دیدارهای رهبر معظم انقلاب با خانواده های شهدای مسیحی
به گزارش خبرنگار سرویس کتاب و نشر خبرگزاری رسا، به مناسبت ایام کریسمس و آغاز سال نو میلادی کتابی که حاصل دیدارهای رهبر معظم انقلاب با خانواده های شهدای مسیحی است خدمت دوست داران کتاب معرفی می شود.
رهبر معظم انقلاب از سال 63، برنامه حضور در منازل شهدا را آغاز می کنند. و همان سال، در ایام سال نو میلادی، دو خانواده شهید مسیحی میزبان ایشان می شوند؛ خانواده شهیدان اودیان و اوانسیان. این برنامه ادامه پیدا می کند. مسیحیان ایران، عمدتا یا ارمنی هستند و یا آشوری و هر دو گروه هم شهدایی تقدیم کشور کرده اند. رهبر معظم انقلاب، برخی سال ها به منازل ارامنه رفته اند و گاهی به منازل اشوری ها؛ همراهشان نشسته اند، درد دل مادران و پدران شهدا را شنیده اند، آنها را دلداری داده اند و برایشان دعا کرده اند، با بزرگترها از خاطرات و مسائل مربوط به مسیحیت گفته اند و از جوانان درباره تحصیلات و کارشان پرسیده اند و آنان را به استفاده از فرصت جوانی و تبدیل آن به سرمایه سفارش کرده اند. برای این خانواده ها، همین حضور رهبر معظم انقلاب در خانه هایشان، باورپذیر نیست، چه برسد به خودمانی و بی تکلف نشستن و صحبت کردن و با همدیگر چای نوشیدن.
انتشارات موسسه جهادی، کتاب«مسیح در شب قدر» نوشته صهبای یقین را منتشر کرده است.
ساختار کتاب
این کتاب در 10 فصل به همراه پیوست ها و ضمینه ها منتشر شده است. عناوین فصول این کتاب عبارت است از:
فصل اول (سال 1359) یک: بشارت بازگشت، دو: عیادت، سه: اولین شهید، چهار: قطعة ناهاتاک.
فصل دوم (سال ۱۳۶۰) پنج: رازمیک، شش، مسیح در شب قدر
فصل سوم (سال ۱۳۶1) هفت: داوطلب جهاد
فصل چهارم (سال ۱۳۶۴) هشت: از نسل حواریون، نه: دیدار خانوادگی
فصل پنجم (سال ۱۳۶۳) ده: مفقودالاثر
فصل ششم (سال 1364) یازده: سرباز امام خمینی، دوازده: عیسی دم
فصل هفتم (سال 1365) سیزدهم: هم مادر، هم پدر، چهارده: انقلاب کلیساها را گرم کرد
فصل هشتم (سال ۱۳۶۴) پانزده: شب کریسمس ارمنی، شانزده: فرستاده، هفده: شهید شیمیایی، هجده: باید میرفتند، نوزده: حقوق بشر واقعی
فصل نهم (سال 1367) بیست: هديه خداوند، بیست ویک: شب شعر عاشقانه، بیست ودو: شهیدان زنده اند
فصل دهم (سال ۱۳۶۵) بیست وسه: جمکران
پیوست ها: حواریون، یاری کنندگان دین خدا، ادیان الهی، حضرت مریم مقدس در قرآن، من و ارامنه ایران همبستگی لهستان، جنبش
ضميمه ها: شهدای ارمنی، شهدای آشوری
ویژگی های اثر
1. جمع آوری و پرداختن به دیدارهای رهبر معظم انقلاب
2. بررسی دیدگاه مسیحیان درباره حضرت مسیح
3. ترتیب بندی دیدارهای رهبر معظم انقلاب بر اساس سال
4. آوردن گفت و گوهای صمیمی رهبر انقلاب با خانواده های شهدای مسیحی
برشی از کتاب
در صفحه 104 و 105 این کتاب در مورد یکی از دیدارهای رهبر معظم انقلاب این مطالب آمده است:
حرف که به اینجا می رسد، حاج آقا، از من و هایکانوش، درباره زبان ارامنه و خط ارمنی می پرسند که چقدر بلدیم و چند حرف دارد و اینها. وقتی توضیح می دهیم که الفبای ارمنی سی و هشت حرف دارد و تفاوتش با الفبای زبان فارسی چیست، ایشان می گویند که حروف اضافه الفبای ارمنی، در برخی از لهجه های قومیت های ایرانی، مثلا در گویش اصفهانی ها و آذری ها و بهبهانیها، وجود دارد. و بعد چند شاهد مثال می آورند.
هایکانوش با تعجب می گوید: خیلی از این چیزهایی را که شما می گویید، کسی نمی داند، جناب آقای خامنه ای چای که از راه می رسد، یاد دیدار مقام معظم رهبری از منزل خودمان می افتم که مادرم به جای چای معمولی، چای دارچین درست کرده بود. در آن دیدار، با اینکه ظاهرا مصرف دارچین برایشان مفید نبود، اما ایشان چای را با رضایت خاطر میل کرده بودند. و یاد اینکه وقتی اهل محل و دوست و آشنا و فامیل فهمیدند رهبری آمده اند به منزل ما، چه حسرتی خوردند به حال خودشان! یادم هست که اکثرشان، یک سؤال مشترک هم داشتند «آقای خامنه ای در منزل شما چیزی هم خوردند؟» حاج آقا چای را برمی دارند و از شغل پدر رازمیک، و از شغل من می پرسند. پدر توضیح می دهد که آشپز بوده.
- من آشپز بودم در کلیسای ایتالیایی، خیابان فرانسه.
- شماها غذاهایتان با غذاهای ایرانی یکی است یا تفاوت دارد؟ - یکی است، فرقی ندارد. - آش رشته و مثلا چلوگوشت؟ - بله، ما اینها را مصرف می کنیم.
- آنوقت شما که آشپزی بلد هستید، در خانه به خانم کمک می کنید یا نه؟ همه به این مزاح آقای خامنه ای می خندیم. هایکانوش می گوید: بله حاج آقا! خیلی کمک می کنند. آقای خامنه ای به نشانه تشویق و تأیید پدر، به رویش می خندند و سرشان را آرام تکان می دهند. پدر نیز برای اینکه تشویق بیشتری دریافت کند، می گوید: تازه بچه ها هم آشپزی بلد هستند؟
. خب! بچه ها که از مادرشان یاد گرفته اند؟
و باز، همه میخندیم.
انتشارات موسسه جهادی، کتاب«مسیح در شب قدر» نوشته صهبای یقین را در قطع وزیری و 496 صفحه به چاپ رسانده است.
علاقهمندان میتوانند برای خرید این کتاب با انتشارات صهبای یقین با شماره 02122773360 تماس حاصل کنند./826/