اصول تربیت دینی کودکان تبیین شد
![تربيت ديني کودک](/Original/1394/04/18/IMAGE635721209963929571.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم همتی، استاد حوزه علمیه قم شامگاه پنجشنبه در حرم حضرت معصومه (س) بابیان اینکه دوران کودکی بهترین زمان برای آموزش خداباوری به کودکان است، گفت: نباید کودک را از خدا ترساند، بلکه باید خدا را بهگونهای برایش معرفی کرد که در برابر جلال و جمال الهی احساس خشوع و فروتنی کند.
وی افزود: کودکان معمولاً دروغ نمیگویند، بلکه خیالپردازیهای خود را بیان میکنند درحالیکه بزرگترها آن را دروغ پنداشته و ناخواسته به کودک میآموزند که میتواند دروغ بگوید.
استاد حوزه علمیه قم نقش اساسی مربیان کودک را فراهم آوردن شرایط دستیابی به تجربه دینی با گرایش فطری عنوان کرد و ادامه داد: مربیان باید سعی کنند در قالب داستان و یا در قالب سؤالات جهتدار کودک را متوجه حضور خدا در زندگی عملی بکنند.
خانم همتی در ادامه به اصول تربیت دینی اشاره کرد و گفت: اصول غیرمستقیم گویی، مثبتگرایی، غافلگیری مخاطب، اصل کشف پس از ابهام، اصل ارتباط و محبت، ایجاد تجربه معنوی و اصل وحدت موضوع و تنوع قالب از جمله اصول تربیت دینی برای کودکان هستند.
وی از جمله راهکارهای تبلیغ دین در میان کودکان را بهرهگیری از منابع غنی و سرشار دین و علوم وحیانی، استفاده از رسانههای بهروز و جدید مانند اینفوگرافی، گرافیک و انیمیشن، استفاده از قالب های جذاب و کارا و تکیهبر تجربیات عملی شخصی عنوان کرد.
وی یکی از روشهای ارتباط با مخاطبان را روش قرآنی دانست و ادامه داد: در قرآن داستان حضرت ابراهیم ذکرشده که در برابر خورشیدپرستان و ستارهپرستان و دیگر مشرکان، ابتدا با آنان همراهی میکرد سپس با به چالش کشیدن اعتقادات آنها، زمینه هدایتشان را فراهم میکرد.
استاد حوزه علمیه قم افزود: ما نیز باید ابتدا با مخاطب خود همراهی کنیم تا در گامهای بعدی بتوانیم تأثیر لازم را بر او بگذاریم.
خانم همتی بهرهگیری از مسابقات متنوع و جذاب، طرح سؤال، استفاده از کاریکاتور، بازی با نور و سایه و غیره را ازجمله راهکارهای جذابیت بخشی به تبلیغ در میان کودکان عنوان کرد.
وی یادآور شد: تجربه اثبات کرده است که آموزش همراه با شادی و نشاط بیشترین بازدهی را به دنبال دارد./968/پ202/ی