۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۳
کد خبر: ۷۷۴۵۳۴
حجت الاسلام برته مطرح کرد؛

ضرورت ساختاردهی علمی و ارائه کلان‌روایت‌ها در علوم اسلامی

ضرورت ساختاردهی علمی و ارائه کلان‌روایت‌ها در علوم اسلامی
مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه، با تأکید بر اهمیت تولید کلان‌روایت‌ها و تقویت ساختار علمی در فضای علوم اسلامی، نقش انجمن‌های علمی را محوری و راهبردی توصیف کرد.

به گزارش خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمدرضا برته، مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه در اولین جلسه مجمع عمومی انجمن تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی حوزه، در سخنانی به ضرورت ارائه کلان‌ روایت‌ها و ساختاردهی علمی در عرصه علوم اسلامی اشاره کرد و گفت: بسیاری اوقات از ما سوالاتی پرسیده می‌شود، اما پاسخ‌ها، مخاطبان را قانع نمی‌کند، چرا که رویکرد فعلی با انتظارات و چارچوب‌های ذهنی مخاطب همخوانی ندارد. 

مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه نقش انجمن‌های علمی را فراتر از نقش موسسات آموزشی یا پژوهشکده‌ها دانسته و آنها را محافلی برای تبادل نظر اندیشمندان و پیشبرد جریان‌شناسی علمی معرفی و بیان کرد: رسالت اصلی این انجمن‌ها شناسایی چالش‌ها و شبهات مهم، مطالعه مسیرهای پیش‌رو، ارائه تحلیل‌های بنیادین و ایجاد مدل‌های نهادی مناسب برای پیشبرد علوم است.

وی یکی دیگر از وظایف اصلی انجمن‌های علمی را گسترش و تعمیق دانش در عرصه‌های مرتبط خواند و تصریح کرد: هیچ موضوع علمی نباید از دیده پنهان بماند و هر پژوهشگری از هر نقطه‌ای از جهان، برای یافتن پاسخ‌های خود باید بتواند به انجمن‌های علمی حوزه مراجعه کند.

حجت‌الاسلام برته ضمن بیان اینکه گام بعدی انجمن‌ها، جریان‌سازی و گفتمان‌سازی است، افزود: این انجمن‌ها باید هدفمند عمل کرده و حضور خود را در پایگاه‌های بین‌المللی علم تثبیت کنند و برای دیده‌شدن در فضای دانش جهانی، لازم است نقشه راه دقیقی طراحی کرده و آثار علمی خود را در سطح بین‌الملل عرضه کنند.

مسئول دبیرخانه انجمن‌های علمی حوزه با تاکید براینکه انجمن‌های علمی باید به نهادی برای هدایت و راهبری دانش تبدیل شوند، ابراز کرد: این نهادها باید ضمن حفظ استقلال خود، به تدوین سیاست‌های کلان در حوزه علوم اسلامی پرداخته و جایگاه راهبردی خود را در زیست‌بوم علمی جامعه تثبیت کنند.

حجت‌الاسلام برته تأکید کرد: پژوهشگران علوم شناختی بر این باورند که امروز روایت‌های شخصی جایگزین کلان‌ روایت‌ها شده‌اند و همین مسئله موجب عدم مقبولیت گزارش‌های بی‌طرف یا سخنرانی‌های اخلاقی در میان مردم شده است.

وی با ذکر مثالی تاریخی از شهید نواب صفوی، توضیح داد: در گذشته، جامعه نسبت به کلان‌ روایت‌ها و سخنان رهبران خود پذیرش و فهم عمیقی داشت؛ به‌گونه‌ای که وقتی نواب صفوی از مردم خواست کلاه شاپوری را کنار بگذارند، ده‌ها نفر به نشانه همراهی این کار را انجام دادند.

حجت‌الاسلام برته تاکید کرد: برای تثبیت دستاوردهای انقلاب اسلامی به تولید و ترویج کلان‌ روایت‌های فطری و سالم نیاز داریم که از بطن ارزش‌های اصیل انقلابی نشأت گرفته و در جامعه گسترش پیدا کند.

ارسال نظرات