آیت الله مصباح یزدی:
ورشکسته های سیاسی دم از وحدت ملی می زنند/ عده ای با ادعای ولایت مداری به دنبال تحمیل نظر خود به رهبری هستند
خبرگزاری رسا ـ رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم تاکید کرد: هر گروهی که از نظر سیاسی ورشکسته شده می گوید باید وحدت داشته باشیم، تا دیروز که قدرت دست شان بود می تازیدند و امروز که شکست خورده اند دم از وحدت ملی می زنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله مصباح یزدی پیش از ظهر امروز در دیدار مسؤولان و اعضای پایگاه اطلاع رسانی رجا، از افرادی که دم از وحدت ملی می زنند انتقاد کرد.
این استاد حوزه علمیه قم با بیان این که افرادی در انقلاب رفوزه شده اند، ما کاری به آنها نداریم، گفت: افرادی هستند که در زمره علاقه مندان به انقلاب به شمار می آیند و احیانا خدماتی هم داشته اند و الان هم می گویند با رهبری، انقلاب و قانون اساسی موافقیم اما مواضعی اتخاذ می کنند که خیلی با آن دسته اول تفاوت ندارد و البته اینها رفتار خود را توجیه می کنند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه از سؤ استفاده برخی از افراد از واژه وحدت ملی انتقاد کرد و گفت: وحدت فی حد نفسه امر مطلوبی است، اما باید توجه داشت که وحدت با چه گروهی؟ در دوره اصلاحات پول می دادند تا جشن های چهارشنبه سوری برگزار کنند و توجیه هم می کردند که اینها جزو آداب و رسوم ما است و باید احیا شوند.
وی افزود: وحدت عنوان جالبی است، اما می بینید برای کجا استفاده می شود، کسانی حتی به بهایی ها هم امتیازاتی دادند تا موقع انتخابات از آرای آنان استفاده کنند و یکی از رؤسای جمهور که معمم هم بود حدیث غدیر را به یک معنا تحریف کرد تا آرای اهل سنت را به دست آورد و ولایت را به معنای دوستی تعبیر کرد.
آیت الله مصباح یزدی بیان داشت: هر گروهی که از نظر سیاسی ورشکسته شده می گوید آقا باید وحدت داشته باشیم، تا دیروز که قدرت دست شان بود می تازیدند و امروز که شکست خورده اند و جاپایی ندارند دم از وحدت ملی می زنند.
وحدت حول محور حبل الله مطلوب است
این استاد برجسته حوزه علمیه قم با اشاره به آیه شریفه واعتصموا بحبل الله جمیعا، گفت: وحدت باید محول این محور باشد و چنین وحدتی مطلوب خواهد بود نه هر وحدتی، جامعه ما امروز تماما شیعه دوازده امامی نیستند و اقلیت های دینی دیگری هم داریم که نمی توان آنها را نادیده گرفت، اما این به معنای آن نیست که اصل انقلاب را کنار بگذاریم.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: در اوائل انقلاب اسلامی بسیاری از نماز خوان ها می گفتند باید بگوییم جمهوری دمکراتیک تا افراد و گروه های دیگر هم بیایند، اما حضرت امام تاکید کردند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیشتر؛ آیا می توان ادعا کرد که چرا امام وحدت را رعایت نکردند.
وی یادآورشد: مساله ملیت برای ما تا چه میزان اهمیت دارد، لازمه آن چیست؟ ایرانیت یعنی چه، نه غزه نه لبنان یعنی چه؟ اینها از کجا پیدا شد و چه کسی تعیین کرد؟ اینها در مقابل اسلام ارزش به حساب نمی آید و بلکه نوعی عقب گرد به شمار می آید؛ جالب این است که همان کسی که این را می گوید شعار کرامت، جهانی و امثال اینها در یک سخنرانی می دهد؛اینها مسائلی است که ما ساده از کنار آن می گذریم و یک عده هم باور می کنند.
آیت الله مصباح یزدی بیان داشت: اگر می خواهیم به عنوان یک انقلابی وظیفه خود را انجام دهیم باید بسیاری از مسائل را برای خود حل کنیم وگرنه دچار خطا و انحراف خواهیم شد.
وی بیان کرد: زمانی اختلاف خطرناک تر خواهد بود که بین بهترین های انقلابی باشد، این مسائل اقتضا می کند که ما هم برای حل مسائل تلاش کنیم و تا مساله ای روشن نشده با احتیاط گام برداریم؛البته این به معنای آن نیست که چون خطر دارد وارد میدان نشویم، این وظیفه ای است که متوجه ما شده و باید ابتدا حساسیت ها را درک کنیم و همواره توجه و توسل داشته باشیم.
آیت الله مصباح یزدی در ادامه نقش رسانه ها را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: برخی از رسانه ها برای جلب مخاطب بیشتر اقدام به انتشار اخباری می کنند که عملا تایید شده نیست اما به گونه ای آن را منتشر می کنند که بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
انتشار هر واقعیتی از سوی رسانه ها لزوم ندارد و گاهی جایز نیست
این استاد حوزه علمیه قم با بیان این که هر چه واقعیت دارند بیان آن لزومی ندارد و حتی گاهی انتشار آن جایز نیست، خاطرنشان کرد: این محدودیت ها سبب می شود که رسالت و نقش رسانه های ارزشی از سایر رسانه ها مهم تر باشد.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: در مسائل سیاسی معمولا هر رسانه ای که به گروهی تعلق دارد سعی می کند از آن رسانه جهت پیشبرد اهداف خود استفاده کند، در چنین شرایطی دشواری ها مضاعف می شود و انسان باید خودش برای کاری که انجام می دهد حجت داشته باشد و البته این مساله نیز اختصاصی به عرصه رسانه ندارد.
وی با اشاره به انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری و حساسیت و پیچیدگی آن، خاطرنشان کرد: در چنین شرایط باید توجه داشته باشیم که وظیفه ما چیست؟ افرادی که دل در گرو انقلاب ندارند ما کاری به آنها نداریم، اما افرادی که سوابق و خدماتی هم دارند و ادعا می کنند که موافق انقلاب، قانون اساسی و رهبری هستند، رفتارهایی را انجام می دهند و درصدد توجیه هم بر می آیند.
عده ای به دنبال تحمیل نظر خود به رهبری هستند
آیت الله مصباح یزدی افزود: خداوند رهبری به ما داده که در همه مشکلات به صور مختلف می تواند ما را راهنمایی کند به شرط این که ما تابع باشیم.
وی با بیان این که عده ای می خواهند نظر خود را به رهبری تحمیل کنند، ابراز داشت: اینها می خواهند با جوسازی رهبری را در مقابل عمل انجام شده قرار دهند و این بزرگ ترین عمل شری است که در قالب عمل شیطانی جلوه می کند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: افرادی با سوابق انقلابی و با ادعای تبعیت از ولایت از مدت ها پیش زمینه را به گونه ای فراهم می کنند که آقا نتوانند چیز دیگری بگویند.
سه اصل کلی برای موفقیت در عرصه سیاسی
وی در ادامه تصریح کرد: وقتی جبهه پایداری تشکیل شد بنده عرض کردم باید سه برنامه عملی داشته باشیم، در برابر خدا اخلاص، در مقابل رهبری اطاعت و در برابر مردم صداقت؛ همه باید صاف و دلسوز باشیم نه این که پشت پرده یک چیز بگوییم و جلوی چشم مردم به گونه ای دیگر رفتار کنیم، البته بسیاری از سیاست مداران عالم این روش را انجام می دهند.
مردم از خواص جلوترند و بهتر مسائل را می فهمند
آیت الله مصباح یزدی گفت: همه باید صاف باشیم، دنبال منافع حزبی و شخصی نباشیم، حتما نباید کاندیدا از گروه و حزب ما انتخاب شود، اگر فرد اصلحی هست که در گروه و حزب ما هم نیست باید از او حمایت کنیم.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری یادآورشد: برای این که مردم به ما اعتماد کنند باید صداقت خود را اثبات کنیم؛ البته مردم ما باهوش هستند و بهتر از خواص مسائل را می فهمند. /924/پ202/ج
ارسال نظرات