خاستگاه اصلی تولید و اشتغال، روستا است
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شبستان، حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی کانون های مساجد کشور، امروز (14 تیر) به خبرنگار خبرگزاری در ساری گفت: برگزاری افتتاحیه طرح اوقات فراغت تابستان به صورت کشوری و در روستا، چند پیام مهم دارد.
وی اظهار کرد: پیام اول اینکه روستاها به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به جایگاهی رسیدند که نه تنها توانایی دارند یک اتفاق مهم و فراگیر در حد یک روستا، بخش و شهرستان را رقم بزنند بلکه می توانند حتی اتفاقات ملی را میزبانی کنند و این مهم به برکت جمهوری اسلامی ایران به دست آمده و مساجد روستایی، به اندازه ای قوت پیدا کردند که با اقتدار و شکوه برنامه های کشوری را میزبانی می کنند.
حجت الاسلام سلیمانی بیان کرد: تمام کارهای ملی نباید در پایتخت و کلانشهرها، برگزار شود و مهم تر از آن نه فقط در مقام بیان بلکه در عمل باید این مهم را انجام دهیم و برگزاری طرح ملی آسمانی ها در روستا ی کارمزد در همین راستاست.
وی ابراز کرد: نکته بعدی محوریت مسجد در روستا است. به عبارتی، مسجد مهم ترین مرکز ثقل و پایگاه ریشه دار دینی و فرهنگی در روستاست .
حجت الاسلام سلیمانی گفت: نکته مهم بعدی اینکه اوقات فراغت جوانان و نوجوانان در روستا به کار و تلاش، گره خورده است و اوقات فراغت با اشتغال مفید برای آنها، تعریف می شود و در سالی که مزین به سال تولید و اشتغال است بنابراین اوقات فراغت در روستا می تواند به همراه خود، منجر به تولید و اشتغال شود که خاستگاه اصلی آن نیز روستا، محسوب می شود.
وی اظهار کرد: در برنامه ریزی های اوقات فراغت، می طلبد که به تربیت مسجدی جوانان و نوجوانان، پرداخته شود و هدف اصلی باید پرداختن به این مهم باشد که کانون های فرهنگی و هنری مساجد جهت رسیدن به این اصل اساسی، در طول سال برنامه های بسیاری را در دستور کار دارند.
حجت الاسلام سلیمانی درباره اینکه تا چه میزان به کاهش آسیب های اجتماعی در طرح اوقات فراغت تابستان توجه شده است، بیان کرد: فاصله گرفتن از مسجد، نتیجه آن آسیب های اجتماعی است و در بررسی ها، ثابت شده که شخصی که با مسجد، پیوند دارد بسیار کمتر به آسیب های اجتماعی، گرفتار می شود.
وی ابراز کرد: در موضوع ایثار و شهادت، بیش از 90 درصد افرادی که به این درجه رسیدند با مسجد، ارتباط تنگاتنگ داشتندو حتی در اتفاقاتی نظیر زلزله که در خط مقدم کمک رسانی به زلزله زدگان، مسجدی ها حضور دارند. پس می بینیم ارتباط با مسجد نتیجه اش می شود فضائل اخلاقی و انس با ارزش ها و فاصله گرفتن از مسجد مساوی می شود با در معرض آسیب های اجتماعی قرار گرفتن.
حجت الاسلام سلیمانی گفت: در تابستان هر چه که غنی سازی اوقات فراغت با مسجد، پیوند بخورد و این پایگاه الهی، فعال تر ظاهر شود به همان نسبت آسیب های اجتماعی آن، کمتر است.
وی درباره تاثیراینگونه اقدامات بر توسعه فعالیت های فرهنگی در روستاها، اظهار کرد: این برنامه ها، روستاییان را امیدوارتر می کند و احساس می کنند که دیده می شوند و هنگامی که روستانشینان ببینند که کارها و فعالیت های روستایی دیده می شود، خود نیز به آن، اهمیت ویژه ای می دهند.
حجت الاسلام سلیمانی بیان کرد: با توجه به برگزاری چند جشنواره در روستاهای کردر هرمزگان، روتان سیریک و کورده لار و مقایسه آن قبل از برگزاری برنامه ملی در آن مکان ها، در حال حاضر این روستاها، بسیار توسعه پیدا کرده اند و هرسال، توسعه بیشتری پیدا می کنند.
وی گفت: در توسعه هدفمند در روستا، تمام دستگاه ها باید در کنار یکدیگر باشند و برکت واقعی این است که دستگاه ها و ادارات مختلف در یک سند مشترک، کار را جلو ببرند./۱۳۲۵//۱۰۲/خ