جایگاه حسادت در اخلاق و تاریخ بشریت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، کارشناس مذهبی، بعد از ظهر امروز در حرم مطهر رضوی به تبیین حسادت و مذمت آن در قرآن و روایات اشاره کرد.
وی با بیان این که مسأله حسادت خاص است و نسبت به دیگر عیب ها از قبیل خساست، و دیگر معاصی فرق دارد که باید جدی گرفت و نباید با دیگر صفات مقایسه کرد، البته هر کدام به جای خود ضربه می زند.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان افزود: حسادت در اخلاق، دیانت، معنویت و در تاریخ بشر دارای جایگاه ویژه و مهم است، حتی در برخی از روایات است که انبیا الهی نیز دچار این مشکل می شوند البته امام خمینی(ره) در خصوص حسادت انبیاء می فرماید:« شاید منظور از حسادت در مورد انبیا غبطه باشد.»
کارشناس مذهبی گفت: مومنین وقتی می خواهند وارد بهشت شوند، همگی از چشمه ای که زیر درختی است، آب می نوشند و این آب حسادت را در مومنین را از بین می برد.
وی اصل حسادت را در صورت استفاده صحیح، مفید دانست و اظهار کرد: اصل حسادت به انسان کمک می کند تا تمایز و تفاوت خود با دیگران را تشخیص و حس رقابت پیش آید بنابراین استفاده خوب از این اصل موضوع رقابت و مسابقه است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان با بیان این که حسادت مانع ولایت مداری می شود، ابراز کرد: حسادت بسیار پیچیده است و بسیاری از عکس العمل منفی نسبت به زیارت و شعائر مذهبی ریشه در حسادت دارد.
حسادت ریشه مخالفت برخی از افراد و جریان ها با رهبری است
کارشناس مذهبی ریشه مخالفت برخی از افراد و جریان ها با رهبری را حسادت بیان کرد و گفت: در عرصه سیاسی جمهوری اسلامی ایران برخی محبوبیت رهبر معظم انقلاب را می بینند و حسادت و دشمنی می کنند همچنین برخی مشکلاتی را که ربطی به ایشان ندارد به خاطر حسادت خود به ایشان ربط می دهند.
وی ابراز کرد: حسادت ایمان را می سوزاند، همه در معرض امتحان حسادت هستند، بدترین نوع حسادت حسات معنوی است و این امتحان عجیب خدا است.
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان به راهکارهای مقابله با حسادت اشاره کرد و گفت: قرآن، ذکر، نماز، تلقین، توجه و ذکر مصیبت راه حل از بین رفتن حسادت است.
کارشناس مذهبی اظهار کرد: خواندن سوره حمد نمونه ای از خشوع و مقابله با حسادت است همچنین مومن با تشرف به حرم اهل بیت و توسل به ایشان، تکبر و حسادت را در خود از بین می برد./864/پ202/ب1