۰۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۱
کد خبر: ۱۸۵۳۵۲

برگزاری مراسم گرامی‌داشت حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تهران

خبرگزاری رسا ـ در سالروز وفات بنیان گذار حوزه‌ علمیه قم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی مراسم گرامی‌داشت آن عالم بزرگوار در مجتمع علوم اسلامی کوثر تهران برگزار شد.
آيت الله حائري يزدي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، در سالروز وفات بنیان گذار حوزه‌ علمیه قم حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی و تاسیس حوزه علمیه قم مطابق با هفده ذی‌القعده (1315 شمسی) مراسم گرامی‌داشت آن عالم جلیل القدر در مجتمع علوم اسلامی کوثر واقع در خیابان پانزده خرداد برگزار شد.

 

 در این مراسم سرکار خانم نیکوبرش استاد حوزه ودانشگاه و نویسنده کتاب بررسی عملکرد سیاسی آیت الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی با بیان اینکه یکی از نکات قوی شیعه بحث ولایت و امامت است گفت:  شیعه در کنار نبوت، امامت را در چارچوب کاری خود داشت و این یک نقطه برای حرکت شیعه بود.

 

وی در ادامه افزود: در زمان غیبت بحث انتظار را داریم و وظایفی در این دوران بر عهده داریم، اگر این 1400 سال را بررسی کنیم  می‌بینیم که با وجود نظام‌های کفر، شیعه خود و امامت را حفظ کرده است و هر تغییر و تحولی که در جامعه صورت گرفته  مرجعیت شیعه نقش داشته و بحث ولایت برای ما کاملاً جا افتاده است.

 

 این استاد حوزه اظهار داشت: آیت الله حائری زمانی حوزه علمیه قم را تاسیس کرد که مرکزیت حوزه در خارج از ایران بود و در این زمان تحولاتی در کشورهای اسلامی وجود داشت؛ آتا ترک در ترکیه کشف حجاب را قانون کرده بود و از طرف دیگر در عراق و ایران بحث مشروطه وجود داشت، نگرش فکری ایشان در همین زمان شکل می‌گیرد.

 

استاد نیکوبرش با بیان اینکه در اوج هجوم استعمار و نابودی حوزه‌ها، ایشان حوزه‌علمیه قم را تأسیس کردند گفت: تئوری آیت الله حائری یزدی این بود که با توجه به نقش زیاد استعمار در کشورهای اسلامی و هدفشان در نابودی دین اسلام، در مقابل استعمار باید به تربیت رهبران دینی پرداخت.

 

نویسنده کتاب بررسی عملکرد سیاسی آیت الله حائری یزدی با اشاره به ابعاد شخصیت و زندگانی این عالم بزرگ افزود: ایشان در مدت 8 سال حوزه اراک را تقویت کرد و بعد به دعوت علمای حوزه قم در  17 ذی‌القعده 1301 هجری شمسی حوزه علمیه قم را تأسیس کرد.

 

 وی در پایان گفت: ایشان اخلاق و سیاست و دین را با هم داشتند، اگر سیاست به معنای عام را تدبیر امور بدانیم ایشان از باتدبیرترین اشخاص دوران خودشان بودند، به تعبیر امام خمینی رحمه الله علیه در جزیان انقلاب اسلامی، اگرحاج شیخ حاضر بودند،کاری را انجام می دادند که من انجام دادم و تأسیس حوزه علمیه در آن روز، از جهت سیاسی کمتر از تأسیس جمهوری اسلامی در ایران امروز نبود، بنابراین فضای انقلابی که ایجاد شده است مدیون تلاش ایشان هستیم./9595/پ203/ع

ارسال نظرات