فعالیتهای هیأت پزشکی حج تشریح شد
به گزارش خبرگزاری رسا، سید علی ریاض، رییس هیات پزشکی حج به ارائه آمار اجمالی حج تمتع 89 و بیان برخی ویژگیهای حج تمتع 90 از دیدگاه سلامت پرداخت.
وی همچنین فرایند احراز استطاعت زائر از زمان ثبتنام تا اعزام، تعامل روحانیون کاروان با پزشک کاروان و سیستم سلامت و برنامههای آموزشی و پژوهشی در این ارتباط را ارائه کرد و در ادامه شاخصهای حج تمتع در سال 89 را با سالهای پیشین آن مقایسه کرد.
رییس هیات پزشکی حج خاطرنشان کرد: بدلیل فراخوان خارج از نوبت کلیه متقضایان بالاتر از 80سال، افزایش قابل توجه نسبت زائران پرخطر و تغییر نسبی در ترکیب مدیران و پزشکان کاروان شاهد افزایش چشمگیر میانگین سنی زائران در سال 90 مشابه سال 89 خواهیم بود.
وی در ادامه سخنان خود احراز استطاعت جسمی متقاضیان حج، شناسایی زائران در معرض خطر و رساندن آنان به مرز استطاعت جسمی در صورت امکان و برنامهریزی در این زمینه را یکی از فعالیتهای این هیأت برشمرد.
دکتر ریاض گفت: اعتیاد به مواد مخدر به هر شکل و به هر میزان، ناتوانی جسمی شدید، سرطانهای پیشرفته کنترل نشده و یا تحت درمان، بیماریهای عفونی واگیردار کنترل نشده، حاملگی، بیماریهای روانی کنترل نشده، بروز سکته قلبی یا مغزی طی یک ماه پیش از اعزام، نارسایی قلبی و عمل جراحی قلبی از جمله موارد منع مطلق اعزام است.
وی با اشاره به انتظار مرکز پزشکی از روحانیون کاروانها، اهتمام ویژه در رعایت اصول بهداشتی درمانی و الگوی عملی برای زائران در این حوزه، منع معینههای کاروان از ورود به مسائل پزشکی و دارویی خاص بانوان، هماهنگی پزشک و روحانی در توصیههای بهداشتی و فقهی و شرکت روحانیون در معاینات و آزمایشات پزشکی را از جمله این انتظارات عنوان کرد.
در بخش دیگری از این مراسم برنامههای آموزشی و پزشکی مرکز پزشکی حج و زیارت تشریح شد که طی آن معاون آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت به نظرسنجی به عمل آمده از 600 نفر مدیران کاروان از سوی معاونت آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت اشاره کرد.
وی در ادامه آموزشهای عمومی و همگانی، آموزش زائران، آموزش ویژه همکاران مرکز پزشکی حج و زیارت، آموزشهای دانشگاهی، آموزشهای ضمن خدمت و آموزشهای ویژه کارگزاران حج و زیارت را از برنامههای آموزشی معاونت آموزش و پژوهش مرکز پزشکی حج و زیارت برشمرد.
همچنین از ایجاد مرکز تحقیقات سلامت در حج و زیارت، برگزاری کنگره علمی پژوهشی سلامت در حج و زیارت و انجام طرحهای تحقیقاتی کاربردی، برگزاری سمینارها و نشستهای علمی ماهیانه، تألیف و تدوین محتوای علمی کتب و ایجاد نشریه علمی ترویجی به عنوان بخشی از فعالیتهای پژوهشی این معاونت نام برده شد. /920/د101/ص