ویژهنامه قنوت خورشید منتشر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژهنامه قنوت خورشید ویژه احیای فرهنگ برپایی نماز جماعت عید غدیر به مدیر مسؤولی محمد حسین مشکوری و سردبیری روح الله صدیقیان به چاپ رسیده است.
در بخش مطلع این مجله یک مقاله ادبی در مورد عید مبعث نوشته محمد حسن مشکوری آمده است.
«ستون خیمه» نام بخش نخست مجله قنوت خورشید است که این عناوین را در خود جای داده است: «مبعث تا طلوع: تأملی پیرامون رابطه مبعث با غدیر»، «احیاگران: مصاحبه کانون خورشید با آیتالله احمدی فقیه یزدی»، «دلیل محکم: استفتائات مراجع عظام تقلید پیرامون برپایی نماز جماعت عید غدیر» و «بینات: احیای فرهنگ برپایی نماز جماعت عید غدیر»
در قسمتی از مصاحبه با آیت الله احمدی فقیه یزدی (از پیشگامان برپایی نماز عید غدیر در کشور) میخوانیم: مرحوم شیخ مفید که مورد قبول همه فرق مسلمین بودهاند، نماز عید غدیر را با اهل سنت در میدان بغداد با هزاران نفر از مردم به جماعت برگزار میکرد.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در جواب بنده که پیرامون استحباب نماز جماعت عید غدیر مطالبی را عرض کردم، فرمودند: بنده شبهه وجوب این نماز را دارم.
در سیستان و بلوچستان در تاریخ ثبت شده، که حکومت طاغوت آن زمان، خواست با فشار و زور، به همین مردم سنی، سب و ناسزا به علی (علیه السلام) را اجبار کند، لکن اینها زیر بار نرفتند و قبول نکردند. بنا شد، اگر میخواهند سب نکنند، باید نفری یک درهم بدهند. با آنکه برای مردم آن روز سخت بود، ولی آنها نفری یک درهم مواجب دادند، که زیر بار سب علی (علیه السلام) نروند. باز حاکم قلدر و زورگوی متجاوز آن روزها به این قناعت نکردند، ذکر شده در تاریخ تا به ده درهم رساندند، که واقعا برای آن مردم طاقت فرسا بود. باز هم مردم زیر این بار سنگین رفتند ولی باز سب علی (علی السلام) نکردند. با آنکه اینها سنی بودند، ولی دلشان با امیر المومنین (علیه السلام) بود و بسیار محکم بودند.
در عرب و عجم این گونه بود که، اگر مردی پناهنده به زنش میشد، دیگر رهایش میکردند. آنقدر زنها محترم بودند. بعد از مدتی آن دسته از مردانی که دیگر توان پرداخت مواجب سنگین را نداشتند، از این سنت و روشی که مورد قبول دشمن هم بود، خواستند استفاده کنند؛ لذا برای در امان ماندن از سختگیریها حکومت به زنهای خود پناهنده شدند، اما حکومت حرمت را شکست؛ و گفت هر که شوهرش را پناه دهد و او را همراهی کند و سب علی (علیه السلام) نکند، باید سر این زنها تراشید. با آنکه زیبایی زن به گیسوی او است، اما آنها قبول کردند و گفتند خب، بیایید سرهای ما را بتراشید، ولی ما باز سب علی (علیه السلام) نمیکنیم و نکردند.
بخش بعدی، احیای فرهنگ برپایی نماز جماعت غدیر به قلم حجت الاسلام روح الله صدیقیان است.
در این مقاله به دلایل و روایات نماز جماعت در عید غدیر و اعمال روز غدیر پرداخته شده و سپس نویسنده به دلایل و روایات نماز جماعت عید غدیر میپردازد و به این موارد اشاره شده است: اصل نماز، فضیلت نماز عید غدیر و کیفیت آن، روایات وارده پیرامون نماز جماعت عید غدیر، فتوای علما، سیره علما، نظر خاص مرحوم مقدس اردبیلی و نتیجه گیری.
در قسمتی از این متن میخوانیم: غدیر روزی است که امام رضا (علیه اسلام) در مورد آن فرمودند: اگر ترس طولانی شدن (کلام) نبود، آنقدر فضائل این روز و عطای خداوند را در این روز به کسی که قدر آنرا بداند، میگفتم که پایان ناپذیر باشد.
امیر المومنین (علیه السلام) در دوران خلافت ظاهری خود، وقتی عید غدیر با جمعه مصادف شده بود، نماز عید غدیر را به جماعت اقامه کردند و فرمودند که رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مرا به آن امر کرده است.
در آخر این نوشته در قسمت نتیجه گیری میخوانیم: پر واضح است که اقامه نماز جماعت عید غدیر، به شکرانه امامت و ولایت امیرالمومنین علی (علیه السلام) شرعا جایز و مستحب است و چه بسا به تعبیر حضرت آیت الله صافی گلپایگانی شبهه وجوب نیز دارد.
«در مسیر شعف» نام بخش دوم است. در این بخش عنوان «آداب فرح: عظمت عید غدیر و ارائه شیوه شادی و فرح شیعه در عید الله الاکبر غدیر خم» را میخوانیم.
در بخشی از این نوشتار آمده است: چگونه خواهد بود حال کسی که عهده دار هزینه زندگی و تعدادی از مردان و زنان مومن «در روز عید غدیر» باشد، در صورتی که که من پیش خدا ضامنم که از کفر و تنگدستی در امان باشد.
هرکس در این روز به برداران (نسبی، رضاعی، ایمانی و...) خود وامی دهد و آنها را کمک کند، من آن را ضمانت میکنم... وقتی به همدیگر رسیدید، همراه سلام، مصافحه کنید و در این روز به یکدیگر هدیه بدهید. این سخنان را هر که بود و شنید، به آن که نبود برساند، پیامبر مرا به این چیزها امر کرده است...
حضرت امیر علیه السلام: روز غدیر روزی است که منزلت عظیمی دارد گشایش در آن واقع شده است و روز بالا رفتن منزلت شایستگان و روز روشن شدن دلایل خدا و روز آشکار کردن حقیقت و روز به صراحت سخن گشودن از مقام ناب و روز کمال دین و روز پیمان و روز گواهی و گواهان است.
بخش سوم «خیمه گاه» نام گرفته است، عناوین «برهان: بیانات بزرگان مکتب اهل بیت (علیهم السلام)»، «بوستان کتاب: سیر مطالعاتی پیرامون غدیر و معارف مرتبط با آن» و «برکه نور: پایاننامههای غدیری» را در بخش خیمه گاه مطالعه میکنیم.
«معرفی کانون خورشید» نام بخش چهارم است، در این بخش این عناوین آمده است: «پرچمدار: مصاحبه با مدیر کانون خورشید»، «یاران: تجلیل از پژوهشگران»، «بدرقه: اطلاعیه برگزاری مجمع رسانهای» و «مفتقر: شعر زیبایی از مرحوم آیت الله محمد اصفهانی (کمپانی)»
ویژه نامه قنوت خورشید از سوی کانون خورشید (اولین مرکز ترویج رسانهای معارف غدیر و صحیفه سجادیه) به تعداد 2000 نسخه منتشر شده است و قرار است این ویژه نامه بین دانشجویان دانشگاه شریف و بین علما و روحانیون قم توزیع و پخش شود.
برای تهیه مجله قنوت خورشید میتوانید با شماره تلفن 02537742601 تماس حاصل فرمایید./998/ن601/ق