تشریح اقدامات و درخواستهای خوزستان برای اربعین۱۴۰۴

به گزارش خبرگزاری رسا در خوزستان، در نشست وبیناری ستاد مرکزی اربعین که به ریاست علیاکبر پورجمشیدیان، معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور و با حضور استانداران استانهای مرزی برگزار شد، سید محمدرضا موالیزاده، استاندار خوزستان، گزارشی مفصل از وضعیت آمادگی استان برای میزبانی زائران اربعین ارائه کرد.
اعتبارات تخصیصیافته؛ از پارکینگ تا برق مرزها
وی با اشاره به حمایتهای مالی دولت، از ابلاغ ۱۶۹ میلیارد تومان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی و ۱۷ میلیارد تومان از وزارت کشور خبر داد. این اعتبارات برای بخشهایی همچون پارکینگها، تأمین آب، احداث مخزن ۲۵۰۰ مترمکعبی در چذابه، و برق پایانههای مرزی اختصاص یافته است.
پیشرفت پروژه راهآهن شلمچه
استاندار خوزستان با تشریح جزئیات پروژه راهآهن شلمچه اظهار داشت: احداث ۱۵ خط ریلی در دستور کار است که ۶ خط در پایانه مرزی و ۹ خط پشتیبان خواهد بود. همچنین تا آغاز مراسم اربعین، یک سکو، دو خط ریلی و سایهبان با سیستم سرمایشی سلولوزی آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وضعیت مطالبات، راهها و سردخانهها
موالیزاده به مطالبات معوق کارخانههای یخسازی و شهرداریها اشاره و خواستار پرداخت آنها شد. از مجموع ۲۳۰ میلیارد تومان مطالبات شهرداریها، تاکنون فقط ۷۰ میلیارد پرداخت شده است.
وی همچنین خواستار تخصیص اعتبار برای بهسازی جاده امام رضا (ع) در مرز شلمچه شد؛ جادهای ۱۳ کیلومتری که به گفته او، از اهمیت بالایی در اتصال به محور اهواز – خرمشهر برخوردار است.
در همین راستا، ۲۰ میلیارد تومان برای روشنایی و نصب نیوجرسیها اختصاص یافته است.
مدیریت اتباع خارجی و زیرساختهای بهداشتی
به گفته استاندار، سال گذشته ۳۰۰ هزار تبعه خارجی (۱۰۰ هزار مقیم و ۲۰۰ هزار غیرمقیم) از مرزهای استان تردد کردند. او پیشنهاد کرد ساماندهی این گروه در شهرهای داخلی کشور انجام شود تا فشار کمتری بر مرزها وارد آید.
موالیزاده همچنین خواستار افزایش اتاقهای سرد (از ۷ اتاق در چذابه و ۱۰ اتاق در شلمچه) و اختصاص بودجه برای تعمیر ۲۵۰ دستگاه آمبولانس خارج از سرویس شد تا پاسخگویی به شرایط بهداشتی و گرمای شدید ممکن باشد.
پیشنهاد برگزاری اجلاس بینالمللی راهپیمایی اربعین در اهواز
در پایان این نشست، استاندار خوزستان از طرح میزبانی "اولین اجلاس بینالمللی راهپیمایی اربعین حسینی" در روز دوشنبه ۳۱ تیرماه در اهواز خبر داد.
به گفته وی، این اجلاس با حضور مسئولان عراقی (استانداران، فرماندهان مرزی و وزرا)، سفرای کشورهای همسایه، و مسئولان ایرانی، میتواند به تقویت دیپلماسی اربعین و هماهنگیهای اجرایی کمک قابل توجهی کند.
وی تأکید کرد: ساختار اجلاس و کمیسیونهای تخصصی آن از پیش طراحی شده و آمادگی کامل برای میزبانی این رویداد بینالمللی در اهواز وجود دارد.