عضو مجلس خبرگان:
در ترسیم چهره حماسهسازان کربلا تنها به جنبههای احساسی اکتفا نشود
خبرگزاری رسا ـ عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: در ترسیم چهره حضرت عباس(ع) باید شخصیتی را باید ترسیم کرد که فقط موجب صرف حب و دوستی نشود، بلکه قابلیت الگوبرداری داشته و درس آموز باشد تا مردم بتوانند در کنار عشقورزی عباسگونه و حسینگونه شوند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین علوی، عضو مجلس خبرگان، عصر روز گذشته در همایش«باران رحمت» در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، با بیان اینکه قیام امام حسین(ع) دارای ابعاد مختلف عاطفی، احساسی و عقلانی است، اظهار داشت: درست است که تلطیف عواطف انسان باید با ذکر مصایب اهل بیت(ع) باشد؛ اما این نباید سبب غافلشدن از نگاه عقلانی به این حماسه عظیم باشد.
وی گفت: در ترسیم شخصیت هریک از چهرههای کربلا باید دنبال جنبههای عقلانی ایشان باشیم؛ از حضرت عباس(ع) نیز باید شخصیتی را باید ترسیم کرد که فقط موجب صرف حب و دوستی نشود بلکه قابلیت الگوبرداری داشته و درس آموز باشد تا مردم بتوانند در کنار عشق ورزی عباس گونه و حسین گونه شوند.
حجت الاسلام والمسلمین علوی با اشاره به حدیثی از امام سجاد(ع) که می فرمایند حضرت عباس(ع) از چنان منزلتی برخوردار است که همه شهدا در قیامت به او غبطه می خورند، ابراز داشت: حضرت عباس(ع) از نظر وراثت و محیط پرورش که در شکل گیری شخصیت انسان موثر است، در حد اعلی قرار داشت اما این جنبه های ذاتی قابل الگوبرداری نیست هرچند که زمینه ساز ویژگی های اکتسابی و قابل الگوبرداری است. از این رو باید در پی شناخت ویژگی های اکتسابی حضرت که با انتخاب و اختیار خود به دست آورده است باشیم.
این عضو خبرگان رهبری با تأکید بر اینکه در بررسی شخصیت های ممتاز باید در پی ویژگی هایی باشیم که می تواند برای ما سرمشق قرار گیرد، تصریح کرد: فضایلی که انسان با تلاش و ممارست در وجودش نهادینه می کند از او شخصیت ممتازی می سازد، آنچه در دعاها و متون روایی از حضرت عباس(ع) نقل شده است، نیز بر ویژگی های غیرذاتی و اکتسابی وی تأکید دارد.
وی خاطرنشان کرد: تاسی به همین ویژگی های اکتسابی و جنبه های عقلانی است که موجب شده چه در دوران دوقطبی شرق و غرب جهان و چه در دوران تک قطبی و نظم نوین جهانی باز هم دنیا در برابر ایران اسلامی بایستد؛ از این رو این ویژگی ها باید از ماجرای کربلا استخراج و عرضه شود.
وی با اشاره به فقر تاریخ در مورد زندگی حضرت عباس(ع) ادامه داد: امام صادق(ع) در معرفی حضرت عباس(ع) به دو ویژگی بصیرت شگرف و ایمان استوار اشاره می کند که هر دو از ویژگی های اکتسابی حضرت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین علوی در ادامه به برخی از این ویژگی ها در شخصیت حضرت عباس(ع) اشاره کرد و گفت: ایشان در اوج خطر و با وجود راه گریز ولایت مداری خود را حفظ کرده و در خط دفاع از ولی امر خود ایستادگی می کند.
وی، ادب در خطاب به ولی امر را از دیگر ویژگی های حضرت ذکر و تصریح کرد: حضرت عباس(ع) با اینکه برادر امام حسین(ع) است اما همیشه ایشان را سیدی و مولای خطاب می کند و تنها زمانی که از اسب به زیر می افتد و به صورت طبیعی هر فردی در این مواقع از برادرش کمک میخواهد، او را با عنوان برادر میخواند.
عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه نهراسیدن از انبوه دشمن و بی باکی از مرگ از ویژگیهای انسان های باایمان است، یادآور شد: مرگی که در راه دفاع از دین خدا و امام حق است هراس ندارد و حضرت عباس(ع) این مهم را به خوبی دریافته بود.
وی، حضرت عباس(ع) را تجلی آیه شریفه «الذین استجابوا لله و الرسول من بعد ما اصابهم القرح..» دانست و گفت: هر چه زخم ها و ضربه ها بر حضرت فرود می آمد، بر اراده وی در دین مداری و ولایت مداری اثر نمی گذاشت./930/پ202/س
ارسال نظرات