نگاهی به یک دهه فعالیت علمی و فرهنگی آيتالله نمازی در کاشان
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا در كاشان، تلاش شبانه روزي آيت الله نمازي در شهرستان کاشان، تدريس درس خارج در حوزه علمیه کاشان و قم، ديدارها و نشست هاي روزانه و بدون وقفه با مسؤولان و مديران شهرستان، نشست با گروه ها و احزاب و تشکل هاي سياسي، برگزاري هفتگي تفسير قرآن و درس اخلاق در دانشگاه، نماز عبادي سياسي جمعه و برنامه هاي ديگر، وی را يک شخصيت بزرگ و خستگي ناپذير معرفي کرده است.
اين شخصيت ارزنده كه نمادي از انصاف و دوري از افراط و بي اخلاقي است از زمان حضور خود در كاشان با تلاش شبانه روزي و بي وقفه و برگزاري نشست ها و جلسات به عنوان محور تمام گروه هاي سياسي و تشكل ها، زمينه ساز وحدت و اتحاد در كاشان شده است.
ساخت مصلي بزرگ و عظيم بقيه الله الاعظم کاشان و به تعبير خودش ‹‹اردوگاه ياران امام زمان›› از سوی سفير ولايت در کاشان، قطعا به عنوان يک اثر ماندگار در تاريخ دارالمومنين کاشان براي هميشه تاريخ خواهد درخشيد.
آيت الله نمازي همين كه خواسته رهبر معظم انقلاب را قبول کرد به كاشان بيايد نشان از جايگاه ولايت نزد ايشان دارد، وي همواره در دروس و سخنرانيها و خطبه هاي نماز جمعه در مصلي كاشان به ياد رهبر معظم انقلاب هستند و به فرمايشات ايشان اشاره ميکنند و ولايت پذيري از ويژگيهاي آيت الله نمازي است.
حضور آيت الله نمازي در كاشان و حوزه علميه این شهر بي ترديد يک نقطه عطف تاريخي است که برکات و ثمرات بسياري را به دنبال داشته است، آيت الله نمازي کتب و آثار بسياري را به نگارش در آورده است که براي حوزههاي علميه بسيار ارزشمند و مفيد است.
آيت الله نمازي همچنين از 26 تيرماه سال 86 درس هاي تفسير قرآن خود از حسينيه حضرت علي اكبر(ع) كاشان آغاز كرد و در ادامه در مسجد صادقيه، مسجد اعظم كرسي و اكنون در مسجد حضرت قائم(عج) بلوار شهيد مطهري كاشان سيصد و هجدهمين جلسه تفسير قرآن وی دوشنبه هر هفته برگزار شده است و تاكنون 4 جلد از تفسير ‹‹هدي›› وی به چاپ رسيده و جلد پنجم نيز آماده شده است.
هفته گذشته مسؤولان اصفهان در يك اقدام قابل تقدير براي تجليل از زحمات و مقام آيت الله مظاهري مراسم نكوداشتي را با حضور شخصيت هاي مهم حوزه و دانشگاه و كشور برگزار كردند و خدمات اين عالم بزرگوار كه براي خدمت به همشهريانش حوزه علمیه قم را رها و به زادگاهش اصفهان هجرت كرد، برگزار كردند.
هجرت آيت الله نمازي در سال 85 از قم به كاشان در حالي انجام شد كه وی كاشاني نيست اما بنا به خواسته رهبر معظم انقلاب به كاشان هجرت كرد و امروز يك دهه از حضور پر خير و بركت وی در دارالمومنين كاشان مي گذرد و چه به جا است مسؤولان شهرستان كاشان از هم اكنون در تدارك برگزاري كنگره نكوداشت و تجليل از مقام سفير ولايت در كاشان باشند.
هر چند كه شايد آيت الله نمازي راضي به برگزاري مراسم نكوداشت نباشد و رضايت ندهد، اما با برگزاري مراسم نكوداشت براي سفير ولايت در كاشان مي توانيم گوشهاي از ارادت خود را به وی نشان دهيم و ثابتكنيم همواره قدردان علما و بزرگان خود هستيم.
آيت الله عبدالنبي نمازي متولد 1324 هجري شمسي در بوشهر است كه از ابتداي پيروزي انقلاب مسؤوليت هايي را به عنوان قاضي شرع دادگاه هاي انقلاب اسلامي غرب کشور، حاکم شرع دادگاه انقلاب اسلامي کرمانشاه، قصرشيرين، سر پل ذهاب، رييس دادگاه نظامي سازمان قضايي نيروهاي مسلح غرب کشور، نماينده حضرت امام خميني در سپاه منطقه دو کشوري استانهاي اصفهان، يزد و چهار محال و بختياري و نماينده حضرت امام در اطلاعات کل سپاه از جمله مسؤوليتهاي وی است.
نماينده ولي فقيه در كاشان همچنين مسؤوليت دفتر تاييد ضوابط شرعي نمايندگي حضرت امام خميني در سپاه، مسؤول بخش آمار و بررسي شوراي مديريت حوزه علميه قم عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، عضو هيأت مديره مرکز جهاني علوم اسلامي با حکم رهبر معظم انقلاب، عضو هیأت مديره حوزه هاي علميه خارج کشور با حکم رهبر معظم انقلاب، رييس سازمان آموزشهاي عقيدتي، سياسي کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با حکم رهبر معظم انقلاب، نماينده مجلس خبرگان رهبري در دوره دوم و سوم از استان بوشهر، دادستان کل کشور، نماينده مجلس خبرگان رهبري از استان تهران دوره چهارم، نماينده مقام معظم رهبري و امام جمعه کاشان از سال 85 تا کنون و رييس حوزه علميه کاشان از ديگر مسؤوليتهاي آيت الله نمازي است.
آيت الله نمازي در نجف اشرف از محضر عالمان نامداري از جمله، مرحوم آيتالله حاج شيخ محمد حسين موحد نجف آبادي، مرحوم آيتالله حاج شيخ كاظم تبريزي، مرحوم آيتالله حاج شيخ صدرا بادكوبهاي، مرحوم آيتالله العظمي سيد عبدالعلي سبزواري و آيتالله حاج شيخ علي آزاد قزويني بهره برد.
وی همچنين در حوزه علميه قم سمت شاگردي عالماني از جمله مرحوم آيتالله العظمي حاج شيخ محمد علي اراكي، مرحوم آيتالله العظمي حاج ميرزا هاشم آملي، مرحوم آيتالله العظمي حاج سيد علي علامه فاني اصفهاني، مرحوم آيتالله العظمي حاج سيد محمد رضا گلپايگاني را در‹‹فقه و اصول›› و همچنين مرحوم آيتالله حاج آقا رضا صدر و آيتالله حاج شيخ محمد محمدي گيلاني در ‹‹فلسفه›› را بر عهده داشته است.
آيت الله نمازي همچنين فعاليتهاي علمي ارزشمندي را دارد كه در زمينه تأليفات مي توان به، رساله في وجوب صلاه الجمعه، مصباح الشريعه في شرح تحرير الوسيله كتاب الخمس، مصباح الشريعه في شرح تحرير الوسيله كتاب الاجتهاد و التقليد، مصباح الشريعه في شرح تحرير الوسيله كتاب صلاه المسافر، مصباح الشريعه في شرح تحرير الوسيله كتاب الصوم، گناه و آثار آن، معرفه الله، ولايت فقيه، پاسخ به شبهات پيرامون ولايت فقيه، رسالهاي در اخلاص، صفات و شرايط رهبري در اسلام، تفسير هدي در 5 جلد، معاد از ديدگاه قرآن و روايات، زندگي سياسي امام سجاد(ع) اشاره كرد.
آيت الله نمازي، تحقيقات وسيعي را از جمله تفسير سوره مباركه والعصر، رساله در ولايت و مرجعيت، تقريرات فقه و اصول درس مرحوم حضرت آيتالله العظمي اراكي (ره) تقريرات فقه و اصول درس مرحوم حضرت آيتالله العظمي ميرزا هاشم آملي (ره) تقريرات اصول درس مرحوم حضرت آيتالله العظمي علامه فاني اصفهاني (ره) تقريرات فقه بحث قضاوت مرحوم حضرت آيتالله العظمي سيد عبد الاعلي سبزواري (ره) حاشيه بر بيع مكاسب و سه جزوه در علم صرف و نحو دارد.
آيت الله نمازي در دوران دفاع مقدس نيز حضور فعالي در جبهه داشت و از سال 1360 كه در سپاه پاسداران مسؤوليت پذيرفت، در اكثر عملياتها از جمله عمليات رمضان، عمليات محرم، عمليات والفجر مقدماتي، عمليات بدر، عمليات خيبر، عمليات فتح (فاو) عمليات كربلاي 4، عمليات كربلاي 5، عمليات حلبچه و عمليات مرصاد شركت داشت و در يكي از عمليات ها در بمباران شيميايي دشمن از ناحيه چشم مجروح شد و هنوز هم آثار مجروحيت ناشي از بمباران شيميايي را دارد و در يك عمليات ديگر در بمباران هواپيماهاي عراقي از ناحيه كتف و پهلو مجروح شد./201/1307/ب1