برخی برنامهریزیها و قوانین بیعدالتی را گسترش میدهد
محمد قمی نماینده مردم پاکدشت در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به اصل عدل در اصول اسلامی گفت: هدف بعثت پیامبران «لیقوم الناس بالقسط» است؛ یعنی خداوند عدالت و قسط را از اهداف بعثت پیامبران میداند.
وی با اشاره به حدیث «الملک یبقی مع الکفر و لا یبقی مع الظلم» اظهار داشت: اگر عدالت در جامعهای حاکم باشد قوام و دوام خواهد یافت؛ همه زندگی امیرالمؤمنین (ع) مبارزه برای دستیابی به عدالت بود؛ امام خمینی (ره) نیز برای عدالت قیام کردند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بشر عادی را در اقامه عدل ناتوان توصیف کرد و ابراز داشت: ما نمیتوانیم عدالت را به معنای واقعی خود پیاده کنیم، بلکه میتوانیم در این مسیر حرکت کنیم؛ و البته نباید در این مسیر از هیچ کوششی دریغ بورزیم.
قمی لازمه اقامه کردن عدل را عادل بودن مجریان آن دانست و تصریح کرد: مسؤولان باید عدالت را اول از خود شروع و بعد جامعه را به آن سمت هدایت کنند؛ یکی از دلایل عمده ناتوانی در اجرای عدالت این است که مسؤولان عدالت را دوست دارند اما نمیپذیرند.
وی ادامه داد: همه در گفتههای خود به دنبال دستیابی به عدالت هستند اما به صورت جدی به سراغ آن نمیروند؛ برخی به دلیل دنیاطلبی، برخی نیز باور ندارند که رزق دنیوی نیز به وسیله خداوند تأمین میشود؛ برخی حرص میزنند؛ و برخی مدام به دنبال جمع آوری مال هستند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مسؤولان سه قوه را مسؤول اجرای عدالت دانست و افزود: برنامهریزیهای ما بر محور عدالت نیست؛ به طور طبیعی وقتی قانون عدالتمحور نباشد فاصله طبقاتی و ظلم زیاد میشود و بیعدالتی باعث میشود که ریشههای حکومت را از بین ببرد و مشکلات فراوانی برای مردم ایجاد کند؛ مردم از درآمد پایین ناراحت نیستند بلکه از تبعیض و فاصله طبقاتی رنج میبرند./836/ت۳۰۲/ق