۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۰
کد خبر: ۲۹۵۹۶۲
هشدار صریح آیت الله مکارم شیرازی:

دشمن به دنبال نفوذ در مجالس عزاداری و تخریب آن است/ جریانی با قمه‌زنی مأموریت تخریب مجالس سیدالشهدا را دارند

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی با انتقاد از قمه‌زنی برخی افراد در مجالس امام حسین(ع) گفت: برخی از این افراد به امام حسین(ع) علاقمند هستند، منتها راه را اشتباه رفته‌اند، اما برخی دیگر مغرض و معاند هستند و مأموریت تخریب مجالس سیدالشهدا(ع) را دارند که باید شناسایی شده و از این اعمال جلوگیری شود.
 آيت الله مکارم شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امشب در دیدار شورای مرکزی هیأت‌های مذهبی با تسلیت ایام عزاداری سید و سالار شهیدان(ع) اظهار داشت: شهادت شهدای کربلا، سرمایه‌ عظیمی به عالم اسلام داد؛ چنان که در زمان خودش سبب رسوایی خاندان بنی‌امیه شد.

 

وی ابراز داشت: خاندان بنی امیه دشمنان اصلی اسلام بودند؛ برای این که ابوسفیان، پدر معاویه و جد یزید، نخستین دشمن پیامبراکرم(ص) و اسلام بود و جنگ‌های ضد اسلامی با تحریک او انجام می‌گرفت.

 

بنی امیه با نفوذ در اسلام به آن ضربه زدند

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم افزود: بنی امیه قبل از اسلام نیز نسبت به بنی‌هاشم دشمنی داشتند و بعد از ظهور اسلام و زمانی که این دین مبین قدرت یافت، دیگر نتوانستند با آن مبارزه کنند؛ از این‌رو به جمعیت منافقی تبدیل شدند که در درون اسلام نفوذ کرد و از این طریق به مقصودشان رسیدند.

 

وی به نفوذ بنی‌امیه در اسلام اشاره و تصریح کرد: من واقعاً از مسلمانان اول اسلام تعجب می‌کنم که چگونه راضی شدند، پسر ابوسفیان که دشمن درجه یک اسلام بود، جانشین پیامبر اکرم(ص) شود.

 

مفسر برجسته قرآن کریم یادآور شد: جریان کربلا این مسائل را به هم زد و همه قیام‌هایی که در طول تاریخ در میان مسلمانان واقع شد؛ چه در زمان بنی امیه و چه در زمان بنی ‌عباس از قیام کربلا سرچشمه می‌گرفت.

 

وی با اشاره به آثار قیام کربلا گفت: بنی امیه نتوانستند سرانجام اسلام را به دوران جاهلیت برگردانند و این از ثمرات خون‌های ریخته شده در کربلا بود.

 

قیام کربلا روش مبارزاتی برای همه زمان‌ها و برای همه قیام‌ها است

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: قیام کربلا در زمان‌های بعد نیز به یک روش مبارزاتی برای مبارزه با تمامی انحرافات و مظالم در هر عصری تبدیل شد و ائمه اطهار(ع) نیز سعی کردند این شعله را روشن نگه‌دارند که از روایات عجیب درباره زیارت امام حسین(ع)، قیام امام حسین(ع) و شهادت امام حسین(ع) می‌توان این مطلب را درک کرد.

 

وی خاطرنشان کرد: در زمان غیبت صغری و کبری، علما سعی کردند که این شعله همچنان روشن باقی بماند؛ تا در زمان‌هایی که تصمیم حکومت‌ها بر این بود که به کلی این شعله را خاموش کنند، اما باز هم مقاومت و ایستادگی شد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم به خفقان دوران پهلوی اشاره کرد و گفت: در زمان رضاخان، کسی جرأت نداشت در ایام عاشورا مجلس عزاداری بگیرد و مردم در آن خفقان با شرایط بسیار امنیتی عزاداری می‌کردند.

 

وی یادآور شد: یکی از بزرگان لبنان به من گفت که در لبنان هم این گونه بوده است و به صورت مخفیانه عزاداری صورت می‌گرفت، اما مقاومت‌ها شروع شد، چنان که اکنون می‌بینیم در اکثر کشورها دسته‌جات و هیأت‌ها راه می‌افتد.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: در حال حاضر این درخت، بارور و پرثمر شده است؛ چنان که ابتدا به دست ائمه(ع) و در ادامه به دست علما آبیاری شد و امروزه دشمنان فهمیده‌اند که این نیرو مزاحم آنها است و مادامی که چراغ عزای امام حسین(ع) روشن باشد، منافع نامشروع آنها در خطر است.

 

وی به توطئه‌های دشمن برای مبارزه با قیام عاشورا اشاره و تصریح کرد: آنها در مرحله نخست راه مبارزه را در پیش گرفته‌اند، چنان که شنیده‌اید در یکی از شهرهای ایران و در کشورهای دیگر همچون عربستان به عزاداران حمله می‌کنند و آنها را به شهادت می‌رسانند.

 

دشمنان به دنبال نفوذ در مجالس عزاداری و تخریب آن است

مفسر برجسته قرآن کریم افزود:‌ آنها در مرحله بعد قصد دارند در مجالس عزاداری سیدالشهدا(ع) نفوذ کرده و آن را به صورت خرافی و غیر منطقی جلوه دهند و به این دلبسته‌اند؛ چنان که این‌ مطلب را خودم مشاهده کردم که به عنوان یک راهکار مبارزه با عزاداری شیعیان از سوی دشمنان پیشنهاد شده بود.

 

وی ایستادگی در برابر نفوذ دشمنان را مهم خواند و تأکید کرد: باید مراقب باشیم که دشمنان در عزاداری‌ها و هیأت‌های مذهبی نفوذ نکنند و این مجالس را به صورت خرافه و غیر منطقی جلوه ندهند.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی، مجالس عزاداری را متشکل از سه پایه خطبا، مداحان و هیأت‌های مذهبی دانست و گفت: این سه باید با همدیگر همکاری داشته باشند و در برابر آسیب‌های عزاداری بایستند و در گام بعد آموزش‌های صحیح به مردم داده شود، تا مسؤولیت‌های عزاداران مشخص شود و مطابق دستور ائمه‌ اطهار(ع) عمل کنیم.

 

وی با اشاره به اهمیت وحدت امت اسلامی در این زمان تأکید کرد: در حال حاضر دشمنان شیعه ستیزی و ایران ستیزی دارند که ما باید در مقابل آنها بایستیم.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم به جلوه نامناسب قمه‌زنی در برخی از هیأت‌ها مذهبی اشاره و تصریح کرد: این نکته قابل توجه است که در رسانه‌های خارجی، عزاداری شیعیان را به صورت قمه‌زنی و با جلوه خشن و نامناسبی نشان می‌دهند و شکوه دسته‌جات و سینه‌زنی‌ها را نادیده می‌گیرند که معنای آن این است که قصد دارند به این مراسم ضربه وارد کنند و ما باید مراقب باشیم.

 

جریانی با قمه‌زنی، مأموریت تخریب مجالس سیدالشهدا را دارند

وی با اشاره به انگیزه‌های برخی از هیأت‌ها از قمه‌زنی یادآور شد: برخی از این افراد به امام حسین(ع) علاقمند هستند، منتها راه را اشتباه رفته‌اند، اما برخی دیگر مغرض و معاند هستند و مأموریت تخریب مجالس سیدالشهدا(ع) را دارند که باید شناسایی شده و از این اعمال جلوگیری شود.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: امسال بهتر از سال گذشته است و آسیب‌ها کمتر شده است، اما آسیب‌ها وجود دارد و اگر مواظب نباشیم این آسیب‌ها شدیدتر می‌شود.

 

وی به ظرفیت بزرگ مجالس عزاداری اشاره و خاطرنشان کرد: تشکیلات امام حسین(ع)‌ بسیار عظیم است و می‌تواند دین، دنیا و آخرت ما را آباد کند؛ چنان که حتی غیر مسلمان‌ها نیز به این مجالس محبت و علاقمند هستند.

 

مفسر برجسته قرآن کریم تصریح کرد:‌ باید اندیشید که با نغمه‌های مخالف چه کنیم، آنهایی که قابل ارشاد هستند نصیحت شوند و افرادی که معاند هستند از سوی دستگاه‌های مسؤول برخورد شود؛ چنان که جای بسی تأمل است که برخی در این زمان اصرار به لعن دارند.

 

وی یادآور شد: از ریگی که کشته شد، پرسیدند، تو چطور افراد را به عامل انتحاری تبدیل می‌کنی، او گفته بود «کاری ندارد، من در طول چند ساعت با صدای نوار فلانی که منبر می‌رود و برخی حرف‌ها را می‌زند، افراد را شست‌وشوی مغزی می‌دهم».

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تأکید کرد: این چنین منبرها و این چنین افراد می‌توانند یک فرد را در کمتر از 48 ساعت به عامل انتحاری تبدیل کنند و این افراد این اقدامات را در صورتی انجام می‌دهند که از این‌ مطالب اطلاع دارند و می‌دانند که از آنها سوء استفاده می‌شود.

 

وی افزود: این افراد باز هم اصرار بر این گونه اعمال دارند و می‌گویند «اشکالی ندارد، شیعیان کشته شده، شهید محسوب می‌شوند»، در صورتی که شیعیان را شما با گفتار و رفتارتان به کشتن می‌دهید؛ زیرا کسانی شهید محسوب می‌شوند که به دست دشمنان کشته شوند، نه این که با فتنه جویی امثال شما، دوستان عامل کشتن شیعیان شوند.

 

جوان‌ها از همه بیشتر در معرض خطر هستند

وی یادآور شد: جوان‌ها از همه بیشتر در معرض خطر هستند، آنها را به هیأت‌ها دعوت کنید، منتها موازین شرعی رعایت شود و نگوییم که کاری کنیم که جوانان بپسندند و خطبا و مداحان در ضمن عزاداری مسائل اخلاقی، اعتقادی و احکام را نیز بگویند.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی افزود: ممکن است افرادی در هیأت‌ها حضور پیدا کنند که با اخلاق و احکام دین آشنا نباشند و اینها را به نماز، اخلاق، حلال، حرام و عقاید اسلامی توجه دهند؛ زیرا شهدای کربلا، این سفره‌ را برای همه نیازمندان مادی و معنوی گسترده‌اند که باید از این ظرفیت استفاده کنیم./908/پ201/ش

ارسال نظرات