آمریکا به دنبال خروج از شورای حقوق بشر سازمان ملل
به گزارش خبرگزاری رسا، پولیتیکو به نقل از منابع آگاه گزارش داد رییسجمهور، رکس تیلرسون، وزیر خارجه، و همچنین نیکی هالی، نمایندۀ جدید آمریکا در سازمان ملل تصمیم نهایی را دربارۀ خروج آمریکا از شورای حقوق بشر اتخاذ خواهند کرد.
یکی از مقامات پیشین وزارت خارجۀ آمریکا در همین رابطه گفت: «درخواستهایی از دفتر وزیر خارجه ارائه شده که بر اساس آن دربارۀ ادامۀ عضویت آمریکا در شورای حقوق بشر (سازمان ملل) ابراز تردید شده است.»
تیلرسون اخیراً در دیداری با کارمندان وزارت خارجۀ آمریکا تأثیرگذاری شورای حقوق بشر سازمان ملل را زیر سؤال برد.
طرفداران رژیم صهیونیستی، شورای حقوق بشر سازمان ملل را به صدور قطعنامههایی انتقادی و رفتاری «مغرضانه» علیه رژیم صهیونیستی متهم میکنند.
در جدیدترین نمونه، این شورا حکم حبس «خفیف» علیه سرباز صهیونیستی را که یک غیرنظامی مجروح فلسطینی را به ضرب گلوله کشته بود، محکوم کرد که این موضوع خشم سیاستمداران صهیونیستی را به دنبال داشت.
نظامی صهیونیست یکه الور آزاریا نام داشت، به اتهام تیراندازی به سر عبدالفتاح الشریف، جوان فلسطینی، تنها به 18 ماه حبس محکوم شد.
راوینا شمداسانی، سخنگوی شورای حقوق بشر سازمان ملل، گفت این شورا «عمیقاً از این حکم خفیف که دادگاه نظامی تلآویو اوایل این هفته به سرباز اسرائیلی داد، نگران است.»
وی گفت: «این سرباز اسرائیلی متهم به کشتن غیرقانونی یک فلسطینی مجروح و اعدام فرا قضایی شخصی است که مشخصاً هیچ تهدید قریبالوقوعی به شمار نمیآمد.»
شورای حقوق بشر سازمان ملل در سال 2006 راهاندازی و جایگزین کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل شد.
به نوشته پرس تی وی، دولت جورج دابلیو بوش، رییسجمهور اسبق آمریکا، از عضویت در شورای حقوق بشر سازمان ملل امتناع کرد. اما باراک اوباما، رییسجمهور پیشین آمریکا، تصمیم گرفت تا به این شورا ملحق شود و از داخل بر آن تأثیر گذارد.
دولت اوباما روابطی سرد با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی، داشت و حتی قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل را که شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی را محکوم میکرد، وتو نکرد.
این در حالی است که نتانیاهو گفته است وی به دنبال همکاری با دونالد ترامپ، رییسجمهور جدید آمریکاست. ترامپ از منتقدان سازمان ملل به شمار میآید./982/ب103/د