۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۶:۴۳
کد خبر: ۷۸۰۸۸۲

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی
در نشست ستاد جوانی جمعیت گیلان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه حفظ نسل آینده نیازمند اقدام فوری است، از دانشگاه‌ها به‌عنوان سنگر اصلی مقابله با بحران جمعیتی یاد کرد.

محمدتقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان امروز در نشست ستاد جوانی جمعیت و حمایت از خانواده استان که با حضور جمعی از مسئولان و فعالان حوزه سلامت و خانواده در سالن اجلاس ریاست دانشگاه برگزار شد، با استناد به آیه ۲۱ سوره روم، نقش الهی ازدواج و فرزندآوری در آرامش روانی و اجتماعی جامعه را یادآور شد و اظهار کرد: از نشانه‌های پروردگار، آفرینش همسر برای ایجاد آرامش، مودت و رحمت در زندگی است؛ جامعه‌ی سالم از خانواده‌ی سالم آغاز می‌شود.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیأت دولت مبنی بر خطر پیری جمعیت و تأکید بر اقدام فوری، افزود: مسئله جوانی جمعیت، امروز از اولویت‌های قطعی و بی‌بدیل وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه‌های علوم پزشکی است و بایستی با تمام ظرفیت علمی، فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی، این مأموریت را به سرانجام رساند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به نصح صریح مقام عالی وزارت بهداشت پیرامون جوانی جمعیت، گفت: وزیر بهداشت از دانشگاه‌ها به عنوان پیش‌قراولان صیانت از سرمایه انسانی کشور یاد کرده و جوانی جمعیت را از مهم‌ترین مطالباتش از دانشگاه‌های علوم پزشکی برشمرده است.

آشوبی همچنین با تشریح ابعاد قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با پشتوانه علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی به تصویب رسیده، به ویژگی‌های این قانون همچون ترغیب و تسهیل ازدواج بهنگام، فرزندآوری متعدد و اعطای امتیازات ویژه به مادران و خانواده‌ها اشاره کرد.

وی افزود: این قانون با تأمین منابع مالی و تعیین مجازات مستنکفین، ضمانت اجرایی مشخصی دارد و مخاطبان آن شامل همه مادران باردار، شاغل، خانه‌دار و دانشجو و نیز خانواده‌های دارای فرزندان دوم، سوم و چندقلو می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از «توقف سقوط آزاد نرخ موالید در کشور» به‌عنوان یکی از نشانه‌های موفقیت اجرای این قانون در سه سال اخیر یاد کرد و افزود: «مرکز نفس» که به‌صورت کشوری و از جمله در گیلان با هدف نجات جان جنین‌های در معرض سقط شکل گرفته، نمونه‌ای موفق از ورود ساختاری به حوزه فرهنگ‌سازی، شناسایی، حمایت روانی و رفاهی از مادران و دخالت موثر ماماها، پزشکان و داروسازان در این عرصه است و باید با شتاب و قوت بیشتری در استان دنبال شود.

 آشوبی هدف اصلی این اقدامات را جلوگیری از سقط عمدی دانست و افزود: اگر در این مسیر کوتاهی کنیم، آیندگان ما را به‌خاطر خاموش شدن چراغ خانه‌ها و مدارس سرزنش خواهند کرد.

ارسال نظرات