هدف از تکرار مفید در آیات قرآن اثر گذاری تربیتی است
![حجت الاسلام والمسلمین حمید ملکی](/Original/1396/06/20/IMG22354133.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین حمید ملکی، معاون تهذیب حوزه های علمیه امروز در آستان مقدس حضرت معصومه(س)با بيان اين كه نام و القاب سوره هاي قرآن کریم از سوی خداوند انتخاب شده است، گفت: برای نمونه به این علت سوره یاسین را قلب قرآن کریم نامیده اند که بیشتر معارف اعتقادی در این سوره بیان شده و مانند قلب که خون را به سایر اندام پمپاژ می کند تمامی معارف اعتقادی نیز از سوره یاسین به سایر سور قرآن کریم در جریان است.
وی افزود: همچنین باید دقت کرد که نامگذاری سور قرآنی براساس محتوا یا وقایعی که در آن بیان شده از سوی خداوند انتخاب شده و به پیامبر ابلاغ شده است.
کارشناس رادیو معارف خاطرنشان کرد: بعضی از داستان ها مانند داستان رانده شدن شیطان از بهشت و عدم سجده او به حضرت آدم(ع) در آیات زیادی از سوره های قرآن کریم تکرار شده و علت این تکرار اشتباه یا تکرار در نگارش نیست؛ بلکه یک سوره با« بسم الله» آغاز شده و با «بسم الله» سوره بعد تمام می شود.
وی افزود: همچنین در بعضی از مواقع خداوند سبحان به این دلیل که توطئه و کینه منافقان را نسبت به آیات قرآن کریم و قرآن کریم خنثی کند بعضی از آیات سور مکی را در سور مدنی بیان می فرماید و باید توجه داشت که تکرار بعضی از رخدادها در قرآن گویای حکمت الهی است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: قرآن کتابی آسمانی است و چینش آیات آن نیز آسمانی بوده و پیامبر(ص) از جانب خود چیزی به آیات قرآن کریم اضافه نکرده است.
حجت الاسلام والمسلمین ملکی ادامه داد: تکرار مفید و تکرار تأثیر گذار یکی از اعجازهای قرآن کریم است که بشری نبودن و معجزه بودن این کتاب را به اثبات می رساند.
معاون تهذیب حوزه های علمیه قرآن کریم را کتاب تربیت انسان ها عنوان کرد و گفت: قرآن کتاب تربیت است و به همین دلیل بعضی از رخدادها مانند داستان قارون و داستان زندگانی حضرت موسی(ع) و ماجرای سجده کردن شیطان به حضرت آدم(ع) ر ا به صورت مکرر برای مخاطبان و جامعه ایمامی تکرار می کند زیرا تکرار موجب تربیت می شود و مستمر شنیدن یک چیز از سوی بزرگی مانند خداوند می تواند موجب تربیت و اثر گذاری کلام خداوند در مخاطب و تلاوت کننده قرآن کریم باشد./۹۶۸/پ۲۰۲/ج