۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸
کد خبر: ۵۱۶۵۷۸
دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی:

شورای اجتماعی کشور سبب یکپارچه‌سازی مدیریت آسیب‌های اجتماعی شد

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل شورای اجتماعی کشور نویدهای مثبتی را در زمینه مدیریت آسیب های اجتماعی می دهد.
مجلس

به  گزارش خبرگزاری رسا به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، ناهید تاج الدین درباره برنامه های کمیسیون اجتماعی مجلس برای پیشگیری و حل آسیب های اجتماعی گفت: پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیازمند توانمند سازی طبقات اجتماعی آسیب پذیر است که کمیسیون اجتماعی مجلس هم در برنامه ششم توسعه و هم در برنامه بودجه توجه ویژه ای به مقوله توانمند سازی داشته، ضمن آنکه در بعد نظارتی نیز با همین رویکرد انجام وظیفه کرده است.

وی افزود: جدای از مسئله پیشگیری، مسئله مدیریت آسیب های اجتماعی نیز مطرح است که خوشبختانه تشکیل شورای اجتماعی کشور باعث یکپارچه سازی مدیریت آسیب های اجتماعی شد ضمن آنکه توجه به آسیب های اجتماعی را در سطح ملی در دستور کار قرار داد .

تاج الدین ادامه داد: کمسيون اجتماعی نیز در قالب همکاری با شورای اجتماعی کشور از مدتی پیش مشغول تهیه گزارش کار  جامعی از 17 دستگاه اعم از بهزیستی ، کمیته امداد امام خمینی ، وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، پلیس فتا و ....است که برخی از این دستگاه ها حضوری و مابقی بصورت کتبی گزارش هایی را به کمیسیون ارائه کرده اند که این جلسات تا تهیه گزارش نهایی از وضعیت آسیب های اجتماعی استمرار دارد و این گزارش در قالب ساز و کار  شورای اجتماعی کشور تقدیم مقام معظم رهبری خواهد شد.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی بر توجه به آسیب های نوپدید تاکید کرد و گفت: این آسیب ها به خصوص آسیب های فضای مجازی و اثرات فضای مجازی بر نظام اجتماعی در جلسات متعدد کمیسیون بحث شده و طرح ها و لوایحی نیز به این منظور تهیه شده یا در دست تهیه است که توجه به مقوله سواد رسانه ای و ارتقا سطح آموزش های جامعه یکی از مواردی ست که در کمیسیون درباره آن بحث و بررسی صورت گرفته است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه وضعیت نامطلوب آسیب های اجتماعی در هر پنج آسیب اولویت دار یعنی حاشیه نشینی، طلاق، اعتیاد، مفاسد اخلاقی در نقاط حاد و بحرانی پیش رونده بوده اما تشکیل شورای اجتماعی کشور نویدهای مثبتی را در زمینه مدیریت این آسیب ها می دهد.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی اولین و ضروری ترین اقدام برا حل این آسیب ها را برانگیختن توجه ملی نسبت به این آسیب هاخواند و تصریح کرد: باید این آسیب ها تبدیل به یک «مسئله اجتماعی» می شد که تشکیل شورای اجتماعی و ضرورت هایی که منجر به تشکیل آن شد خود گویای تبدیل این آسیب ها به "مسئله اجتماعی" است، در گام بعدی باید برای برون رفت از آسیب های اجتماعی، مشارکت اجتماعی حداکثری ایجاد نمود.

وی ادامه داد: البته مازاد بر جذب مشارکت اجتماعی باید این مشارکت ها را روشمند کرد یعنی آن را در مسیر مشخصی قرار داد و هدایت و مهندسی کرد تا این مشارکت ها منجر به کاهش آسیب های اجتماعی شود.

تاج الدین در خاتمه اظهار داشت: در حال حاضر مشارکت اجتماعی برای کاهش آسیب های اجتماعی کم نیست اما این مشارکت ها پراکنده و بی برنامه است و در برخی مواقع هیچ نقشه راه مشخص و گستره معینی ندارد و همین باعث نوعی رکود در مدیریت آسیب های اجتماعی شده است و به رغم این همه مشارکت اما وضعیت مدیریت آسیب های اجتماعی پیشرفت قابل ملاحظه ای نداشته است./998/د۱۰۲/س

ارسال نظرات