علما و روحانیان راهبران حقیقی جریان فرهنگی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اردبیل، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل، با اشاره به اهمیت برنامه های فرهنگی و لزوم برنامه ریزی فرهنگی در کشور، خاطرنشان کرد: ما امروز دغدغه ها و نگرانی هایمان بیشتر از عملی نشدن کامل فرمایشات کامل مقام معظم رهبری در حفظ ارتقای فرهنگ دینی، ارزشی و توجه به برخی آسیب ها است که جامعه اسلامی ما را تهدید می کند.
وی با اشاره به راهبردهای ارائه شده از سوی مقام معظم رهبری در خصوص برنامه های فرهنگی، افزود: ما به میزان قابل توجه و مناسب به این رهنمودها و راهبردها توجه نکرده ایم و در سایه همین بی توجهی ها است که در حوزه فرهنگی و اجتماعی با دغدغه ها و نگرانی های جدی رو به رو بودیم.
رحمانی فضلی ملت ایران را ملتی متدین، پایبند به ارزش ها، مقاوم در برابر تهدیدهای استکبار جهانی و الگوی برتر و شایسته توصیف کرد و گفت: هیچ کشوری قادر به مقابله با این غنای فرهنگی و تاریخی نیست و دشمنان این انقلاب با برپا کردن گروه های انحرافی سعی کردند با اصل و بطن اسلام ناب و اعتقادات دینی بزنند.
وزیر کشور با تشریح اظهارات یکی از مسؤولان نظامی و امنیتی کشورهای همسایه در اذعان به آموزش نیروهای القاعده و طالبان توسط 3 هزار مکتب خانه افزود: خود آنها اعتراف کردند که خروجی چنین مکتب خانه هایی تولید گروه های انحرافی و افراطی بوده که امروز نیز نسخه دیگری از آن را با نام داعش شاهد هستیم.
وی تصریح کرد: استکبار جهانی در ارائه این نسخه بدلی در مقابله با انقلاب اسلامی به بن بست رسیده و به یقین خود این گروه ها عامل اضمحلال و نابودی کشورهای غربی و حامیان آنها هستند.
وزیر کشور با تاکید بر عینیت و تبلور ارزش ها و مبانی جمهوری اسلامی، اظهار داشت: امروز جوانان منتقی و با ایمان و متدین این کشور با حرکت شایسته در مسیر حق سعی می کنند بهترین بستر را برای بالندگی و توسعه همه جانبه فراهم کنند و آن چه در این میان اصالت دارد فرهنگ دینی و انقلابی است که باید بیش از هر زمان دیگر مورد توجه قرار گیرد.
رحمانی فضلی در تببین راهبردهای اصلی مورد تاکید مقام معظم رهبری، خاطرنشان کرد: نخستین راهبرد، موضوع تهاجم فرهنگی است که زنگ خطر را برای همه ما به صدا در آورده و باید همه نهادها و ارگان ها و سازمان های رسمی و غیررسمی در مقابله با این هجمه سنگین برنامه ریزی کیفی و فرایند قابل قبولی را داشته باشند.
وی تصریح کرد: دومین موضوع مورد تاکید مقام معظم رهبری که بارها در مورد آن بحث کرده اند موضوع تغییرات اجتماعی است که معظم له در جمع دانشگاهیان با طرح این موضوع سعی کرده اند تا حساسیت ها را روی مباحث تغییرات اجتماعی متمرکز کنند.
رحمانی فضلی این تحولات و تغییرات را نیازمند مهندسی فرهنگی دقیق و تابع شرایط خاص برشمرد و افزود: امروز هم در حوزه داخلی و هم خارجی این تغییرات اجتماعی، پیچیدگی ها و شرایط خاصی را دارد به طوری که جهان اسلام با تفکر بیداری اسلامی در مقابل دشمنان و توطئه های آنها ایستاده و اجازه نمی دهد کوچکترین تهدیدی به نظام اسلامی ضربه وارد کند.
وزیر کشور منشا این تغییرات عظیم را در نظام غرب با محوریت تفکر سوسیالیستی و لیبرالیستی نگاه مادی توصیف و بیان کرد: بعد از تغییرات یک قرن گذشته در حوزه دسته بندی های سیاسی و قطب بندی کشورها در کنار این نظام مادی گرایانه، حکومت دینی ما شکل گرفت و به دنیا اعلام کرد که دیگر زمان پایبندی لیبرالیسم با منشا مادی گرایی تمام شده و انقلاب اسلامی توانست مدل جدیدی از مدیریت ارزشی و اعتقادی را ارائه کند.
وی خاطرنشان کرد: در 35 سال گذشته، انقلاب اسلامی بعد از درایت امام راحل این بار با هدایت مقام معظم رهبری از گذرگاه های مختلف عبور کرده و توانسته در اوج قرار گیرد.
رحمانی فضلی موضوع و راهبرد مطرح شده دیگر از سوی مقام معظم رهبری را موضوع سبک زندگی اسلامی دانست و افزود: سبک زندگی ریشه در فرهنگ و اعتقادات ما دارد و جهان بینی و حقیقت بینی ما را شامل می شود به طوری که دنیا امروز درگیر این موضوع و حقیقت آن است چرا که عده ای می خواهند با نگاه ایدئولوژی و سبک زندگی، رفتارهای ارزشی و اعتقادی ما را تخطئه کنند.
وزیر کشور تصریح کرد: ما در یک صف آرایی کاملا منطقی در برابر اسلام لیبرالیسم قرار گرفتیم که واپسین نفس های خود را می کشد و الان در این درگیری تمام عیار که یک طرف آمریکا و در طرف دیگر نظام اسلامی ما قرار دارد به یقین آمریکا با سودجویی و منفعت طلبی خود راه به جایی نمی برد.
این مسؤول کشوری، در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ماه محرم و مکتب امام حسین(ع) همه برگرفته از جهان بینی و ایدئولوژی ارزشی و اعتقادی ما است که در آن حفظ سنت ها، سبک و شیوه حیات بشری مورد توجه و دقت نظر است.
وی با بیان اینکه این دهه محرم به مانند مناسبت های دیگر فرصتی است تا تلنگری به خود بزنیم و از نسخه شفابخش زندگی اهل بیت درس بگیریم، اظهار کرد: ما نباید نگرانی و دغدغه ای از نظر حضور مردم و مدیریت آنها در صحنه فرهنگی و اجتماعی داشته باشیم چرا که مردم ما به خوبی حق و حقوق خودشان را می شناسند و به طور قطع پرشورتر در این برنامه های مناسبتی حضور می یابند.
رحمانی فضلی بیان کرد: اگر مسؤولان ما عدالت ورز، امانتدار و تابع اصول اسلامی باشند می توانند در حرکت و خیز عظیم مردم تاثیرگذار باشند، چرا که رفتار ما مسؤولان، زمانی برای مردم می تواند موثر باشد که خالی از انحراف و کجروی باشد چرا که سخن عالم، وزیر، استاندار و مسؤول خاطی را در تذکرات و الگودهی که دچار خطا و اشتباه باشد، نمی پذیرند.
وزیر کشور گفت: ما در وزارت کشور که مسؤول اصلی تامین امنیت و عهده دار وظیفه خطیر سیاسی هستیم باید بر معیار و محک درست تصمیم گیری کنیم که با برگزاری جلسات مرتب شورای اجتماعی سعیمان بر این است تا در این حوزه تاثیرگذرا عمل کنیم.
رحمانی فضلی با بیان اینکه کار فرهنگی کار زمان بر، پیچیده و نیازمند به تدبیر و حوصله بیشتر است، افزود: تنها قسمتی کار در این حوزه سلبی است در حالی که 90 درصد کارها ایجابی است که باید با الگودهی مناسب انجام شود.
وی اظهار کرد: بنده معتقدم اولویت مسائل فرهنگی باید به خوبی انجام شود و علما و روحانیان به عنوان راهبران حقیقی این جریان نقش خودشان را به درستی انجام دهند و در کنار آن باید مردم بسیج شوند تا برنامه های فرهنگی با موفقیت در کشور اجرا شود./937/پ202/ج