منفعت طلبی و عملکرد سلیقهای به کار جهادی ضربه میزند
حجتالاسلام محیالدین مکارم، مدیر گروه جهادی راه انتظار در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، به مؤلفههای شخصیتی مبلغان جهادی پرداخت و خاطرنشان کرد: فردی که میخواهد کار جهادی انجام دهد بایستی ابتدا باید درون خود جهاد کند؛ یعنی اگر کسی به تربیت خود اهتمام نورزد فعالیت او اثر مناسب را نخواهد داشت.
این مبلغ دینی افزود: فرد جهادگر باید ابتدا در خود جهاد ایجاد کند تا بتواند معارف را به دیگران انتقال دهد؛ چنین فردی باید همیشه خود را با شاخصها و معیارها تطبیق دهد و احساس نکند که وظیفهاش را انجام داده است.
وی اظهار داشت: در صورتی که کار سازمانی به طور حقیقی انجام شود لازم است؛ اما آنچه امروزه صورت میگیرد، کاری فرسوده به حساب میآید؛ به دلیل آن که کاری بیرونگرا است و اینها افرادی هستند که دلسوزی و دغدغه ندارند.
حجتالاسلام مکارم ابراز داشت: باید نهاد یا ارگان قاطع جامع و کاملی باشد تا گروهها را سازماندهی کند؛ نبایستی سلیقهای عمل کرد و به دنبال منفعتطلبی بوده و در پی رشد خود باشد.
مدیر گروه جهادی راه انتظار تصریح کرد: معاونت تبلیغ حوزه بایستی طرح جامعی را برنامهریزی کرده و تمامی نهادهای اعزامکننده را در بر بگیرد؛ زعمای حوزه باید در این برنامهریزیها وارد شوند؛ چرا که معاونت تبلیغ به تنهایی نمیتواند جامعیتی را ایجاد کند؛ در صورتی که اگر چنین برنامهریزیهای صورت بگیرد، به تدریج سرایت کرده و گروههای تبلیغی ـ جهادی ساماندهی خواهند شد.
این مبلغ دینی درباره تأثیر کار جمعی گفت: اگر چنین طرحی انجام شود، بودجهها از یک مجرا وارد شده و به درستی مورد استفاده قرار میگیرد و حرکتی که جمعی انجام شود، قویتر از حرکتهای فردی صورت خواهد گرفت.
وی سازماندهی گروههای جهادی برای دوری از موازیکاریهای تبلیغی خاطرنشان کرد: نهادها و سازمانهای تبلیغی بایستی به یک اتفاق نظر برسند؛ معاونت تبلیغ حوزه باید طرح جامعی قرار دهد که همه انواع تبلیغ اعم از دانشآموزی، روستایی، مردمی، بقاع متبرکه و غیره را در بگیرد و نباید به نحوی باشد که هر نهاد یا سازمانی به نوعی از فعالیت بپردازد که سبب موازیکاری در گروههای تبلیغی ـ جهادی شود.
حجتالاسلام مکارم اظهار داشت: اصل بر این است که نهادی باشد که تمامی گروههای تبلیغی را زیر نظر داشته باشد؛ در حالی که امروزه کارها سلیقهای انجام میشود.
مدیر گروه جهادی راه انتظار درباره وضعیت امروز تبلیغ جهادی ابراز داشت: وضعیت امروز تبلیغ جهادی در حوزههای علمیه بسیار رو به رشد است، اما کافی نیست؛ کارهای جهادی که امروز انجام میشود، بیشتر سلیقهای پیش میرود و هر گروهی بر طبق سلایق خود فعالیت میکند.
این مبلغ دینی به ارائه پیشنهادی پرداخت و گفت: باید هر یک از مدیران گروههای جهادی به ارائه نوع فعالیت خود بپردازند و در صورتی که آن طرح مناسب بود، به دیگر گروهها پیشنهاد شود؛ در این صورت گروهها رشد مییابد و در حال حاضر فعالیتهایی از سوی گروه تشکل فراگیر انجام میشود، اما تا رسیدن به نقطه نهایی خیلی راه است و ظرفیت انجام کارهای تبلیغی بسیار است.
وی تأثیر فرهنگ جهادی در گسترش سریع و آسان آموزههای دینی اشاره و تصریح کرد: حرکتی که غیر جهادی باشد، تأثیرگذار نخواهد بود؛ حرکت جهادی یعنی این که انسان متوجه جایگاه خود و دشمنش باشد و بایستی دشمن را شناخت و متناسب با آن، حرکتی را انجام داد و در صورتی که این گونه باشد، ثمراتی را در بر خواهد داشت.
حجتالاسلام مکارم با اشاره به تحصیل و تبلیغ همزمان گفت: اگر هر کسی با توجه به ظرفیت خود، برنامهریزی داشته باشد میتواند موفق باشد؛ بایستی با افراد موفق در تبلیغ و تحصیل مشورت شود.
مدیر گروه جهادی راه انتظار افزود: تبلیغ به معنای اشاعه دین است و اگر این کار با برنامه نباشد، آسیب خواهد رساند؛ بنابراین باید به نحوی برنامهریزی داشت تا هم انسان بتواند به تحصیل بپردازد و هم به تبلیغ و تحصیل که به عنوان دو بال هستند پرداخت و نمیتوان تبلیغ را فدای تحصیل و تحصیل را فدای تبلیغ کرد و بایستی تحصیل علم کرد و ارائه داد./822/ت302/ف