تحویل زیر دریایی های «غدیر» به ناوگان نیروی دریایی ارتش
به گزارش خبرگزاری رسا، سردار سرتیپ پاسدار قاسم تقی زاده جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، در این مراسم با گرامیداشت هفتم آذر روز نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران و یادآوری حماسه آفرینی های دریادلان خستگی ناپذیر این نیرو گفت: بحمدالله امروز و بمناسبت روز افتخار آفرین نیروی دریایی ارتش 2 زیر دریایی کلاس غدیر 955 ساخته شده و زیر دریایی 942 که تعمیر اساسی آن به اتمام رسیده است تحویل ناوتیپ زیر سطحی نیروی دریایی راهبردی ارتش شد .
سردار سرتیپ قاسم تقی زاده گفت : در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و تدابیر فرماندهی معظم کل قوا(مدظله العالی) زیردریایی های کلاس غدیراز نوع زیردریایی های بهینه شده جهت ارتقاء قدرت رزمی و افزایش توان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران است که به نیروی دریایی تحویل و آماده الحاق به ناوتیپ زیرسطحی نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران شده است.
وی با اشاره به اهمیت خلیج فارس از بعد نظامی و سیاسی و تلاش دولت های منطقه ای و فرامنطقه ای برای دستیابی به این منطقه بیان کرد: امنیت حاکم بر حدود و ثغور ایران اسلامی به مدد حضور ناوگان قدرتمند نظامی و امنیتی و بهره مندی از تجهیزات پیشرفته سطحی و زیر سطحی، آب های این سرزمین را از دست متخاصمان و بد اندیشان بی نصیب گذاشته است.
وی در همین زمینه افزود: نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران ، با همه جانبه نگری از توان لازم و كافي براي پاسخگويي به هرگونه تهديد اعم از"منطقهاي و فرامنطقهاي" و برقراری آرامش و امنیت برای کشورمان از آمادگی و قدرت بازدارنگی مناسبی برخوردار است و بر این اساس تجهيز و ارتقاء همیشگی توان رزم دريايي كشور در ناوگان زير سطحي به امري حياتي و سرنوشتساز تبديل شده است.
جانشین وزیر دفاع با اشاره به جایگاه و اهمیت راهبردی زیر دریایی ها در حوزه دفاعی و امنیتی کشور اظهار داشت: امتياز برجسته ی این دستاورد راهبردی پنهان ماندن از ديد شناورهای زیر سطحی بیگانه است و می تواند برابر اصل غافلگیری در محیط های ناهمگن دریا ، به عنوان یک شکارچی مخوف هر متجاوزی را مورد هدف و اصابت قرار دهد.
وی در همین زمینه افزود: زیردریایی یک سلاح استراتژیک ،پیشرفته و غیر متعارف است و از نظر طراحان و سازندگان، زیر دریایی آیینه ی تمام نمای پیشرفت علوم و تکنولوژی و صنعت می باشد که بخش مهمی از پیشرفت صنعتی و اقتصادی کشورها و توان رقابت آن ها در زمان کنونی مدیون انتقال علــوم و صنایع زیردریایــی به بخش صنعت و اقتصــاد آن کشورهــا است.
سرتیپ پاسدار تقی زاده گفت: سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از نظر دانش و فناوری به مرحله ای رسیده است که می تواند با برنامه ریزی هدفمند ، انواع زیردریایی را در کلاس های مختلف وبرای مقاصد گوناگون مانند هجومی، گشتی شناسایی، نفربر، تحقیقاتی، تفریحی ساخته و راهی دریاهای نیلگون شمال و جنوب کشور نماید.
سردار تقی زاده در توضیح زیر دریایی «غدیر» اظهار داشت: زیردریایی غــدیر به منظور انجام عملیات در آب های کم عمــق یک زیر دریایی منحصر به فرد است چرا که اجرای عملیات برای زیردریایی های دیگر همواره با مشکل و مخاطراتی همراه است.
جانشین وزیر دفاع در توضیح مشخصات «غدیر» بیان کرد: این زیردریایی داری 120 تن وزن و 30متر طول می باشد.
وی سیستم تحرک و رانش،سیستم انتقال قدرت و گیربکس ،سامانه یکپارچه سیستم و سلاح ،سامانه یکپارچه سوناری ،سامانه پریسکوپ ،سامانه رادار،سامانه هدایت و ناوبری وسامانه مدیریت نبرد را از مشخصات ویژه زیر دریایی«غدیر» عنوان کرد.
سردار تقی زاده هچنین در خصوص زیر دریایی تعمیر شده غدیر گفت: تعمیرات اساسی این زیر دریایی از فروردین سال 97 با تشکیل کارگروه های تخصصی مختلف بر روی کلیه سیستم ها و سامانه ها و تجهیزات انجام و پس از تعمیر مجدد بر روی شناور نصب و در ادامه تست های غوص عمیق در سامانه شبیه سازی و همچنین تست های دریانوردی با موفقیت انجام شد.