توجه به مباحث اخلاقی اولویت حوزه های علمیه است/4 بهمن ماه آغاز ثبت نام حوزههای علمیه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور در نشست مطبوعاتی که پیش از ظهر امروز برگزار شد، با اشاره به نحوه پذیرش داوطلبان ورود به حوزه های علمیه در سال تحصیلی جدید، گفت: حوزه علمیه در عصر غیبت امام عصر(عج) نقش کلیدی و موثری در بیان احکام دین و بیان معارف الهی ایفا کرده است.
وی با بیان اینکه در سال جدید بهبود در کیفیت را سرلوحه کار قرار دادهایم، ابراز داشت: در سالتحصیلی جدید با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتیم و تعداد مدارسی که ظرفیت پذیرش را داشتند، بیش از 18 هزار نفر پذیرش داریم که با توجه به آمار سال گذشته رشد چشمگیری داشته است.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به تعداد مدارس کشور در مقاطع بلند مدت و کوتاه مدت، اظهار داشت: نزدیک به 410 مدرسه علمیه در سراسر کشور وجود دارد که از این تعداد 321 مدرسه بلند مدت و 49 مدرسه کوتاه مدت میباشد و در شهر قم نیز 40 مدرسه در وجود دارد که در ظرفیت مدارس بلند مدت غیر از قم 14460نفر در مقطع بلند مدت و 2270 نفر ظرفیت کوتاه مدت، و ظرفیت مدارس قم نیز 1398 طلبه میباشد.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با اشاره به شروع ثبت نام متقاضیان ورود به حوزه علمیه، خاطرنشان کرد: متقاضیان از 4 بهمن ماه سال جاری تا15 فروردین سال 94 با مراجعه به پایگاه اطلاع رسانی معاونت آموزش حوزههای علمیه میتوانند ثبت نام کنند و آزمون نیز در روز جمعه 28 فروردین ماه سال 94 برگزار خواهد شد و زمان اعلام نتایج نیزدر 25 اردیبهشت ماه سال 94 از طریق سایت معاونت آموزش خواهد بود.
وی در ادامه به شرایط اختصاصی دوره پنج ساله سفیران هدایت اشاره کرد و افزود: داشتن مدرک دیپلم یعنی متولدین سال 1374، تعهد تحصیل تمام وقت به مدت دوره و تعهد خدمت تبلیغی به مدت سنوات تحصیل در مناطق مورد نیاز از شرایط اختصاصی پذیرش در دوره سفیران هدایت است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در ادامه ابراز داشت: هرسال ظرفیت و توانایی مدارس را برای ارائه برنامه درسی میسنجیم که گاهی به دلیل شرایط خوب آموزشی تشویق میشوند و برخی مدارس هم به دلیل مشکلات و نداشتن شرایط از ناحیه شورای گسترش، در جذب طلبه با یک سال تاخیر فعالیت میکنند تا خود را به شرایط بهتر برسانند.
آیتالله حسینی بوشهری با اشاره به تبلیغات صورت گرفته جهت جذب افراد علاقهمند به حوزه علمیه اظهار داشت: با توافقی که با صداو سیما صورت گرفته است برنامه هایی برای تبلیغات در رسانه ملی تدوین شده و از سویی دیگر توسط ائمه جمعه نیز این اطلاع رسانی صورت میگیرد و بسیج و سپاه هم در زمینه تبلیغ ورود طلبه به حوزه علمیه کمک میکنند.
مدیر حوزههای علمیه سراسر کشور با تأکید بر اینکه در کشور کمبود مبلغ و طلبه داریم، اظهار داشت: بسیاری از مساجد ما از نبود امام جماعت رنج میبرند و انشالله با بالا بردن ظرفیتها، افرادی از حوزههای علمیه فارغ التحصیل شده تا در آینده کمبود طلاب در کشور رفع شود.
وی با اشاره به ورود بعضی از طلاب و روحانیون در مباحث جناحی و سیاسی، گفت: آشنا بودن به سیاست و شرایط جامعه و اوضاع اجتماعی برای یک طلبه بسیار لازم و مفید است به گونهای که اگر شخصی از نظر علمی به رتبههای بالای علمی برسد اما دید درستی از شرایط و اوضاع اجتماعی خود نداشته باشد و به تعبیر روایات اهل بیت(ع) عالم به زمان نباشد نه تنها مفید نخواهد بود بلکه مضر هم خواهد بود البته باید در این زمینه گفت که اطلاع از مباحث سیاسی با سیاسی کاری و سیاسی بازی متفاوت است.
وی در پایان با انتقاد از کسانی که به بهانههای مختلفی کارکردهای حوزه را زیر سوال میبرند خاطرنشان کرد: توجه به مباحث اخلاقی و معنوی طلاب که همواره دغدغه بزرگان دین بوده است برای بنده نیز دغدغه مهمی است؛ اما این مطلب به این معنا نیست که اگر وضع موجود با وضع مطلوب فاصله دارد تلاش وافر حوزه و علمای بزرگ دینی را زیرسوال ببریم، بلکه باید با توجه به همه مباحث از جمله اوضاع معیشتی طلاب و سایر جنبهها، به کارکردهای حوزه نمره داد./922/پ202/ج