تأکید مردم فلسطین بر جنایتکار بودن شیمون پرز
به گزارش خبرگزاری رسا، پرز که حدود دو هفته پیش به علت سکتۀ مغزی در بیمارستان بستری شده بود، بامداد چهارشنبه (7 مهر) در سن 93 سالگی در تل آویو مرد.
پرز کارنامهای سیاه در زمینۀ حقوق بشر و قتل عام فلسطینیان داشت اما رژیم صهیونیستی و رسانههای همسو با تلآویو تلاش داشتند چهرهای صلح طلب و مشتاق به آشتی با فلسطینیان از وی به جهان نشان دهند.
این در حالی است که مردم فلسطین که نام وی برایشان یادآور زجر و عذاب است، او را مانند سایر مقامهای اسرائیلی جنایتکار جنگی میدانند.
یک فلسطینی می گوید: «درست است که شیمون پرز با اسحاق رابین و یاسرعرفات جایزه صلح نوبل دریافت کرد، اما او مانند سایر مقامهای اسرائیلی جنایتکارجنگی است. او مدعی صلح است اما صلحی به بار نیاورد.»
فلسطینی دیگری میگوید: «پرز برای ما جز تخریب و جنگ در غزه چیز دیگری نگذاشت. زجر اسرای فلسطینی که روزانه در زجر و عذاب به سر میبرند وعذاب مردم کرانه باختری مانند بازداشت و تخریب دارایی و ساختمانها را برای ما به میراث گذاشت.»
یک فلسطینی دیگر نیز گفت: «مرگ پرز پیروزی نیست ما آن را پیروزی نمیشماریم. پایان دادن محاصره غزه را پیروزی می دانیم و تغییر شرایط زندگی رو به بهبودی ما را میتوان پیروزی شمرد.»
فراخوان «روز خشم»
در همین حال جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس فلسطینیان را به برگزاری تظاهرات «روز خشم » در روز جمعه همزمان با مراسم خاکسپاری شیمون پرز فراخوانده است.
این فراخوان به مناسبت اولین سالروز آغاز آنچه از آن شروع انتفاضه سوم در کرانه باختری و بیتالمقدس خوانده میشود، داده شده است.
حماس همچنین از پرز به عنوان «آخرین بازمانده از مقامات اسرائیل که در اشغال نقش ایفا کردند» نام برده است.
سامی ابو زهری، سخنگوی حماس گفت: «مرگ وی پایان مرحلهای در تاریخ این اشغال و آغاز مرحله جدید از ضعف (رژیم صهیونیستی) است.»
بسیاری از مردم از پرز به ویژه به دلیل نقشی که وی در کشتار مردم قانا در سال 1996 ایفا کرد به عنوان «جنایتکار جنگی» نام می برند. در حمله رژیم صهیونیستی به روستای قانا در جنوب لبنان دستکم 106 نفر از جمله شمار زیادی زن و کودک کشته شدند. این حمله در دوره نخست وزیری پرز و به دستور وی اجرا شد./982/ب102/د