۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۱۹۲۵۲۹
آیت‌الله خاتمی:

خشم خود را نثار دشمنان کنیم نه دوستان

خبرگزاری رسا ـ عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری از حضرت اباعبدالله الحسین‌(ع)، اصحاب و امام زین‌العابدین‌(ع) و حضرت زینب‌ کبری‌(س) به عنوان سه رکن اساسی نهضت عاشورا نام برد و گفت: شجاعت و شهامت حضرت زینب‌(س) ضرب‌المثل است.
سيد احمد خاتمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله سیداحمد خاتمی، عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در همایش زینب کبری‌(س) اسوه حیات طیبه که در مؤسسه آموزش عالی بنت الهدی قم برگزار شد به تبیین شخصیت حضرت زینب کبری‌(س) پرداخت و گفت: سیره حضرت زینب‌(س) الهام بخش است و می‌تواند چراغ راه باشد.

 

وی در ابتدای سخنان خود از سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین‌(ع)، اصحاب و امام زین‌العابدین‌(ع) و حضرت زینب‌ کبری‌(س) به عنوان سه رکن اساسی نهضت عاشورا نام برد و با بیان اینکه نشاط کربلا به ولایت و ولایتمداری بود و همه کربلایی‌ها ولایتمدار بودند، تصریح کرد: اگر رکن سوم نبود پیام عاشورا به نسل‌های بعد نمی‌رسید.

 

خطیب جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه در نهضت عاشورا مدیریت پروژه اسارت با امام سجاد‌(ع) بود، ولایتمداری حضرت زینب‌(س) را مورد بررسی قرار داد و افزود: اگر سراسر مسیر اسارت را مورد بررسی و بازبینی قرار دهیم، خواهیم دید که حتی یک کلمه‌ که بوی ذلت بدهد در سیره و منطق حضرت زینب‌(س) نیست.

 

وی تحلیل و تبیین شخصیت حضرت زینب‌‌ کبری(س) را بدون دیدن ایشان در نهضت عاشورا امکان‌پذیر ندانست و گفت: تا روز قیامت نه مردان به مقام حضرت زینب‌(س) می‌رسند و نه زنان، حضرت زینب‌(س) نسخه بی‌بدیل و بی‌نظیر جهان هستی پس از معصومین‌(ع) است، اما می‌توان در راه آن حضرت حرکت کرد.

 

آیت‌الله خاتمی در ادامه با بیان اینکه اگر بخواهیم در منطقه خود تأثیر گذار باشیم، کلامی دلنشین‌تر از کلام وحی نیست، متن درسی حضرت زینب‌(س) را تفسیر قرآن عنوان کرد و از طلاب علوم دینی به ویژه خواهران طلبه خواست که قرآن را در متن درس و منبرهای خود قرار دهند و روایات اهل بیت‌(ع) را برای مردم ذکر کنند.

 

وی با اشاره به اینکه حضرت زینب‌(س) دغدغه فرهنگی داشت و دغدغه فرهنگی خود را با درس و تلاش قرآنی برطرف می‌کرد، طلاب را به توجه به قرآن، تهجد و شب‌ زنده‌داری توصیه کرد و گفت: حضرت زینب کبری‌(س) که اهل دعا و شب زنده‌داری بود و انس ویژه با خدا داشت، می‌تواند دل‌ها را با خدا آشتی دهد.

 

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم گفت: شجاعت و شهامت حضرت زینب‌(س) ضرب المثل است،‌ وقتی آن حضرت وارد مجلس ابن زیاد می‌شدند آنچنان با صلابت راه رفتند که ابن زیاد گفت این زن متکبره کیست که گفتند او زینب دختر علی ابن ابی طالب‌(ع) است یعنی در برابر دشمن ذره‌ای واهمه و دلهره ندارد.

 

وی تحقیر دشمن را از دیگر صفات ویژه حضرت زینب‌ کبری(س) عنوان و اظهار کرد: دین اسلام به ما دستور می‌دهد همان اندازه که در برابر خودی‌ها باید مهربان بود در برابر دشمن باید شدید برخورد کرد و حضرت زینب‌ کبری‌(س) عملا این نکته را پیاده کرد.

آیت‌الله خاتمی شخصیت حضرت زینب‌ کبری‌(س) را نه تنها برای بانوان بلکه برای همه آزادگان جهان الگو دانست و گفت: آزادگان جهان بدانند که با خدا معنا پیدا می‌کنند و با بندگی خدا صلابت می‌یابند و بدانند زندگی با دین و معنویت ارزشمند است./920/پ202/ج

ارسال نظرات