۱۶ شهريور ۱۳۸۹ - ۰۱:۳۲
کد خبر: ۸۵۹۰۳
بخش پایانی/آیت الله مصباح یزدی:

دنیا گرایی بزرگ ترین سد کمال و سعادت انسان است

خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دنیا گرایی و وابستگی به دنیا را سد بزرگی در مسیر کمال و سعادت انسان دانست و تاکید کرد: تعلق به دنیا و دنیا گرایی بسیار خطرناک است و اگر این گرایش در انسان رشد کند می توان ما را به کفر بکشاند، همانطور که بسیاری از مردم را به این مهلکه کشانده است.
آيت الله محمد تقي مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمد تقی مصباح یزدی، رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو مجلس خبرگان رهبری دوشنبه شب، در ادامه بحث تفسیر خطبه فدکیه که در دفتر مقام معظم رهبری در قم برگزار شد، یکسونگری را در دین مبین اسلام، امری مذموم و غیرقابل قبول دانست و با بیان اینکه انسان موجودی چند بعدی است تاکید کرد: انسان در همه ابعاد وجودی خود باید به سوی خدا در حرکت باشد.

وی گفت: باید توجه کنیم که دل ما متوجه به خدا باشد، اگر انسان به یک دسته از عبادات خدا توجه کند، تک بعدی بار خواهد آمد؛ تکیه زیاد روی یک مساله انسان را به موجودی ناموزون بدل می کند و این موضوع مرضی خدا و ائمه اطهار(ع) نیست.

آیت الله مصباح یزدی اظهار داشت: انسان تنها از راه ذکر به کمال نمی رسد، از دیدگاه آموزه های دینی و مکتب اهل بیت(ع) باید از تمام اندام ها، قوای جسمی و فکری برای بندگی خدا استفاده کرد و توجه داشت که عبادت معبود بالاترین ارزش است.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه ارزش های اسلامی تنها به یک بعد از ابعاد زندگی و وجودی انسان منحصر نیست گفت: هر حکم الهی یک حکمت عام و یک حکمت خاص دارد، به عنوان مثال حکمت زکات در اسلام تذکیه نفس، تکامل روح و افزایش رزق و روزی است.

عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: برخلاف تصور منکرین و مادی گرایان، فلسفه خلقت انسان لذت گرایی و استفاده از نعمت های دنیوی نیست، روح مادی گرایی انسان را به کمال و سعادت نمی رساند و باید توجه داشت که همه دار دنیا و ما هم فیها خالدون آن توشه ای برای آخرت است که اگر از آن درست استفاده و بهره برداری کردیم در قیامت خیال مان راحت خواهد بود و الا شرایط متفاوت است.

وی تاکید کرد: اقتضای طبیعی این نوع نگرش این است که به دنیا به عنوان ابزار نگریسته شود، کسی که این باور و نگرش را داشته باشد سعی می کند به اندازه ای غذا بخورد که بتواند وظایف و رسالت های خود را به خوبی انجام دهد.

آیت الله مصباح یزدی، منشا پیدایش گرایش تجرد گرایی و لذت گرایی را مغرب زمین دانست و ابراز داشت: لذت گرایان تنها به منافع زودگذر و کوتاه مدت فکر می کنند و تنها به دنبال تامین خواسته ها و هواهای نفسانی خود هستند.

وی تصریح کرد: برخی از جوانان ما چندین ساعت از وقت خود را در شبانه روز صرف آرایش و تیپ و قیافه خود می کنند و ساعت های پای آینه وقت تلف می کنند، اینها مطلوب برایشان ظاهر و دنیای ظاهری است والا اینهمه وقت صرف نمی کردند.

آیت الله مصباح یزدی افزود: البته پول درآوردن و زحمت کشیدن برای کسب درآمد در دنیا امری نکوهش شده نیست، آنچه مذموم و ناپسند است این است که انسان به دنیا و مظاهر مادی و ظاهری آن دلبسته شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: تعلق به دنیا و دنیا گرایی بسیار خطرناک است و اگر این گرایش در انسان رشد کند می توان ما را به کفر بکشاند، همانطورکه بسیاری از مردم را به این مهلکه کشانده است؛ اگر هم به کفر نکشاند وقت اعظمی از عمر ما را صرف پول درآوردن و دویدن برای این کار خواهد کرد.

آیت الله مصباح یزدی، دنیا گرایی و وابستگی به دنیا را سد بزرگی فراروی کمال و سعادت انسان دانست و گفت: برای پاک شدن از این امور و آلوده نشدن به دنیا و ذخارف آن، باید از امور دنیوی بزداییم و مقداری از پول و سرمایه ای را که کسب کرده ایم بدهیم و خمس و زکات خود را نیز پرداخت کنیم.

وی با اشاره به آیه شریفه لن تنالوا البر حتی تنفقوا مما تحبون افزود: اگر این کار را نکردیم، همچون سنگی است که به پای انسان بسته شده و مانع از تکامل و اوج گیری انسان می شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: رعایت احکام الهی باعث می شود که خداوند تبارک و تعالی ابواب رحمت خویش را به روی ما بگشاید و از جایی به ما روزی دهد که خود تصور آن را در ذهن هم نمی کنیم. /924/پ202/ج

ارسال نظرات