش از 70 درصد از موقوفات مازندران در حوزه وقف سیدالشهدا است که نشان بارز مصداق فرهنگی است.

 

حجت الاسلام علیزاده بابیان این که در بین عموم مردم وقف به معنای خیرات است، گفت: وقف نقش عمده‌ای در گسترش علوم و فنون دارد اما متأسفانه اکثر مردم از خدمات وقف در حوزه علمی غافلند این در حالی است که ترویج و گسترش علم یکی از موضوعات مهم وقف است و بسیاری از انسان‌های بزرگ بر سر سفره وقف تحصیل کردند و از قبل وقف صاحب‌نام و نشان شدند.

 

وی با اشاره به تعداد موقوفات مازندران بابیان اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا سال 88 حدود شش هزار و 700 وقف جدید در کشور داشتیم، گفت: بدون توجه به مسائل سیاسی و حاشیه‌ای از سال 88 تا سه ماه گذشته نه هزار و 700 موقوفه داشتیم./950/202/ب3

ارسال نظرات