آیتالله اراکی:
اقتصاد اسلامی بر مبنای اخلاق بنا شده است
خبرگزاری رسا ـ دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه اسلام امرار معاش بدون تولید را منع میکند، گفت: ساختار اقتصاد اسلامی بر مبنای اصول و مفاهیم اخلاق بنا شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محسن اراکی دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی پیش از ظهر امروز در همایش ملی اخلاق و اقتصاد اسلامی که در سالن همایشهای مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد، با بیان اینکه اگیزهها در اخلاق و اقتصاد متفاوت هستند، گفت: اقتصاد به سود شخصی اهمیت می دهد اما در اخلاق کمک به دیگران ملاک است.
وی اصل مالکیت را از دیگر عوامل تضاد میان اخلاق و اقتصاد دانست و ابراز کرد: اخلاق مالکیت را از آن خدا و داشتههای انسان را امانت الهی میداند اما در اقتصاد مالکیت برای فرد است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه در اقتصاد اسلامی برای هر مشکلی راه حلی ارائه شده است، اظهار داشت: یک اصل مهم در اقتصاد اسلامی اعتقاد به رازق بودن خدا است.
آیتالله اراکی بیان کرد: بر اساس تعالیم اسلامی مسلمانان می دانند که در برابر تلاش و کوشش در دنیا چند برابر آن در پاداش اخروی میبینند از این رو تضادی میان اخلاق و اقتصاد برای آنها به وجود نمی آید.
وی با اشاره به تفاوتهای جهان بینی اسلامی و غیر اسلامی، گفت: مؤمنان با رویکرد معادگرایانه در دنیا به گونهای رفتار میکنند تا در آخرت سعادتمند شوند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با بیان اینکه ساختار اخلاقی اقتصاد اسلامی بر مبنای اصول و مفاهیم اخلاق بنا شده است، افزود: در اقتصاد اسلامی انسان می داند که هر بخشی دارای منابع مشخص است از این رو مسأله خمس و زکات برایش به خوبی معنا میشود.
آیتالله اراکی نظام اقتصادی اسلام را دارای پیوستگی دانست و ابراز کرد: چون نظام تربیتی اسلام بر مبنای اخلاق استوار شده است اخلاق در همه عرصهها تجلی مییابد.
وی با تأکید بر اینکه اسلام امرار معاش بدون تولید را منع میکند، گفت: همه انبیا و اولیای الهی به کار کردن اهتمام ویژهای داشتند.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در ادامه اصل اخوت در اسلام را یکی دیگر از مبانی اقتصاد اسلامی ذکر کرد.
آیتالله اراکی انفاق را یکی از مهمترین مبانی نظری و علمی اقتصاد اسلامی خواند و گفت: در آیات قرآن آمده که انفاق در اوج نیاز به مال جزء صفات پیشوایان دینی ما است و همین مسأله موجب به هم پیوستگی نظام اقتصاد اسلامی شده و آن را به نظامی بر اساس اخلاق تبدیل کرده است./927/پ202/ج
ارسال نظرات