اولویت نقش همسری و مادری زنان به دیگر نقشها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خانم معصومه ظهیری، کارشناس مسائل زنان و خانواده، در برنامه دانشجو که از رادیو معارف پخش می شد، گفت: در نگاه نسبت به زن یکی از ابعاد، حضور زن در اجتماع است، در این رابطه سه نوع نگاه نسبت به زن وجود دارد، عده ای مخالف با هر نوع حضور زنان هستند، که معمولا به عنوان نگاه سنتگرا از آن یاد می شود.
وی ادامه داد: عده ای به عنوان ادعای روشن فکری، معتقدند که زن باید یک حضور و حرکت مشابه مرد داشته باشد و یک رقابت ناسالم را بین زن و مرد ایجاد میکنند، در این نگاه معمولا هدف رساندن زن به مرد است، این یک نگاه تشابه سازی بین زن و مرد است.
این کارشناس رادیویی ابراز داشت: نگاه سوم را حضرت امام ایجاد کردند، در دیدگاه تمدن اسلامی، نگاه تساوی بین زن و مرد در بهرهمند شدن از حقوق اجتماعی است و حضور موثر در اجتماع با در نظر گرفتن اولویت های اختصاصی که به جنس زن مربوط میشود، بحث حضور زن به عنوان حضور شغلی نیست، بلکه به عنوان فعالیت مفید اجتماعی است.
خانم ظهیری در پاسخ به پرسش « آیا زن باید در جامعه حضور داشته باشد یا نه؟» گفت: از نظر اشتغال و حضور اجتماعی، تفاوتی بین حضور مرد و زن وجود ندارد، زن قادر به اجرای هر شغلی میتواند باشد و با الگوی اسلامی تضادی ندارد.
وی اظهار داشت: حضرت زهرا (س) الگوی همه زنان عالم، حضور زنان در جامعه را نه تنها نفی نمیکند، بلکه اثبات هم میکند، اما برای زن اولویت هایی قرار دارد، نقش مادری و همسری در اولویت است، اگر زن این دو نقش را به خوبی ایفا نکند سلامت جامعه به خطر میافتد.
این کارشناس مسائل خانواده ادامه داد: دلیل بسیاری از حضور زنان در جامعه فشار اقتصادی است، وقتی خانمی میگوید من میتوانم وقتم را طوری تنظیم کنم که هم به کارم برسم و هم به خانواده پس چه اشکالی دارد که این شغل را ادامه دهد، گاهی بین اولویت هایی که زن به آن علاقه دارد و ایفای نقش اجتماعی وی تعارضهایی وجود دارد، اولویت را باید به اصالتهایی که در فطرت زن وجود دارد، بدهیم. /9194/پ202/ن