نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق؛ نماد اراده ملی در توسعه انرژیهای پاک است

به گزارش خبرگزاری رسا در اصفهان، سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، در آیین بهرهبرداری از فاز نخست بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور گفت: در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر، فاز اول پروژه عظیم نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات به بهرهبرداری با دستور رییس جمهور به بهرهبرداری رسید.
وی در ادامه افزود: این پروژه که توسط گروه فولاد مبارکه و با سرمایهگذاری بیش از ۶۰ میلیون یورو اجرا شده، نمادی از توانمندی ملی در عرصه فناوری و مهندسی انرژیهای پاک است.
وزیر صمت تصریح کرد: نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق با ظرفیت نهایی ۶۰۰ مگاوات، یکی از بزرگترین طرحهای انرژی تجدیدپذیر در کشور محسوب میشود که در فاز نهایی، وسعتی بالغ بر ۱۲۰۰ هکتار خواهد داشت، بهرهبرداری از این پروژه در سال سرمایهگذاری برای تولید، گامی بلند در راستای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای و تقویت امنیت انرژی کشور است.
وی بومیسازی ۴۰ درصدی تجهیزات این نیروگاه را نمایشی از توان متخصصان داخلی برشمرد و اظهار کرد: از ویژگیهای برجسته این طرح استفاده از متخصصان داخلی است که نشاندهنده ظرفیت بالای فنی و مهندسی ایران در حوزه انرژیهای پاک میباشد.
مشارکت شرکتهای دانشبنیان و پیمانکاران داخلی
اتابک با تقدیر از شرکتهای مهندسی مشاور این پروژه به عنوان پیمانکار و مجری طرح، بیان کرد: این مجموعهها نقش کلیدی در اجرای موفق این فاز ایفا کردهاند و تلاشهای متعهدانه مهندسان، کارکنان و مدیران فولاد مبارکه نیز در به ثمر نشستن این پروژه ملی، قابل تقدیر است.
وزیر صمت با اشاره با اینکه این پروژه علاوه بر تأمین بخشی از نیاز انرژی کشور، موجب افزایش اشتغال و تقویت اقتصاد منطقه شده است،اظهار کرد: همچنین، نیروگاه آفتاب شرق فراتر از تولید برق، آیندهای پاک و پایدار برای نسلهای آینده ایران رقم خواهد زد.
وی ضمن تقدیر از دستاندرکاران پروژه در مراسم بهرهبرداری از این طرح، از زحمات تمامی عوامل اجرایی، طراحی و تأمین پروژه، گفت: نیروگاه خورشیدی آفتاب شرق نهتنها گامی بلند در مسیر توسعه انرژیهای پاک است، بلکه نشاندهنده عزم ملی برای دستیابی به استقلال انرژی و حفظ محیط زیست میباشد، این موفقیت، الگویی برای پروژههای آینده در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر خواهد بود.
در ادامه این مراسم مهدی جمالینژاد، استاندار اصفهان، از امضای تفاهمنامهای مهم خبر داد که بر اساس آن، استان اصفهان با افزودن ۵,۳۰۰ مگاوات برق به ظرفیت تولید برق کشور، جهش ۳۰ درصدی در تولید انرژی خورشیدی کشور خواهد داشت و گفت: این پروژهها تا سال ۱۴۰۷ به بهرهبرداری خواهند رسید.
وی با تأکید بر عملیاتی بودن این پروژهها، خاطرنشان کرد: استان اصفهان در هفتههای آینده شاهد افتتاح پروژههای عمرانی بزرگ و ارزشمندی خواهد بود که بسیاری از آنها پروژههای چندین ساله با هزینههای میلیاردی بوده و به مرحله نهایی رسیدهاند.
جمالینژاد با بیان اینکه شهرستانهای دهاقان و برخوار در هفته آینده میزبان مراسم افتتاح پروژههای مهمی خواهند بود، افزود: این پروژهها تنها در حد حرف و تفاهمنامه نیستند بلکه به صورت عملی در حال اجرا هستند و آیندهای روشن برای استان اصفهان و کشور رقم خواهند زد.
استاندار اصفهان در پایان گفت: با این پروژهها، استان اصفهان به قطب جدیدی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل خواهد شد و این حرکت، گامی بزرگ در راستای توسعه پایدار کشور است./1304/